Zdravá výživa

Potrebujem radu

an3da - fotkaan3da, 5. júla 2014

Manžel má zlé výsledky na trombo-testovaní, čiže má hustú krv a samým tým sa mu môže stvoriť tromb...Máte niekto skúsenosti, aké lieky brať alebo na akú stravu dať dôraz?

@zareaguj


Diskusia k téme

hanka56
já beru na zředění krve Anopyrin, vždy v poledne 1 tabl. V jídle omezení nemám, tak ti moc nepomůžu. Určitě ti tady někdo poradí
marika9
Tiež beriem Anopyrin-1 tbl. ráno. Rozhodne treba znížiť tuky v krvi a piť dostatok a ešte viac tekutín. Mne pomohol aj laserový prístroj na úpravu konzistencie krvi. Neviem, ako sa to volá, ale aplikuje sa to do nosnej dierky. Ak budeš mať záujem, vypátram Ti to.
radost
@marika9
ten prístroj sa volá BIO QANT...
anopyrin áno..pozri na nete chia semienka-účinky..dostať v zdravej strave kúpiť..denne nezabúdať piť..a-pohyb..pri oddychu nohy hore..
veľa šťastia..
an3da
@radost , bral skorej kardiopyrin - taký máme tu u nás. Teraz má silnejší liek, synkum. Pozriem si tie semienka...
drabus
Na riedenie krvi a proti tvorbe krvných zrazenín je veľmi dobrý liek Warfarin (predtým Orfarin), len je potrebné v súčinnosti s lekárom určiť dávkovanie (balenia sú 3 a 5 mg.) Dúfam že budete spokojný. P.S. Warfarin obsahuje aj jed na potkanov, ale ten nedoporučujem užívať.
radost
..pozor na dávkovanie liekov,riediacich krv..práve teraz u nás aktuálna správa: pánovi dávali lieky-neviem ktoré ani dávkovanie,na riedenie krvi..zrazu sa začal mať veľmi zle..zistili krvácanie vo vnútri..leží pod prístrojmi,na hrane života a smrti..
an3da
@radost , toto ma nepotešilo...v pondelok ideme kardiologičke na kontrolné vyšetrenie, uvidíme...
kukulienka71
heď od rána nech pije, hlavne čisú vodu, aby sa mu krv riedila. Poradiť viem pijavicu lekársku, manželovi veľmi pomáha pri kŕčových žilách a ony púšťajú do tela človeka po zahryznutí hirudín, prirodzený riedič krvi. Tisíce rokov overená metóda na lečenie aj takýchto diagnóz. Prajem zlepšenie!
obor123
Súhlasím s @perla61 rozhodne treba sa obrátiť na lekára. To nie je žiadna nádcha, kde pomôžu babské lieky.
1x janger
an3da
@perla61 , manžel už berie lieky čo mu predpísala kardiologička, ja som iba chcela dostať dobromyselné rady. Zdá sa mi že on nepije čistú vodu dostatočne... @kukulienka71 dakujem
evanaaa
Kupujem si Magazín zdravia a práve dnes som v ňom čítala článok-
Prečo je hustota krvi dôležitá, kde som sa dočítala, že na hustotu krvi má vplyv viacero faktorov. Nebudem ich menovať všetky, ale je tam napr. aj strava s vysokým obsahom bielkovín, stres, strata tekutín potením - čiže dehydrácia a tá zahusťuje krv. Takže na jej zriedenie je dobré piť čistú vodu, alebo nie príliš mineralizovanú vodu s ideálnym pomerom vápnika a horčíka 2:1, s mierne zásaditým pH. Ale ani prílišné pitie tekutín nie je ideálne, aby sa zasa krv veľmi nezriedila, hrozí strata elektrolytov. Čiže - najlepšie a najjednoduchšie sú teda tie tekutiny, aby riedili krv, ale v rozumnom množstve. No to ti, milá @an3da , radia aj iní tu.
2010
Toto je asi posledne forum na takuto debatu dalsia diskusia je az na cintorine ked pijavice nezabrali - je to vazna vec , a kardiologicka mala dat zoznam jedal a zmenu zivotneho stylu ktore sa nemaju konzumovat-obmedzovat .
PS: A v penazenke by mal mat stale karticku s diagnozou ked sa nahodou daco stane aby nevykrvacal, ( ani k zubarovi sa neda ist len tak )
viem o com hovorim uzivam dlhodobo , tym ze cestujem nemozem Warfarin kde treba stale robit krvne testy ale Xaralto.

2010
Oprava Xarelto este ze byvate na slovensku poistovna vam priplaca ja platim plnu cenu 68 eciek jedna davka.
gubics
Mne predpísala internistka na cievnom " ASPIRIN PROTECT 100. " Bola som už niekoľko krát u nej na vyšetrení USG. (Nechcem robiť propagáciu PRO CARE ambulanciám, ale keď sa tam prihlásiš , tak bez čakania sa dostaneš na všetky vyšetrenia, a ambulancie sú prístrojovo veľmi dobre vybavené, takže pacienta neposielajú na rôzne vyšetrenia do iných zdravotníckych zariadeni. Robia sa pravidelné preventívne prehliadky, čo sa inde bežne nerobí, a tak Ti prídu na rôzne neduhy aj vtedy, keď ešte s tým nemáš problémy. Má to len jeden háčik,že každý rok je potrebné zaplatiť nemalú sumu, aby si k nim mohla chodiť.)
manka1
Dievčence - treba zistiť prečo je tá krv taká hustá - prečo sa to deje buď dlhodobo, alebo len teraz. Tie výsledky, to je len dôsledok niečoho. No a zrieďovanie krvi - to je tiež len liečenie už aktuálneho stavu. Ak nezistíte prečo to je - tak budete do konca života len riediť - a tak ako napísal niekto z vás - tam môže zase nastať vnútorné nekontrolované krvácanie. Viem že to nie je ľahké - ale poslúchať lekárov, a zaujímať sa aj o alternatívy - aj keď tie stoja €. Niektorí "šarlatáni" podľa názoru klasickej medicíny vedia zistiť prečo sa tak stalo. Ale aj napr. v KE je Centrum celostnej medicíny, alebo učenie podľa MUDr. Jonáša (z Prahy) - má v SR terapeutov - niektorí sú OK, niektorí nestoja za nič, pomohla nám jedna - ak chcete kontakt - ohláste sa. Pekný deň.
an3da
@manka1 , ja žijem vo Vojvodine, v Srbsku...chodíme kardioligičke, zajtra ideme na kontrolné vyšetrenie.
nyja
Treba sa dať vyšetriť hematológom. U nás sa predpisuje warfarin. Pacient musí byť sledovaný (Quickov test, INR) a dávkovanie sa musí prísne dodržiavať a následne kontrolovať, každých cca 4 - 6 týždňov, ak treba aj častejšie. Čo sa týka stravy, musí obmedzovať hlavne zelenú zeleninu - špenát, kapustu, kel, vňate ap.(... je toho viac) kvôli obsahu vitamínu K v nich. (Vitamín K sa podieľa na zrážanlivosti krvi).
bozulka
Anopyrin mi nerobil dobre,boel ma žalúdok a každú chvíľu sa mi spustila krv z nosa.Sused skoro vykrvácal a zachraňovali ho na poslednú chvíľu.Teraz beriem Vessel due a som bez problémov.Ten Anopyrin mi predpísal kardiolog...
hannah22
manžel bral warfarin , ale krvácal z nosa, berie anopyrin, cesnak v tabletách
a dalšie prostriedky z alternatívnych zdrojov...
megdesign
Na riedenie krvi je super orechovica ;)

Chutná orechovica
Kto z nás by nepoznal výbornú ochrechovicu pripravovanú z natrhaných zelených orechov? Hoci orech kvitne v máji, čerstvé listy a zelené oriešky zbierame zväčša uprostred júna, kým sa dajú ľahko prepichnúť. Zelené tobolky potom krátko pred dozretím - prv než zhnednú, a na zrelé plody príde čas až v septembri. Vynikajúca orechovica prečistí žalúdok, pečeň a krv, taktiež odstráni slabosť žalúdka a hnilobné procesy v črevách. Málokto vie, že orechovica je i vynikajúcim prostriedkom proti hustnutiu krvi.

 www.fitpro.sk/blog/2013/07/ako-mozno-zdravo-vyuzit-or...
2010
@kukulienka71 v nedelu tu v novinach bol clanok o tom ako vsetci nadavaju na zdravotnictvo ale asi robia daco dobre lebo pohrebnictvo u nas je v krize a znizuje stavy, lebo kategoria 65 - 80 nezomiera podla planu. Takze ty si daj pijavice a ja si dam lieky aj s vedlajsimi ucinkami.
1x janger
kukulienka71
@2010 , ty nevieš, že farmaceutický priemysel má médiá v hrsti? a ako vidím, to ešte nie je naša veková kategória...prijímam tvoj návrh a uvidíme o takých 20-30 rokov ;-) hádam ešte bude aj Varecha:-))
vlasatka
Tiež sa pridám k tejto diskusii. Robím v laboratóriu, a presne, ako píše @nyja indikacie na predpis Warfarinu (liek na riedenie krvi) musia byť vážne-môj otec ho berie po mozgovej príhode, ako prevenciu pred jej opakovaním. Tiež ine lieky ako Anopyrin by sa mali brať po konzultácii s lekárom. Mama ho tiež brala a z ničoho nic sa jej spustila krv z nosa, ktorá sa nedala nijak zastaviť. Musela ísť k lekarke, ktorá to riešila. Takže narabajte opatrne s týmito liekmi, pretože ak si nimi krv veľmi zriedite, hrozi vnútorné krvácanie a naopak, ak ju máte hustú, zasa hrozi tvorba krvnych zrazenin( preto je doležité kontrolovať hodnotu INR, ktorá udáva, aká je krv hustá)
mikimausik
vlasatka velmi pekne ste to napisali. SVETA PRAVDA. nedajte si predpisovat lieky pokial nie ste na tom tak zle.