Varenie

Poraďte suchú tortu bez plnky

janikbj - fotkajanikbj, 24. mája 2018

Prosím, dajte nejaké tipy na suchú tortu bez plnky. Cestujeme so svokrovcami na výlet a chcela by som svokre upiecť na narodeniny tortu. Musí to byť niečo, čo prežije asi 5 hod. cestu autom aj v teple. Zvažujem linzer. Ak máte iné tipy, sem s nimi, budem vďačná. Penovú nie. Musím to stihnúť pri nespiacom veľmi živom dieťatku :D

@zareaguj


Diskusia k téme

fialka49
Sacherka s jablkami:
Vyšľaháme 30 dkg cukru s 10 dkg masla do penista, potom po jednom zašľahávame 3 celé vajcia. Do dobre napeneného vmiešame 30 dkg nastrúhaných jabĺk (na syrovom strúhadle), potom preosiatych 25 dkg polohrubej múky zmiešanej s 1 bal. prášku do pečiva a 4 dkg kakaa. Vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej tortovej formy alebo do malého plechu, pečieme na 170°C asi 45 min. - skúška špajdľou. Vychladnutý korpus potrieme kyslejším džemom, polejeme čokoládou alebo posypeme mletými orechami či kokosom. Tento koláčik je vláčny a nepresladený.
PS,: niekedy nakrájam jablká na drobné kocôčky a tie zamiešam, potom je koláčik strakatý.
mijaita
Na sladke moc nejsem, ale tohodle bych se ujedla.
Suroviny:
30 dkg strouhaných vlašských ořechů
30 dkg cukru písek
5 vajec
4 - 5 jablek, oloupaných a nastrouhaných
2 polévkové lžíce opravdu dobrého kakaa
5 polévkových lžic strouhanky

Na ozdobení:
2 - 3 kelímky 40% šlehačky (podle obliby)
hvězdičky nejsou nutné

Popis přípravy:
Troubu vyhřejeme na 180°C. Hluboký plech vyložíme pečícím papírem, boky vymažeme nebo vystříkáme olejem ve spreji.

V míse pečlivě smícháme všechny ingredience, „vlijeme“ na plech, lehce srovnáme povrch a pečeme asi 35 - 40 minut nebo až povrch jakoby praská (a vypadá trochu jako golem). Nespoléhejte na špejli, matlá se pořád.

Upečený dort necháváme na plechu.

Vychladlý dort zdobíme kopečkem šlehačky
bubaya
@Afataga (24.5.2018 12:46)

Ak bola torta caprese suchá, tak si ju dlho piekla, alebo máš zlý recept.
afataga
@Bubaya (24.5.2018 14:51)

Robila som podla rcp. ktory si tu doporucila, na konci rcp je moj koment aj foto. Ale dala som dost horku cokoladu, mozno aj preto, ale aj tak ju uz piect nebudem.
bubaya
@Afataga (24.5.2018 15:07)

Aj ja dávam extra horkú, ale mandle jemnejšie mleté, potom drží lepšie pohromade. Ona sa ináč dosť drobí aj tým Talianom, aj mne. Nabudúce ti pošlem ochutnať, pečiem často pre kamošku s celiakiou.
janikbj
jej, super, tolko inspiracie :) dakujem, baby. uvidim, kolko casu na pecenie sa mi postasti si uchmatnut a co teda urobim. ale teraz ci neskor, isto poskusam viac receptov, lebo casto peciem aj pre kamosku, co nemoze mlieko a tieto tipy mi budu pasovat i pre nu :) dakujem este raz
2x haji a bubaya
haji
Klidně by to mohl být i punčák:  varecha.pravda.sk/recepty/puncova-torta-fotorecept/66337-...

Podle mě se cukrové polevě v teple nemůže nic stát, stejně jako hore při receptu "torta rychlovka" - také cukrová poleva s trochou čokoládovej. Pokud nebude vrstva polevy moc vysoká /rybníček/, tak to bude OK. Ještě k "torte rychlovka" - dodrž ovoce zavárané, čerstvé se v torte nevypeče a mohlo by ti cestou zkysnút.
Držím pěsti, ať se dílo podaří!
dorko
@Janikbj

Ahoj, skus moj recept na Tarta de Santiago, rychla, bezlepkova, sucha, napriek tomu z mandli super stavnata, staci posypat praskovym cukrom. A hotova je raz dva, len 4 suroviny treba.
muska33
skus brownies . je to naozaj super koláčiková torta :) keby sa mi nepokazila váha tak by som spravila aj ja :)
jozka2
neviem ci je to este realne,ale Wiedensky sacher dort je ten najlepsi typ po kadej stranke ak sa dobre upecie.Pred mesiacom vnucka piekla,fantasticka chut a hlavne bez plnky s kopcekom slahacky.