Varenie

Pomoc pri peceni

prcek552 - bez fotkyprcek552, 27. júna 2015

ahojte prosim vas potrebujem pomoc... velmi ma bavi pecenie aj mi to doteraz islo ale odkedy sme sa prestahovali do noveho bytu mam depresiu... cokolvek chcem upiect z piskotoveho cesta alebo jemu podobneho ci su to korpusy muffiny a pod, nikdy sa mi to nepodari... vzdy krasne narastu a potom splasnu bez toho aby som vytiahla z rury, otvarala ruru pichla sparadlom... proste zhora vyzera super uz aj zhorene ale rozrezem a surove.. uz som z toho zufala :( prosim viete mi to nejako vysvetlit?? skusala som pridat muku do cesta lebo mi vraveli ze je moc riedke dlhsie slahat vajcia nedelit bielka :( fakt sa citim neschopna :( asi bduem robit uz len nepecene kolace :D alebo zavesim svoju neporfesionalnu karieru na klinec :D prosim poradte mi :) dakujem za kazdu radu a pomoc

@zareaguj


Diskusia k téme

stefik
Rúru máš v poriadku, takéto dačo môže stať keď je niektorá špirála pokazená. Dlhšie šlahať tiež nie je dobré keď vajcia prešlaháš z toho môže tiež korpus padnúť toto sa mne stalo keď som si kúpila nového kuchynského robota ktorý je proste rýchly. Ale keďže si piecť predtým vedela a to sa iste nevyparilo tak hladaj chybu v technike.
evanaaa
A máš aj horný a dolný ohrev zvlášť? Peč na oboch a po čase horný ( ktorý ti moc pečie) vypni, alebo daj navrch po asi 20 minútach alobal a tak peč. Podobný problém mávala moja mama, inak výborná kuchárka, niekedy to vytiahla a od zlosti šmarila do koša, ale to mala plynový šporák. Jej zasa spodok horel a vrch bol dopoly surový.
mariamka
tak, ako uz pisu damy predo mnou,, trenovat, trenovat, ja som naopak s plynom bola navysost spokojna, odkedy mam toto multifunkcne cudo, tak sa stale ucim, prides jej na kobylku, mas navod? vacsinou tam byvaju casy a teploty, ak nefunguju, tak reklamuj
opicka94
Presne to isté sa stalo mne, keď sme sa presťahovali do nového bytu. Robila som francúzske zemiaky 5 hodín, lebo stále chrúmali, už som bola zúfalá. Zavolali sme technika, nechali rúru skontrolovať a povedal že všetko je v poriadku, ale je to lacnejší typ rúry a tým pádom nám nikdy dobre piecť nebude. Muffiny, ktoré som zvykla piecť 15 minút musím robiť aspoň hodinu, inak sú vo vnutri surové a keď dám vyššiu teplotu tak zhoria na okrajoch no vnútro je stále tekuté.
laurisia
Tak ma napadlo - a nezačala si kupovať iný druh múky? Neviem, či sa to sem môže písať (myslím konkrétna značka), tak nenapíšem, ale ja som si istý čas nakúpila múku určitej značky a neupiekla som nič poriadne. Zmenila som múku a bolo všetko OK.