Varenie

Polievka z tekvicových semienok

tinca - fotkatinca, 22. septembra 2011

Milí varecháči, mám na vás prosbu, včera ma oslovila moja priateľka či neviem recept na polievku z tekvicový semienok. Viem, že taká existuje, ale ja som to nikdy nevarila a ani nemám na ňu recept. Strašne po nej túži jej syn, kdesi to jedol a veľmi mu chutila. Ak ho niekto máte, budem zaň vďačná. Ďakujem za typy.

@zareaguj


Diskusia k téme

tinca
P.S. Mám dojem, že sa polievka varí z celého vnútra tekvice, včetne jadierok ?
pacik
Áno, z dužiny s jadierkami. Najlepšia je z oranžovej tekvice, má peknú farbu. Dužinu dám do vody, pridám zeleninu ako do hovädzej polievky + korenie a povarím 30 - 40 min. Po uvarení ocedím a do vývaru nakrájam uvarenú zeleninu (mrkva, zeler, kaleráb, podľa chuti). Cestovinu (najradšej máme strúhanku-mrveničku) uvarím osobitne a do polievky pridávam až nakoniec. Niekto pridáva do varenia bujón, potom ju už ani nejde rozoznať od pravého vývaru.
huck
jeeej, a ja som to vnutro zo semienkami vždy vyhadzovala! :( Aka nepravda a škoda !!
jezibabka1
ja ju varím tak, ako inú vývarovú polievku, len namiesto maska alebo kostí dávam celú dužinu z tekvice a ku koncu ešte pridám na masle popraženú, postrúhanú mrkvu. A aj keď to nemám rada, predsa som si len dala poradiť od jednej varecháčky a dužinu zviažem do gázy a potom aspoň nemusím oškrabávať semienka a dužinu zo zeleniny:D A tá polievka je ozaj mňam:D
verka1
Ja ju varím roky, hovorí sa jej aj falošná kuracia polievka, lebo tekvicové semienka vytvoria aj mastné oká. Len ja uvarím najprv to vnútro a potom v čistom vývare zeleninu s korením a soľou.
Je super, doporučujem.


tinca
Kočky pekne ďakujem, už som jej to preposlala aj @viera1 za link. Myslela som si aj ja, že sa to varí na spôsob vývaru
wevewe
veru, varim presne ako @verka1 - najskor urobim vyvar (z tekvice alebo cukiny), precedim a potom povarim zeleninu. ked robim nieco z tekvice alebo z cukiny, tak tu duzinu vydlabem a zamrazim, potom pouzijem do polievky
nadia56
tuto polievku poznam aj ja, je velmi chutna,duzinu z tekvice si davam vysusit a v zime akoby som nasla :-)
aroooo
no a ja toto počujem prvý krát, škoda, tento rok sa tekvice neurodili,prosím, dajte rcp. aby sa dal uložiť
tinca
sama to musím vyskúšať, láka ma to môže to byť dobré a diétne. Škoda, nedávno som robila tekvicový prívarok a dužina išla do koša.
julica
Už som ju robila, ale tá chuť nebola zase taká silná, bol to taký zvláštny zeleninový vývar. Dobrá vec, keď neviete, čo s cuketou. Ale bez bujónu.
anina43
aj takto je dobrá : na cibuľke orestujeme postrúhanú mrkvu, petržlen, zeler, kaleráb, pridáme trošku červenej papriky, na špic noža Kurkumu /čistí pečeň /. v inej nádobe varime vnútrajšok z tekvice, zelenú papriku, paradajku, štvrťku kelu a hlávku cesnaku. pri restovaní zeleniny podlievame ju vývarom z tekvice, nalievame cez žinené sito. Prilievame toľko vývaru, koľko potrebujeme polievky. Môžeme pridať aj trochu žltej vegety. Zaváram mrveničku a po odstavení dochutím nasekanou zeler. vňaťou alebo vňaťou z petržlenu. Polievka má výbornú chuť, kto má rád , môže pri servirovaní prichutiť fefer. pomletou so soľou a cesnakom. Všetky vnútrajšky z tekvíc a cukiet končia v mraziaku a používam ich na túto zdravú polievku. dúfam, že som to napísala dobre a že vám bude chutiť. množstvá si dajte tak, ako vám vyhovuje a ako ste doma zvyknutí. dobrú chuť Na tanieri by sa mala podobať mäsovej nedeľnej polievke.
tinca
@anina43 díky za výborný rcp, niekedy vyskúšam, len až vtedy, keď budem robiť niečo z tekvice a cukiny
zuzzzka1
ďakujem baby aj ja za recept, mám rada tekvicovú polievku, na ktorú chodím do vegetariánskej reštaurácie, ale tam je polievka úplne krémová. Mixujete ponorným mixérom polievku aj Vy? ďakujem
viera1
@zuzzzka1 ,toto je vývar z tekvicových semiačok,tekvicová polievka je z tekvice,môžeš si časť tekvice rozmixovať,tak ako u ďalších jednodruhových polievok (karfiolová,kalerábová,mrkvová,zelerová atď.)