Varenie

Podlievanie diviny

marek1 - fotkamarek1, 1. decembra 2015

Zdravim vsetkych co maju radi dobre jedlo..
Chcem sa opytat na skusenosti s masom s diviaka a to konkretne na podlievanie vinom, lebo ked robim bravcovinu, napr. gulas tak ju podlievam pivom a dostava tak velmi lahodnu chut, ale pocul som a cital niekolko prispevkov o podlievani diviny vinom.. Vopred dakujem za nazory :)

@zareaguj


Diskusia k téme

bubaya
Môžeš podlievať, červené víno sa hodí k divine aj do pohára, aj do hrnca. Okrem toho, že pridá na chuti, pôsobí podobne, ako keď sa divina pácuje, aby zmäkla a zjemnela. Takže kľudne podlievaj.
1x marek1
denyany
Áno, ak použiješ kvalitné víno, ja dávam červené, tak s výsledkom by si mal byť spokojný. V zásade víno, ktoré budeš k jedlu piť, môžeš použiť aj na podliatie. Neoplatí sa špekulovať, že na podliatie stačí aj menej kvalitné víno.
julko
Tak ako píšu moji predchodcovia, podlievaj
babidka
Podlievaj , ale neprehanaj s mnozstvom :-) Nedavno som robila hovadzie s cervenym vinom a kedze som mala nacatu flasu vybornej frankovky ktoru trebalo spotrebovat aby sa "nezlomila" , tak som postupne pri podlievani asi 1 kg masa spotrebovala zvysneho pol litra. Bolo to privela , chut vyrazneho vina uplne potlacilo vsetky ostatne chute . Takze vsetkeho s mierou :-)
1x marek1
izabella929
Dosť často sa dostáva divina na môj stôl, takže ju najčastejšie robím s vínom... ale vínom podlievam len v konečnej fáze, jednak aby sa mäso dobre prepieklo a jednak, aby bolo iba šmrncnuté vínkom..príliš veľa vína potláča chuť mäsa..
jajamala
Ahoj ja kvalitné červené vínko môžem určite odporučiť, ale bacha na množstvo...a treba aj sebe do pohárika uliať degustačný, dobre sa ti variť bude :) inak naposledy na chate, víno nebolo po ruke už na druhý deň :D, tak sme omáčku doladili vývarom z klasika podravka bujónom, hovädzí zapasoval. brusnice k tomu..super.