Ako schudnúť

Pitný režim

zuzkabubu - fotkazuzkabubu, 4. septembra 2017

Dobrý deň, ahojte,
som po náročnej operácii a nevedela som sa dať nejako dokopy, tak som skúšala všetko. Osvedčil sa mi starý dobrý recept, po ktorom som sa začala cítiť omnoho lepšie.
Každé ráno, hneď, ako vstanem, vypijem 1l čistej vody, ktorá má izbovú teplotu. Prečo liter? čím viac, tým lepšie.
Ako všetci vieme, črevo potrebuje byť pravidelne čistené, aby sme sa zbavili škodlivých látok, ktoré sa v ňom počas dňa nazbierajú. A toto je spôsob, ako sa ich postupne zbaviť. Preto piť treba čistú vodu ako prvú, vzhľadom k tomu, že ostatné prísady na seba niečo viažu, a opäť by sme boli tam, kde nechceme.
Potom následne si zarobím džbán s citrónovou vodou a pijem počas dňa. K tomu pridám bylinkové čaje (nie ovocné,nakoľko zakyslujú organizmus, a to nechceme) a je mi fajn.
Ale pozor, taktiež to netreba preháňať s množstvom tekutín, aby ste si zbytočne nezaťažovali obličky. Pre mňa je ideál 3l denne.
Takže skúste a dajte mi vedieť, ako to zaberá na Vás. Mne sa postupne zlepšila pleť, nechty, vlasy a kilá postupne pôjdu tiež dolu.
Tak Vás držím päste a želám všetkým pekný deň.

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
Ok, a čo je u teba čistá voda? Lebo veľa krát ľudia s dobrým úmyslom narobia viac škody ako úžitku - stáva sa to každému z nás.
babidka
Ani nahodou .Skusat vypit 3 litre vody pri beznom dennom rezime urcite nebudem .Je poriadny rozdiel ci to vypije clovek ktory ma 180cm/a 100kg vahy alebo zienka co ma 160cm/ 50 kg. Ci pracujes tazko fyzicky ci prave sportujes alebo vedies priemerny zivot . Mam svoje telo rada :-) Pitny rezim ano...ale nic netreba prehanat . A vypit naraz 1 liter vody je naozaj prehnane pokial prave nezdolavas na bicykli 30km trasu niekde hore kopcom na grecky Olymp...
luss44
Ty zrejme necestuješ ráno po tom litri vody do práce, však? Ja do seba dostanem o 5.15 ledva pohár vody, ale každému ako chutí. Inak súhlasím s @Babidka , múdro.
evanaaa
Ľudia v staršom veku už nemajú taký "pijací " reflex, smäd si uvedomujú oveľa neskôr, ak vôbec.....niekedy vypijem možno tie dva litre tekutín, inokedy len 1,5 l., v horúčavách hádam o niečo viac, ale v prípade potreby aj 5 l - a to, keď idem na kolonosk. vyšetrenie, musím vypiť 4 l roztoku+ ešte naviac nejaké tekutiny. Ale pijem systematicky - liter za hodinu.....no nikdy by som nevypila ráno liter vody, ani by som nemohla, lieky zapíjam čajom, vodu, 1-2 poháre vypijem len ak idem na odbery. A správne to napísala @Babidka , presne, čo by som napísala aj ja. Niekdy aj voda, rsp. jej množstvo, môže mať neblahé následky. Piť treba, podľa potreby a čosi naviac, ale netreba si utopiť ľadviny vo vode. Aj pri vysokom tlaku je treba dávať pozor a pri niektorých chorobách.
conscientia
...moja pani mama má o rok na krku šesťdesiatku a vycvičili sme si ju. Dlhodobo sa sťažovala na bolesti hlavy, no naučila sa ráno vypiť dva až tri priemerné dvojdecáky vody, pričom jeden obvykle šprcne sirupom - žihľava, mäta, medovka, baza. Síce častejšie chodí "na cikung", no sama neraz vyhlásila, že radšej cikať, než si dať Panadol.
tanaivan
Určite nie je zdravé naraz naliať do seba 1 liter vody, naše telo je múdre, keď je smädné vypýta si tak ,ako keď je aj hladné, alebo chce cvikať či ka..ť.
Tieto moderné výmysly s nalievaním sa tekutinami nikomu neprospeje.
Toľko môj názor, ale proti gustu žiaden.... Pekný deň
rulik
vodou=tekutinou sa dá aj zabiť, mozgové bunky nezvládnu toľko vody a môže nastať kolaps
kecupicek
Súhlasím s vami, že piť treba primerane. Ja vzhľadom na tabletky, ktoré beriem, som stále smädná. Keď vylúčim, tak sa aj napijem, vypijem asi 2 l denne.
kajka04
Ja za deň vypijem približne dva a pol litra, čo mi neskutočne pomáha, mám menej vyrážok, cítim sa šťastnejšia a energickejšia... je to naozaj veľká zmena a výzva dodržať to. Ráno vypite nalačno 300 ml citrónovej šťavy, počkajte 15 minút a následne sa najedzte. Po raňajkách vypite 200 ml - organizmus bude dostatočne nabitý energiou. Potom pijem pol litra na desiatu, obed, olovrant a večeru. Večer pite najlepšie dve hodiny pred spaním, aby ste mali kvalitný a sladký spánok...
elka333
Smejem sa nad ludskou........naivitou :) Pitny rezim ! To niekto zaviedol prikazom ? ako vedeli ludia, kolko maju pit pred tym, nez bol "pitny rezim" zavedeny ??? :D
lanabard
@Elka333 (9.9.2017 04:20)

kým sa nepredávala voda v plaste, ale pila sa z vodovodu, či studne v sklenených pohároch nebolo treba robiť reklamu na pitie vody,. chodiť celé dni s vodou v plastových fľašiach je vynález iba pár rokov dozadu. Predtým boli v mestách pitné fontánky, kde ľudia pili vodu zadarmo. Dnes ich už nenájdete, snáď iba nejaká výnimka pre vtáky .
zuzkabubu
@smejkad (4.9.2017 16:09)

Čistá voda je u mňa voda z vodovodu. Teraz som to dokonca začala kombinovať s citrónovou vodou. Čistú vodu ráno a potom pridám citrónovú šťavu.
zuzkabubu
@luss44 (4.9.2017 20:28)

Samozrejme, súhlasím aj s tebou. Každý svoje telo poznáme, toto bol len príklad, ako postupujem ja.
zuzkabubu
@evanaaa (4.9.2017 21:08)
Seniori sa menej potia, a tým sa ľahšie prehrejú. Srdce a celý krvný obeh však už nie sú také silné a vo vyššom veku môže nedostatočné zavodnenie spôsobiť napríklad embóliu či trombózu. Dehydratácia u starších ľudí je veľmi závažná. Kardiológovia radia pri vysokom krvnom tlaku a ochoreniach srdca vyhýbať sa najmä minerálnym vodám s vyšším obsahom soli. Základom pitného režimu je obyčajná voda z vodovodu, alternatívou sú nesladené stolové a nízko mineralizované vody. Do pitného režimu sa nepočíta mlieko, ani polievka a pozor na kávu. Kofeín má močopudný účinok, podľa počtu káv, ktoré vypijete, si množstvo tekutín musíte zvýšiť, na jednu kávu aspoň dva decilitre vody. To sú názory ľudí, ktorí sa zaoberajú touto problematikou. Ale ako som už povedala, každý si svoje telo pozná a to mu dáva určité signály, ktorými sa riadi.
zuzkabubu
@smejkad (6.9.2017 18:54)
Konzumácia citrónovej šťavy stimuluje tráviaci systém, čo zase zlepšuje schopnosť tela absorbovať živiny. Zlé vstrebávanie živín môže spôsobiť, že cítite hlad, aj keď hladní nie ste. Čistá citrónová šťava čistí vaše chuťové bunky na ceste do žalúdka. Akonáhle je už vo vašom organizme, pomáha jemne prepláchnuť obličky a zbaviť pečeň odpadov a toxínov. Vo výsledku vám to tiež pomôže očistiť lymfatický systém. A to nie je všetko!

zuzkabubu
@lanabard (29.9.2017 14:47)
Súhlasím. Práve som bola ozrieť zrúcaninu hradu Devín a tam jedna taká studnička je.
mamec
Prepáč, ale skutočne v máločom sa dá s tebou súhlasiť!
Skús si nájsť nejaké nové informácie, ale daj pozor, skutočný odborník určite neuvádza koľko litrov treba denne vypiť. Nechce sa mi to hľadať presne, ale ak si dobre pamätám, tak orientačne sa udáva 2,5 až 3 dl vody na 10 kg telesnej hmotnosti na deň. Samozrejme ešte treba zohľadniť vykonávanú činnosť a vplyv prostredia.
Prečo by sa polievka nemala započítavať do príjmu? To môže platiť len pri hustej krémovej polievke, niečo iné je predsa zeleninový, alebo mäsový vývar.
Niektoré druhy ovocia a zeleniny majú predsa veľmi vysoký obsah vody (dyňa, hrozno ..) a preto nechápem, prečo by som to nemala započítavať do príjmu tekutín.
Často sa zdôrazňuje (hlavne v článkoch o chudnutí), že mlieko je potravina, ale mlieko tvorí zväčša voda. Takže nie je zrovna správne piť ho od smädu a ak si niekto stráži príjem kalórií treba si ho zarátať, ale jednoducho tú tekutinu s ním do tela dostanem.
No a káva nejaký výrazný močopudný účinok u pravidelných konzumentov nemá.
Ono, sledovať koľko denne vypiješ ani nemá veľký zmysel. Úplne stačí sledovať ako často močíš a akú farbu má moč. Má byť bledučko žltý (samozrejme nie ranný, ten je prirodzene tmavší) a čerstvý nemá páchnuť.