Varenie

Pekáreň na chlieb

borra5 - bez fotkyborra5, 25. novembra 2018

Ahojte, prosim radu od tych, ktori maju domacu pekaren. Chcem kupit pekaren, kde je uvedene ze je to na bochniky 1 125 g, 1 350 g a 1 600 g. Myslite, ze v nej budem moct piect, miesit aj cesta s mensou gramazou? Napr z 500 g muky? Bochnik o vahe 1125 g je z kolko g muky? Chcem ju totiz kupit aj rodicom a oni urcite nebudu piect chlieb kilovy. Ale zase napr. cesto na buchty aj z 800 g robia. Dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

longova
bežne miesim cesto s menšou gramážou, nie je to problém. Najlepšie je keď má pekáreň dva háky. K pečeniu sa nevyjadrujem, pretože moja pekáreň pečie zle ale miesi výborne.
1x borra5
braxi
môžeš aj menšie množstvo v pekárni spracovať...ja ju používam len na miesenie a kysnutie...pečiem v el.rúre, tam je chlebík neporovnateľne lepší
kimlo
Ja som pekáreň vyhodil. Tiež som ju používal len na miesenie lebo mi chlieb z nej nechutil. A keď som si kúpil kuchynský robot tak išla do kontajnera.
finczi
Pekáreň som použila asi 2x...výsledok bol pre mňa neuspokojivý, cesto miesim ručne a pečiem chlieb v elektrickej aj plynovej rúre.
borra5
no snad to tak nedopadne ze ju 3x vyskusam a bude mi zaberat miesto:-)
wera1
pečiete chlieb v nejakej specialnejnadobe, plechu, alebo v nejakom hrnci? Čo je lepšie, ak nemame domacu pekaren
bubaya
@Wera1 (4.12.2018 13:19)
Podľa toho, ktorý chlieb chceš piecť. Ja väčšinou pečiem v hranatej forme na chlebíčky, vyložím ho papierom, dám do neho cesto......a hotovo.
Menšie kusy - rožky, bulky, dalamánky, môžeš piecť na plechu na papieri na pečenie.
Sú recepty, ktoré sa pečú v zapekacej mise -  varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-bez-miesenia/1859...

Alebo v pekáči -  varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlebik-fotorecept/72407...

saraotal
niekde som totiž videla, ako ho piekli v hrnci a niekde zase v takom plechu, akoby zapekacia misa, tak som nevedela, čo je spravne a teraz vidím, že je to podla toho, aky chlieb sa pečie.