Varenie

Palacinky a čo do nich?

camembert - fotkacamembert, 3. decembra 2016

Zdravím, palacinky sú na slovensku dosť populárne. Mňa zaujíma čím ich plníte Vy?
Ja mám najradšej marhuľový lekvár a tvaroh...

@zareaguj


Diskusia k téme

bubaya
Aj ja, kedysi bol marhuľový lekvár vzácnosť a bol svinsky drahý, tak dodnes pre mňa vrchol blaha je marhuľový. Ale robíme aj iné varianty, a iné lekváre, výborný je šípkový.
Lekvár naspodok, navrch tvaroh.
Med, prípadne posypaný vlašskými orechami.
Kyslá smotana, alebo jogurt, kakao, cukor, prípadne Granko.
Tvaroh dávam jemný, len zmiešam s vanilkovým a obyčajným cukrom. Niekto robí s utretým žĺtkom a bielkovým snehom.
denyany
U nás sú palacinky najčastejšie s jahodovým džemom posypané grankom. Ale robím aj s ochuteným tvarohom, s nutelou a banánom. A keď sme boli deti, mama nám ich plnila aj dusenými jablkami so škoricou.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
U nás NAJ PLNKA sú pomleté vlašské orechy zmiešane s cukrom. Druhé výborné ochutenie je palacinku pokvapkať citrónovou šťavou a posypať cukrom.
evusik
aj u nás máme radi palacinky na sladko celkom tradične s džemom, tvarohom ale rada robím aj netradičné kombinácie - palacinky s červenej repy, na slano a hlavne rôzne palacinkové torty na sladko aj na slano. Naposledy som robila tortu s čokoládových palaciniek plnenú tvarohovou plnkou.

 ovarenizivoteatak.blogspot.sk/search/label/Palacinky...
sovka62
Marhuľový džem, tvaroh, v ktorom je predaný krém Olé bez varenia, aby netiekol, to sú moji favoriti. Paradox je, že ako dieťa som marhuľový džem nechcela ani vidieť, rodičia mali veľký marhuľový sad, tak kompótu a džemu boli plné police. Možno preto mi nebol vzácny a ako pochúťku som si kupovala váženú marmeládu, ktorá bola zrejme z padaných jabĺk a bola za bagateľ. Chudera mama sa chytala za hlavu. Dnes marhuľový milujem, hlavne ten, čo si uvarím sama.
1x hubata
methi
Citronova stava a pocukrovane su uzasne!
2010
Thajske na ulici , nutela a banany -:)




jozefj
Naplniť hríbovou praženicou.Obaliť v trojobale ,vypražiť. Fajnota.
1x abdul
dydya
Nase naj su plnene BB puding +banany ,moje deti sa ich nevedia dojest ,ine ani nechcu ....
babidka
U nas chce kazdy s jahodovym alebo marhulovym dzemom , ale ja mam najradsej iba poliate javorovym sirupom a v lete si k tomu pridam cerstve jahody . Posledne roky som zacala cukor v ceste nahradzat bananmi -tak mi to chuti este viac . Okrem dcery a mna o tom nikto nevie , mozno by chlapi aj vnucata protestovali :-)
kucharka
Najradšej máme poliate roztopeným maslom a posypané škoricou a hnedým cukrom.... také celkom "diétne" ... :-)))
slawi
Slivkovy lekvar a mak mnaaam :)
Alebo len praskovy cukor a zrolovat hotovo.
ivkamatko
Už keď sladké, tak poriadne - pikao do vnútra, na vrch šľahačka s jahodou. A na olovrant hľadať niečo mäsové
cuketa
pocukrované a poliate domácim malinovým sirupom
lorelai81
nechcem robiť reklamu ale ja plním ochuteným cottage cheese - jahodový zn.Sabi :) taká rýchlovka a sú fajnéé
zdenirichterova
U nás sú palacinky veľmi populárne, robievam ich pomaly každý druhý týždeň, keďže celá rodina zbožňujeme sladké obedy...Väčšinou ich plním mandľovým maslom a ešte nakrájam banány do vnútra...Najlepšia kombinácia, odporúčam vyskúšať:-)
maska10
Ja mam rada palacinky na slano plnene masom na sposob ciny.Naplnit zabalit dat do pekaca a posypat syrom a zapiect mnaaam
janger
@Janger (12.12.2016 13:43)

O, prepac, uz vidim, marhulovy lekvar a tvaroh :-).
janea
Ked nemam moc casu, urobim narychlo tak, ze do cesta pokrajam kusky jablka. Zamiesam, sup na panvicu a hotove horuce posypem skoricou, zmiesanou s hnedym cukrom, su vynikajuce.:)
Inokedy robim s marmeladou, ktoru posypem vlasskymi orechami.
A ked chcem kalorickejsie, naplnim palacinku trochu osladenym tvarohom, stocim, oblejem redsim vanilkovym alebo cokoladovym pudingom a na vrch ozdobim slahackou. Pripadne pridam este par jahod a pod. Nebezpecne chutne. ;)
zitnaviera
@Zdenirichterova (8.12.2016 16:39)

presne takto sa aj u nas podavaju palacinky, okrem teda muza ten ich ma rad s tvarohom..no ja tvaroh nemusim takze to isti mandlove masielko a niekedy aj banany ked su v akcii, ale bohate mi staci aj toto maslo..ake kupujes vacsinou?..som raz vyskusala znacku powerlogy, a to mi asi zatial najlepsie chutilo..a ked to porovnam s arasidovym maslom, tak to sa ani neda asi porovnat..uplne ine a mandlove mi chuti viac..
gordonko
experimentoval som zo všeličím , chutili mi napr. francúzké - plnené špenátom , naposledy som si robil palacinky jemne potreté vlastným jahodovým lekvárom nato za ližičku čučoriedok a zvrchu posypané orechovou posýpkou ..... no dajú sa urobiť aj palacinky na sladko mix ,poukladať do hlbokého taniera a zaliať pudinkom.
livkacobejova
Ja som na našla dobrý nápad s palacinkami, že sa naplnia omáčkou a kuracím mäsom. Myslela som si že to je hlúposť, no môžem odporučiť vyskúšať. :)