Rôzne

Outllok zdarma ?

marianna76 - fotkamarianna76, 18. júla 2014

Ahojte, prosím.. chcem si kontakty dať do režimu csv ale potrebujem asi na to outlok? býva aj zdarma? prosím. Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

tomas
Preco do CSV? ak myslite software Outlook tak neviem, ak myslite web Outlook.com, tak ten je zadarmo.

Ale nove telefony sa same synchronizuju Apple sa synchronizuje s iCloudom a vo vsetkych apple zariadeniach ma clovek rovnake kontakty (same od seba to robi), android urcite uklada do gmailu, a windows phone na outlook.com, ale daju sa aj navzajom skombinovat, napr. ja som pouzival outlook.com aj na nokia lumia aj na apple iphone (nokia to spravila sama od seba, do iphone bolo nutne "pridat outlook.com ucet a zaskrtnut mu synchronizaciu"

len neviem naco chcete csv, csv je zastarale a zbytocne.
marianna76
fajn Tomáš, ďakujem , ja to popozerám a napíšem bližšie čo a ako mám... Ďakujem
megdesign
csv /oddelene data ciarkou/ sa pouzivaju bezne tam, kde xml sa nasadit neda... /upload e-shopov a pod... / a tam, kde je potreba zmenit format dat/importovat data. Cize tvrdit, ze csv je zastarale a zbytocne je somarina. Stale sa bezne pouziva.

@marianna kontakty odkial? Mobil? PC? Aky OS? Symbian? Android? Windows? Unix? Mac?
tomas
@megdesign asi som sa zle vyjadril, predpokladám že autorka potrebuje zálohu pre osobnú potrebu, a tam mi príde AKÝKOĽVEK SÚBOR v počítači ako zastaralá možnosť pre ňu ako osobu, keď ľubovoľná platforma umožňuje zálohovanie sama od seba a navzájom sa dajú kombinovať (snáď s výnimkou iCloudu od Apple, ktorý funguje iba na Apple zariadeniach, ale stále môže používať Outlook či Google/Gmail konto (aj na Apple zariadeni) a zálohovať si kontakty tak, že samé od seba sa uložia a zosynchronizujú s počítačom, webom, tabletom, novým telefónom atď... Proste ukladať to do akéhokoľvek súboru (napr. csv) mi príde zastaralé, lebo predpokladám, že to chce pre osobnú potrebu a nie pre nejaký špeciálny CRM systém, ktorý vyžaduje napr. csv.
megdesign
@tomas no radsej mam zalohu kontaktov /mobilu alebo zalohu cohokolvek vseobecne/ na lokalnom disku /u mna v PC, na USB/ ako u niekoho na Cloude "bezpecne ulozene"... ;) Cloudu neverim...
marianna76
nooo, ja som csv našla v návode k telefónu, preto som sa pýtala.
Potrebujem kontakty zo Samsungu do Lg L70 Ďakujem.
megdesign
No tak z toho sama dostanes kontakty fakt len vo formate .csv...

Exportni kontakty von cez obsluzny SW /asi Samsung Kies/...

Ten LG ma Android 4.4 /KitKat/. Chod na AndroidMarket, nainstaluj:

 play.google.com/store/apps/details?id=eu.gajdos.contact...


a tam vies spravit import .csv suboru kontaktov, ktory predtym samozrejme skopirujes na SD kartu... ;)

P.S.: Kodovanie suboru .csv musi byt v UTF-8, nie Windows 1250 /ANSI/ a pod...
mijaita
Vsechny kontakty si peclive zadej do Gmail a pak synchronizuj s mobilem, je to jednoduche!
megdesign
@mijaita "Vsechny kontakty si peclive zadej do Gmail" - to myslis rucne nahadzat kontakty do gmail? Ja mam v mobile cca 250 kontaktoc a kazdy ma viac poloziek /cislo, mail, adresa, IM prezyvka a pod..../

Pracne....
mijaita
@megdesign pokud vim, tak jde i obracene, proste to s Gmail sesynchronizujes ! To je v nastaveni systemovem v mobilu. kdekoliv to pak upravis, coz je v Gmailu jednoduche, prehledne, tak to zase das synchronizovat a mas to.