Rôzne

Operácia očí

lettice - bez fotkylettice, 3. októbra 2017

Dobrý deň Priatelia
Je to síce mimo tému ale neviem si poradiť...zvažujem operáciu očí Laserom a potrebujem nejaké info k tomu ...viem že lekári mi povedia čo treba ale potrebujem niečo od ľudí priamo od tých čo podstúpili zákrok... čokoľvek čo mi môžte povedať prosím von s tým...cena druh pocity atď

Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

torticka
Ja som podstupila operaciu oka asi v roku 1997. Nevidela som na dialku. Ono operacia laserom vobec neboli. Za par sekund je po nej. Oko Ti znecitlivia kvapkami. Aj Ti predpisu kvapky a mast do oka. Doporucujem Ti vziat nieco od bolesti a vodu. Lebo po urcitom case, ked to zacne ozivat, tak to aspon mna sakra bolelo. Som velmi rada, ze som to absolvovala. Vidim az za roh. Ak si z daleka, je dobre, nech ide niekdo s Tebou a na aute. Neboj sa, nic to nie je. Platila som 10 000,- sk. Drz sa.
radox1
vidis za roh dokedy?kolko vydrzi zakrok,nez je je ho potrebne znova opakovat?
torticka
@Radox1 (3.10.2017 16:54)

Este stale vidim velmi dobre. Vtedy som nevidela ani prsty, ked mi ich ukazovali, nieto este tabulku u ocneho. Mam 54 rokov. A nelutujem, ze som to spravila. Tebe by som odporucila ist na laser s mozgom.
monty469
Manzel mal operaciu oci laserom robenu v Kosiciach pred 10 rokmi. Mal dioptrie -8 a doteraz je bez okuliarov. Velmi si to chvali a je velmi spokojny. Syn mal na tej istej klinike operaciu oci pred mesiacom metodou Relex smile. Mal dioptrie -3.75 a astigmatizmus. Nemal ziadne bolesti hned po zakroku videl dobre, samozrejme na druhy den to bolo uplne super. Mozem to len doporucit a kliniku v Ke jednoznacne
radox1
@Torticka (3.10.2017 18:37)

ja som to myslel uprimne,zistujem si okolo toho co najviac a kde sa da.nieco by som ti na ten mozog napisal,ale to by si nespala celu noc.
1x luss44
lettice
@Hadik (3.10.2017 17:13)

Prosím Ťa hádam to nemyslíš vážne...to znamená že keď si kuchár tak už niesi človek???nezazivas radosti a starosti? Si obmedzený len na hrnce?ja aj bude treba sa pána doktora opýtam aj na palacinky nemám s tým problém veď je to tiež len človek a možno lepší kuchár ako ty.
1x rela
lettice
@Radox1 (3.10.2017 16:54)

Nieje potrebné pokiaľ nieje problém...ak je problém pri zákrokoch je doživotná záruka a zoperuju opakovane zdarma.to viem.
1x lianka
finczi
Dobry večer.Teta mojej mamky mala 84 rokov, keď podstúpila operáciu oka laserom a nevedela si to vynachváliť. Ľutovala,že to tak dlho odkladala.Nebolo to na Slovensku, žila v Srbsku. Spomenula som si na ňu, keď čítam túto diskusiu a chápem Vašu neistotu a váhanie.Držím Vám palce,nech ste spokojná.
lettice
@Torticka (3.10.2017 18:40)

Ďakujem @Torticka . Som rada že nie som sama čo mám dôveru vo varecháčov dobrej vôle...že je tu snaha poradiť..
torticka
Chcem sa Ti ospravedlnit za to , co som napisala o mozgu. Toto som prehnala. Uz to bolonapisane a neda sa to vratit spat. Mas pravdu, ze si len zistoval. Este raz mi to prepac. Dva krat meraj, raz rez.@Radox1 (3.10.2017 19:22)

monty469
Moji chlapi su velmi spokojny. Drzim palce a verim, ze budes aj ty . Uplne sa im zmenila kvalita zivota. Manzel bez okuliarov prakticky nevidel. Teraz bez nich funguje uplne normalne. Syna velmi obmedzovali, skusal aj sosovky no nevedel si na ne zvyknut. Teraz si nevie vynachvalit picit bez okuliarov. Neviem aka metoda ti bola pri tvojej diagnoze odporucena no metoda ktoru mal syn je uplne bezbolestna aj po zakroku nemal ziadne bolesti. Pocas neho je to trochu neprijemne ale netrva to dlho je to par sek. zalezitost. Este raz drzim palce
buchtabuchta
Áno táto téma jednoznačne patrí na varechu. Ja mám s krátkozrakosťou pri varení veľký problém. Vidím zle na blízko, musím sa dívať ponad okuliare, keď napríklad čistím hríbiky alebo nejaké drobné ovocie. Zarosia sa mi, keď pozriem do hrnca, alebo rúry, keď podlievam kurča, tak sa mi zohrejú, až ma pália. Lutujem, že som si nedala oči zoperovať kým som bola mladšia.
smejkad
Hadik Hadik, daj aspoň jeden - dva tak dobré recepty, ako dal kimlo a potom môžme diskutovať o tom, čo na varechu patrí a kto je čo
Tvoje vlastné recepty ;-)
helica
Moje vlastné skúsenosti: pravé oko operované laserom takmer za 500€ v Bratislave na súkromnej klinike, stav po operácii - oko opuchnuté, červené, pálilo a bolelo asi mesiac
ľavé oko operované klasicky v Piešťanoch, stav po operácii - bez opuchu, bolesti a začervenania, videteľnosť hneď na druhý deň ráno 100%. V súčasnosti vidím lepšie na ľavé oko operované klasickým spôsobom.
Manželovi som následne vybavila operáciu tiež klasicky v Piešťanoch, takže pomojich skúsenostiach by som doporučovala len klasicku operáciu. Držím palce!
jujoska
nerozumiem celkom co je klasicka operacia @helica. Ved laserovou operaciou sa upravuje vrchna vrstva rohovky a tym sa menia dioptrie. Pochybujem ze to niekto robi tzv.klasicky, rucne... A potom je metoda vymeny sosovky, pri ktorej moze pomoct laser s rozbijanim povodnej alebo bez neho to robi operater rucne. Mam pocit, ze kazdy tu hovori o niecom inom. Pri "stencovani" rohovky je vysledok dobry (vraj dost bolestivy) ale len docasny. Ak si ho date urobit prilis mlady, casom vas neminu aj tak okuliare, alebo dalsia operacia. Otazne je, do akej miery sa moze znovu "zbrusovat" rohovka, urcite nie viackrat. Vymena sosovky vraj az tak neboli, na povrchu oka je len mikroskopicka ranka. Umele sosovky sa robievaju s roznymi dioptriami podla potreby, aj multifokalne pokial viem
buchtabuchta
@Jujoska (4.10.2017 14:30)

Tiež je to individuálne, môj priateľ má operované oči laserom ešte v začiatkoch v roku 95 a dodnes vidí ako rys, mohol by aj horšie. Sesternica, ktorá sedí celý deň pri počítači na diaľku vidí cca 10 rokov dobre, ale už potrebuje plusky na blízko. Smola je, že ani laserová operácia neodstráni nejaké zmeny, ktoré idú napríklad s vekom.
helica
@Jujoska (4.10.2017 14:30)

klasická operácia je vykonávaná pomocou skalpela rukou operatéra a laserová operácia je riadená počítačom - laserovým lúčom, ktorý nahrádza skalpel, čiže prebieha bez dotyku ľudskej ruky.
afataga
Ja som tiez o tom kedysi uvazovala, lekarka mi povedala, ze mozem, ale ze vekom aj tak budem potrebovat okuliare do blizka a ja do blizka vidim aj mikroskopicke pismenka, tak som si rozmyslela, mam do dialky a do blizka vidim, potom by som to mala naopak, vyber si.
lettice
Ďakujem krásne za komentáre ...ešte nemam nič isté uvidím po vyšetrení čo mi povedia no dúfam že všetko dobre dopadne
evanaaa
Niekde som čítala a nie raz, že tieto operácie nie sú pre každého, asi tomu najprv predchádza vyšetrenie očí, aby mohol operáciu laserom lekár odporučiť....zaujímalo ma to, lebo som si myslela, ako by bolo dobre, keby som sa navždy zbavila okuliarov, ale ono to nie je tak jednoznačné a okrem plusov sú aj mínusy, čo ma odradilo.
2010
Naco? vzdy som zavidel ked som bol mladsi kdo mal okuliare. Vyzerali na poradach dolezitejsie. Teraz mam a vobec mi to nevadi, cely proces vyberania okuliarov z draheho puzdra, ocistenie, a posunutie na koniec nosa ...poistovna preplati kazdy rok aj drahe.Super modny doplnok.
staflik
@2010 (6.10.2017 13:20)

Aký mudrák, ale akosi si pozabudol, že nie všetci, ktorí siahajú po tejto možnosti to robia z rozmaru, lebo majú "drobné dioptrie". A ich starosťou nie je machrovať s drahým púzdrom, ale riešia závažné problémy, aby vôbec videli na tento svet. Ak nemáš čo napísať, radšej nepíš!
2010
@Staflik (6.10.2017 14:13)
Dakujem nevedel som skoro 4 su drobne dioptrie, ale vsetky su super odlahcene a v peknych puzdrach.Vidis kazdy sme iny a mne to vyhovuje. Aj mama dostala k jej 88 super trendy designove parizske 6 hodia sa k jej smartfonu aby si mohla vytacat Uber k holicke.
Jasne ze dakdo kdo ma horcicaky alebo katarakt to je ine kafe.
tiginko
@2010 (6.10.2017 13:20)

asi by ťa to prestalo baviť, keby si mal vyberať každú chvíľu iné okuliare. Môžem ti povedať, že je to besné. Iné na čítanie, na počítač, do diaľky, na šoférovanie + dioptrické slnečné... napríklad choď na dovolenku s batériou okuliarov: buď vidíš len do blízka a čítaš alebo to prekladáš okuliarmi do diaľky, keď chceš videť po ulici, pamiatky, hory, exponáty zblízka/z diaľky. Medzitým ešte niečo proti slnku. Chceš bezpečne šoférovať a zároveň sledovať GPS? Vylúčené! Pozerať do počítača a vzápätí po miestnosti a debatovať s ľuďmi? Vylúčené! To čaká takých ako ja, keď neznesú multifokály. Mne umelé šošovky zlepšili život, a to som nemala nejaké extra silné dioptrie... Ale to je iná debata, vylepšenie dioptrií laserom je niečo iné, s tým nemám skúsenosti, aj keď laser pomohol aj pri mojej operácii
radox1
aky mate nazor na iba jedny-Multifokálne okuliare.ja sa snazim okuliare odkladat ako sa da,ale asi sa im iu nevyhnem.
tiginko
@Radox1 (6.10.2017 19:00)

môj muž nosí multifokály dlhé roky a je spokojný. Mám veľa známych, ktorí si na ne pekne zvykli. Ale potom sú takí ako ja, že si zvyknúť nevedia. Cez multifokály vidíš úplne iný obraz ako si zvyknutý. Naozaj ostro vidíš len v obmedzenom poli, viac-menej v takej hyperbole v strede okuliarových šošoviek. Po bokoch to máš rozmazané, to znamená, že ak chceš vidieť ostro, musíš točiť hlavou, nestačí ti pozrieť okom vedľa. Stráca sa ostré periférne videnie, a tým myslím perifériu pomerne blízko zorného poľa. Predstav si, že máš pred sebou skupinku ľudí a rozprávaš sa s nimi. Ostro vidíš tých pred sebou, tých na kraji vidíš rozmazane a keď ich chceš vidieť lepšie, musíš pootočiť hlavou. Ale treba to vyskúšať, samozrejme za cenu nie lacných multifokálov... Ale ak ešte nenosíš okuliare, tak ti zrejme najprv budú stačiť jedny, povedzme na čítanie (ja som tiež tak začínala, zhruba v 45-ke). Buď rád, že ešte nemáš žiadne, tak sa tým zatiaľ ani netráp :-)
2010
@Tiginko (6.10.2017 19:15)
Presne to bolo davnejsie ked som to riesil.Teraz kde idem je nachystanych trojo okuliarov. (auto, office, dom poschodie prizemie .
denyany
Aj ja dlho zvažujem operáciu, obe oči mám cez 10 dioptrií plus rôzne cylindre. tak som rada, že sa tu rozbehla táto debata, aj keď nie o varení. Ale veď pri pozeraní Varechy, pri varení potrebujem dobre vidieť. Ako aj pri všetkom... Je to niekedy zúfalé, ako tu už bolo písané, napr. pri kontrole rúry. Tak, prosím, píšte ešte. Niekde som čítala k týmto operáciám vyjadrenia od očných lekárov a z toho článku jednoznačne vyplynulo, že to nie je také ideálne, ako je prezentované. A niektorí naozaj nemáte predstavu, čo to obnáša žiť s takou očnou vadou. Okuliare ma stoja viac, ako mám výplatu a nikto mi nič nepreplatil)- rám aj keď lacnejší, ale špeciálne sklá stoja jedno cez 200 eur... O slnečných okuliaroch už ani nesnívam... a namaľovať sa s nimi nejde, bez nich tiež nie... viem , je to triviálne, ale ...
haji
Zajímavá diskuze, ráda se poučím. Člověk má být připravený a informovaný. Díky všem za sdílení a tobě @Lettice za otevření tohoto tématu. Také mám brýle - zatím na blízko - a je to zajímavé. Když je zapomenu doma, v obchodě se nemusím namáhat kupovat víc než rohlíky. Uvidíme! A když neuvidíme, tak se nahmatáme u očního!
3sandra3
Tiež Ti môžem len operáciu odporučiť. Ja som ju absolvovala v r.2015, a naozaj, môžem potvrdiť, že je to perfektné. Teraz vidím do diaľky bez okuliarov, a vtedy som mala dioptrie -6.
2010
@Kucharka (7.10.2017 19:04)
Len tak stranou vyhoda staleho nosenia ouliarov...Nedavno pri strihani bogenvilie v zahrade a pred tym susedov odleteny strk z obkasacky, odlahcene nesklenne okuliare 2x spravili perfektnu sluzbu bezpecnostych.
haji
Ještě jednu výhodu mají brýle na blízko: když si je nedám, mám rychleji uklizeno a jsem spokojenější. Fakt je, že když si je později nasadím - jsem udivená, jak detailně přes ty potvory vidím!! Mě brýle potěší 2x!! A o tuto zábavu bych s operací mohla přijít. Krásný večer přeji všem!
kucharka
@2010 , ten komentar som nemyslela na teba a ani som sa vlastne nechcela vyjadrit k danej teme. Ospravedlnujem sa, asi som bola zle pochopena....
Bol to tak trochu pokus o srandu, lebo komentar "ak nemas co pisat, radsej nepis" zrovna od @Staflik sa mi zdal smiesny.... :-))))
Pekny vecer.
1x haji
kecupicek
Náš dedko bol operovaný, keď mal 90 rokov. Dožil sa 93 a vyrezával z dreva krížiky s Ježiškom a potom ich poskladal v ploskačke, strašne piplavá práca, ale mal z nej radosť až do konca života. @Buchtabuchta (3.10.2017 21:04)

kecupicek
Môj manžel má tiež okuliare po celom dome, ale potom zabudne, kde ich dal a použije moje. Stalo sa, že si na nich zopárkrát aj sadol, to už zistil hneď kde sú.@2010 (6.10.2017 20:29)

2010
@Kecupicek (11.10.2017 16:41)
Presne vacsinou tie najdrahsie tak skoncia, aj vcera som jedny odpisal, zabudol som na ociach a striekal plafon.
simonettt
Ahojte, ja mám veľmi negatívne skúsenosti s klinikou Vesely....
paces
@radox1 (3.10.2017 16:54)

Az do staroby, ked oko zacne degenerovat starobou.