Varenie

Odmastenie vývaru

sea - bez fotkysea, 3. novembra 2013

Prosím nemáte nijaké zlepšováky na odstránenie mastnoty z
povrchu vývaru? Vopred ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

luss44
polož navrch opatrne servítku, tá vsiakne mastné, alebo nechaj vychladnúť a pozbieraj lyžicou
letisia
Ja používam kuchynské papierové utierky. Namáčam postupne po jednom kuse, kým nie je mastnota zredukovaná.
helanka
dostat kupit vynikajuci "gravy separator", mam dojem ze uz sa tu spominal v diskusnych prispevkoch / @2010 alebo honestka/.
radost
ked vývar vychladne-tuk stuhne-ľahko sa zoberie..tak robím-ked varím hovädzinu na polievku..varím prvý deň mäso domäkka..na druhý deň odoberiem tuk a dovarím..
bozulka
Dá sa so servítkou,ale najlepšie je nechať vychladnúť a tuk zoberieš ľahko,ale musíš mať čas...
evanaaa
Aj ja odoberám stuhnutý, ale niečo nechávam, aby boli v polievke aj oká, a nie úplne bez.
rulik
vychladnutý vložiť na nejaký čas do chladničky a potom pozbierať stuhnutý tuk lyžicou, do čista alebo podľa potreby a ďalšieho použitia ako píše aj @evanaaa
používateľ nemá avatar
sea
sea
veľká vďaka ďakujem za rady :)
rela
Tuk z vývaru pozberám opatrne naberačkou (do pohárika). Potom vývar precedím cez sitko, v ktorom mám papierovú utierku. Vývar zostane úplne čistý, utierka zachytí aj drobné nečistoty usadené na dne hrnca. Pohárik s masťou dám do chladničky stuhnúť. Použijem na pomastenie cestovín, zemiakov a pod.