Rôzne

Nosnice

leonikkk - bez fotkyleonikkk, 19. apríla 2015

starsie nosnice biju mlade nosnice poradte dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

elef
aj nase to robili,po case si zvykli a ziju v zhode,chvilku to trva,treba vydrzat:)
jozefj
Aj ľudia sú niektorí takí. Alebo je to inak.Na tejto stránke je to asi naopak,mladi nenapadajú starých ale nie fyzicky.
janea
Myslim, ze sa to stava u mnohych operencov. Ja mam uz vela rokov exoticke vtaciky a take skusenosti, ze v takom pripade treba mlade oddelit od starych. Lebo mlade je konkurencia pre tie stare a moze sa stat, ze niektore na to doplati zivotom. Okrem toho je to pre ne sustavny stres.
1x vini55
janea
Este je dolezite, kolko miesta maju. Ak maju cely dvor, je to ok, napadane sa maju kam vyhnut. Ale ak su niekde v kurine a nebodaj na kope, je nutne ich rozdelit.
riga
Nám sa to stáva zakaždým, keď kúpime nové nosnice, teda pokiaľ ich zozačiatku neoddelíme. Je to tým, že tie nové majú iný "pach".
ria52
Aj nam sa to stane ale ked kupime nove oddelime ich na cas a potom si pomali zvykaju na seba
babidka
Problem je zvacsa hlavne v jedle - stare nedovolia novym jest , biju ich a niekedy to moze skoncit aj vaznejsim zranenim . Ja to robim tak , ze rano dam novym jedlo oddelene .Najlepsie v inej -oddelenej casti dvora alebo zahrady .ja mam kvoli tomu aj mensie prenosne klietky , tam im dam rano jedlo a vodu . Niekedy staci ak im das jedlo niekde do kuta a pocas ranneho krmenia ich podozeras , zober si radsej prutik na odhananie starych kur . Cim viac novych kur pride , tym si skor obe skupinky na seba zvyknu . Ak pride iba 1-2 nove , tie nemaju klud dlho :-) Kury sa za par minut dokazu rychlo najest a potom si uz ukryt pred utokmi zvycajne najdu . Ja im viem tie ukryty hned aj pripravit narocky - o plot opriem stare dosky na viacerych miestach a medzi plotom a doskou je dost miesta aby sa ich tam niekolko ukrylo . Zvycajne si za 1-2 tyzdne na seba zvyknu . Horsie je , ked nejaku zrania zvycajne na hlave kde sa klofu navzajom zobakmi .Tu sliepku treba na par dni oddelit uplne , sliepky jej budu ranu rozdobavat dalej az moze uhynut . Sliepky su strasne kanibalky !
1x vini55
dajda
ja som mlatočky pofrkala alebo aj potrela octom a bol pokoj
1x vini55
denichef
Ony si po čase zvyknú. A určite je potrebný dobrý kohút :)