Zdravá výživa

Nízkotučné syry a jogurty

kecupicek - bez fotkykecupicek, 11. októbra 2017

Chcem zdravo žiť. Ale ako? Nemohli by mať v predajni oddelené nízkotučné mliečne výrobky extra? Keď si zabudnem okuliare, nevidím to drobné písmo prečítať. Opýtala som sa predavačky, čudovala sa, čo vlastne chcem. Veď ona je predavačka, /rozumela som vykladačka tovaru/ nie dietologická poradňa. Načo vlastne chodí tri roky do školy?

@zareaguj


Diskusia k téme

bubaya
Nízkotučné veci sú výborná vec. Kedy ste naposledy jedli nastrúhané konské kopytá, svinské kože, umelé sladidlá, rôzne farbivá, príchute a to všetko namočené v odstredenom mlieku?
izabella929
@bubaya , ??? mlieko??? 3x po sebe otvorené a zohriate na 1500 st. úplne zdravé...a o ostatných zdravých surovinách škoda písať..vieme čo jeme..)))
altyn
@Kecupicek (12.10.2017 16:43)

Možno si počula správne, možno to bola naozaj iba vykladačka tovaru. To znamená že je to brigádnik, ktorý nemusí mať šajnu o tom čo od neho vlastne chceš. A nieje povinná(ý) vedieť čokoľvek o tovare, ktorý vykladá. Ja ak sa obrátim s nejakou otázkou na zrejmeho zamestnanca tak sa najprv opýtam či je brigádnik alebo kmeňový zamestnanec. Čokoľvek sa pýtaš brigádnikov, je ako keby si sa pýtal elektrického stĺpu vedľa cesty, kto je vinník nehody... Ale myslím,, že už si Varecháči o tebe vytvorili obraz že čo si zač, takže mohla by si prejsť z chrobáka "TRUHLIÍKA" na serióznu dámu.
Tvoje všetko viem, všetko som prežila... No, chvíľu to bolo zábavné...
:-)))
altyn
P.S. : neviem aký máš MT, no dá sa už stiahnuť aplikácia "Lupa" a vtedy si môžeš zabudnúť doma aj všetky okuliare ktoré si spomínala v inej diskusii... A máš ich podľa nej (diskusie) požehnane, myslím počet okuliarov, nie dioptrií.
No a vďaka tomu sa nemusíš " rozčuľovať" nad predavačkami, ktoré nimi možno ani niesú......
kukulienka71
Neviem si v reále predstaviť, žeby v akomkoľvek obchode vyšli v ústrety rôznym nárokom zákazníkov pri separovaní tovaru...to je nemysliteľné. Viaže ich legislatíva, technické, ľudské aj časové možnosti. Čo sa týka personálu, rozdiel vidím nie v druhu pracovnej zmluvy ale v miere ochoty - aj brigádnik MôŽE poradiť (už aj z prípadnej vlastnej skúsenosti alebo prečítať drobný nápis a nasmerovať k správnemu radu jogurtov) dokonca ťa môže s úsmevom na tvári navigovať za vedúcou úseku mliečnych výrobkov alebo zavolať iného kompetentného...nízkotučné jogurty nie sú zdravšie, sú určené tým ľuďom, ktorí sú nútení maximálne znížiť množstvo prijatého tuku či už na príkaz lekára alebo z vlastného uváženia - presvedčenia. Veľa výrobkov má na obale velikánske "0%)" to je pekné gesto výrobcu podľa mňa, aj pre tých čo preferujú aj pre tých čo obchádzajú tento druh potravy:-)
2x haji a 45678
kecupicek
Ďakujem veľmi pekne redakcii, že so mnou mala trpezlivosť, nechápem prečo je zabednenec vulgarizmus, podľa mňa je to človek z obmedzeným vzdelanostným rozhľadom.
kecupicek
Však preto to tu píšem, aby to bolo zábavné, nie aby sme tu nariekali. Máme si upiecť niečo dobré, dať si kávičku a posedieť si s priateľmi, niekde v príjemnom prostredí. Nebudem už písať pre vás zážitky. Napíšem pre svojho vnúčika a pošlem mu e-mailom, aj to je cesta. @Altyn (12.10.2017 17:28)

kecupicek
Ročne pribúda 22000 ľudí s diagnózou diabetes, nezaslúžili by si to? Mnoho z nich aj umiera /pozri Google/ je to pre našu spoločnosť až taký problém? Keby nás bolo viac a viacej sa o tom písalo, možno by si aj kompetentní všimli, že je potrebné na zabehanom stereotype niečo zmeniť. @Kukulienka71 (13.10.2017 10:03)

kecupicek
Mirko, nepatríš medzi mojich obľúbencov, možno si mal ťažké detstvo a nikto ťa nemal rád, človek sa celý život učí, možno že sa naučíš niečo z Varechy a dostaneš sa zo svojho tieňa.@Mirop (15.10.2017 07:49)

kecupicek
Ty sa venuješ svojim vnukom? Miro má figu borovú, musí sa ešte veľa učiť, aby vedel o čom je život. Poraď radšej jemu, ste rovnaká krvná skupina, určite sa mu to zíde. @Astor (15.10.2017 13:47)

kecupicek
Poznáš aj viacej rozprávkových knižiek? Napíš príbeh o Truhlíkovi. Deti by si to určite radi prečítali. @Luss44 (15.10.2017 13:19)

altyn
Oprava: privyrábal som si... A tvrdo...:-)))
kukulienka71
@Altyn (15.10.2017 19:33)

z tvojich komentárov sa človek tiež dozvie dosť o tvojej povahe. Žijem v realite viac ako si ty vieš predstaviť, nie všetko (našťastie) je o peniazoch, sú aj ochotní ľudia ešte, ktorí boli tak vychovaní a uvedomujú si, že aj oni raz budú starí a nedovidia na kelímok...
1x radost
kecupicek
Veľmi pekne ti ďakujem za radu. Dnes som sa veľmi milo opýtala predavačky, ktorá ma pozná na tebou odporúčaných 0 % a predstav si ochotne mi ponúkla jogurt, ktorý mali z kraja sortimentu, aj pre diabetikov. O čom to je? Tak ako všade, o ľuďoch.@Kukulienka71 (13.10.2017 10:03)

kecupicek
Aj ty by si takú potreboval, aby ťa naučila po kostole hvízdať. Chlap bez pevnej ženskej ruky je stále ako malé dieťa.@Astor (15.10.2017 16:29)

kecupicek
Skade to všetci máte, že ja sa rozčuľujem? Podľa seba súdim teba? Ja sa s úsmevom a srdečne s každým porozprávam a pokiaľ môžem pomôcť, tak aj pomôžem. @Altyn (12.10.2017 17:54)

kecupicek
Čo stále riešiš mňa? Ja teba nepoznám a nedovolím si ťa hodnotiť. Keby si ty bol taký skvelý, ideš do obchodu, zistíš kto vyrába tie nízkotučné jogurty a s úsmevom poradíš spoluobčanom, to by bolo fér!@Astor (15.10.2017 16:29)

kecupicek
A ja, že sa prejaví vaše základné vzdelanie a ono nič? Skrývate sa tu jeden za druhého a jogurty neriešite. Ale božie mlyny melú pomaly a na každého raz dôjde. Už aj 40-nici majú diabetes a budú musieť strašne dlho držať diétu. Prajem vám veľa zdravia.@Afataga (15.10.2017 19:27)

2010
@Altyn (12.10.2017 17:54)
Ja chodim zasadne neskoro vecer do supermarketu. Tak som vcera vyskusal ako to u nas funguje. Zastavil som mladeho nakladaca ovocia ( nepredavaca), ze hladam nekaloricke jogurty. Prestal nakladanie a isiel so mnou na opacny koniec a ukazal mi kde su a ake su. Po ceste som sa ho pytal ako ze to vie. On ze to bolo podmienka prijatia a treningu ovladat vsetky polozky a ich umiestnenie. Takze Altyn brigadnik, nebrigadnik kdo je v priestore musi ovladat co tam predavaju aspon tuna.
kecupicek
Ďakujem pekne všetkým, ktorí mali snahu riešiť ako sa to dá. Tým ostatným už poradí niekto úplne iný. Končím túto diskusiu a skúste aj vy chodiť po tomto svete s otvorenými očami!
kimlo
@Kecupicek (16.10.2017 19:37)

Ja by som skôr odporúčal chodiť s tými otvorenými očami Tebe...veď pôvodná otázka bola že chceš žiť zdravo, ale ako?... rozmýšľaj a obzeraj sa.. alebo si ešte raz prečítaj dobré rady v tejto diskusii... :-)
altyn
@2010 (16.10.2017 14:54)

Veď o tom to je, musia to ovládať "aspoň tuná"! Neviem kde to "tuná" je, ale určite nie "tuná"! Ja som prvý deň v istom nemenovanom reťazci nedostal ani skrinku na odloženie batohu, ten som mal u seba a bundu len tak na voľno... Možno ju tam nájdem, našťastie sa nikomu nehodila tak som šiel v nej aj domov. Ja som bol taký naivný, že som dúfal v nejaký plášť, alebo aspoň tričko, na ochranu môjho civilu. No blbosť, zabudni! Vyložiť a padať! V prvé dni som bol aj ja milý a ústretový, potom ma to prešlo. Že prečo? Za ochotu takmer žiadne ďakujem. A vykladanie čakalo a nik to za mňa neurobil, tak som bol v práci o hodinu dlhšie. A preto som si povedal že budem skákať len po výšku môjho platu... Ktorý mimochodom nebol nič moc, robil som to len kvôli vyhovujúcemu pracovnému času. Ale už nikdy viac! Radšej pôjdem kopať kanály..
1x astor
kecupicek
Však aj ty si mi dobre poradil, prečo si taký pesimista? Skús poslať slepého na nemý film a dozvieš sa aký mal z toho zážitok?@Kimlo (16.10.2017 19:50)

kecupicek
Nezúfaj, sú aj iné práce, kde nemusíš nič vedieť a dobre ti zaplatia. Nikomu nehovor, že by si kopal kanály, nevieš čo to obnáša. Môj manžel robí školenia, ak vlastníš bager tak sa môžeš prihlásiť. Skús si naštudovať Zákonník práce, keď sa budeš najbližšie zamestnávať, určite ti to pomôže. Pracovať rukami je veľmi ťažké, skús to radšej hlavou, si dosť bystrý na to aby si to zvládol. Na staré babky sa nezameriavaj, je dosť mladých, ktoré to ocenia!!!!!!!!! @Altyn (17.10.2017 03:06)

2010
@Kimlo (16.10.2017 19:50)
Po vcerajsku zacinam pochybovat. Kamarat pozname sa vyse 20 rokov, od nepameti len zdrava strava, vzdy aj ked sme cestovali najdolezitejsie kde je telocvicna, ziadne cigatery, alkohol len zo slusnosti... 58 rocny.
altyn
@Kecupicek (18.10.2017 09:35)

Niekedy si myslím že diskusia s tebou je na psychiatriu, tvoje komentáre sú nejak úplne mimo. Môj komentár bol k človeku s nickom @2010 , to po prvé, po druhé, každý inteligentnejší z tej diskusie vydedukuje že som to mal ako brigádu, popri škole. A po tretie, ty máš takú prácu kde nič nemusíš vedieť a pritom ťa dobre platia? Nechceš mi ju prepustiť? Zrejme už zanedlho pôjdeš do dôchodku....A neviem ako si došla k tomu že sa zameriavam na staré babky, nikde som nekonkretizoval vek. A vieš čo, je mi jedno čo napíšeš, tebe by mohol napísať aj Ježiš, a ty by si aj tomu oponovala
hlúposťou. Ach jaj, keď to nejde, tak to nejde....
kecupicek
Ja som sa celý život vzdelávala a dobre si trafil, mám za to super dôchodok. Každý štvrťrok týždňovú dovolenku v prekrásnom prostredí. A žijem si na vysokej nohe, o čom sa môže tebe len snívať. Môj ocko mi hovorieval:- Ži tak, aby ti celý svet závidel ! Poslúchla som. Ale je to Slovensko krásne, len tí ľudia, keby boli k sebe milší a trošku empatickí @Altyn (19.10.2017 02:27)

kecupicek
Prepáč, nedalo mi to. Keď študuješ, prečítaj si niekedy aj Bibliu a čítaj s porozumením.@Altyn (19.10.2017 02:27)

jujoska
@Kecupicek (19.10.2017 08:37)

si ma prekvapila, tvoje komentare nesvedcia velmi ze si sa cely zivot vzdelavala, teda zalezi na tom v akej oblasti samozrejme. Na vzdelanu zenu mavas niekedy dost divne nazory a vyjadrenia. A to ze je clovek vzdelany este neznamena ze ma dost penazi, u nas bohuzial maju vela penazi hlavne prosti duchom, tym som samozrejme nemyslela teba lebo ta osobne nepoznam. Ja kde sa pozriem tam su vzdelani chudobni a nevzdelani primitivi maju penazi ako pliev
kecupicek
Žeby to teraz bol najpodstatnejší problém ľudstva? Diskusia bola zameraná úplne ináč. Prosím, uberajte sa tým smerom. @Jujoska (19.10.2017 09:57)

kecupicek
Však čakám čo napíšete, ale márne. Stavím sa, že polovica populácie Slovenska nepozná túto knižku. Čítala som ju vnúčikovi a on sa opýtal:- O dinosauroch nemáš?- Robíte tu z toho haló, ako keby to bol slovenský národný hrdina!@Luss44 (15.10.2017 19:28)

kecupicek
Máš pravdu, ochutnala som, nie sú ani chutné. Prečo ich potom nemecká firma píše do jedálneho lístka pre diabetikov? Že by to bolo preto, čo sa súčasne rieši? @Giussa (19.10.2017 16:49)

astor
@Kecupicek (19.10.2017 08:37)

Celý život si sa vzdelávala a chváliš sa, že žiješ tak, aby ti závidel celý svet. A čo tento komentár, ktorý si si dala vymazať v inej diskusii?
Kecupicek 10. októbra 2017 o 18:51
Radosti, radosti, mala som ťa dosti, ale už ťa nemám, ani medzi prsty! Život mnohých dôchodcov nebýva radostný, ale treba sa tešiť aj z maličkostí a ďakovať Bohu za deň, keď ťa nikto nenahneval. My sa z manželom tiež prekárame pre hocijakú maličkosť a ja mu vyčítam:- Hada som si na prsiach chovala!- On mi s úsmevom odvetí:- Hada si chcela, hada máš!- A je to pravda, museli sme prekonať mnohé prekážky, kým sme sa vzali. Rozosmejeme sa, pobozkáme a zabudneme, prečo sme sa hnevali. @Radost (10.10.2017 08:35)

Závidime ti :-)
kecupicek
Presne o to mi išlo, veď Slováci závidia človeku ešte aj chorobu, aj to čo svojou prácou počas života dokázal a keď môžu, nakydajú na neho, koľko sa len dá. Jedzte nízkotučné jogurty, prečistíte si organizmus. @Astor (19.10.2017 18:48)

kecupicek
Bola som na dovolenke a prišla tam skupina ľudí z Ružomberka. Neviem prečo, nahlas riešili práve učiteľov a ich zvyšovanie platov. Svorne podporovali našich predstaviteľov, načo im zvyšovať platy? Veď aj tak figu robia. Celý deň sa hrajú s deťmi. Platíme deťom súkromných učiteľov, lebo nemajú vedomosti na prijímačky a my tu robíme za základný plat. @Jujoska (19.10.2017 09:52)

kecupicek
Kúp si nízkotučný jogurt, naštuduj diagnózy svojej rodiny, lebo sa raz začuduješ čo si po nich zdedil. A možno to nebude až tak dlho trvať:@Altyn (20.10.2017 23:26)

kecupicek
Nebol napísaný pre teba, chcela som potešiť nikoho iného. Koho si na rozdiel od teba vážim. @Astor (19.10.2017 18:48)

jaraw
@Kecupicek

Nízko tučné produkty nie sú cestou k zdravej strave. Tuk a cukor v týchto produktoch nahradzovaný inými látkami ktoré sú ešte horšie. Sú štúdie ktoré dokazujú že dlhodobé užívanie týchto produktov podporuje nadváhu za mesiac pitia lite nápojov žena z Francúzska pribrala až 5 kíl! Aj dietológovia zo zahraničia radia radšej poriadne alebo žiadne.
paces
@altyn (12.10.2017 17:54)

Naco Lupu? Aj cez fotak v telefone mozes citat zvacsene.
paces
@kecupicek (16.10.2017 13:34)

Otazka - ktory nesladeny jogurt NIE JE pre diabetikov?
paces
@kecupicek (19.10.2017 17:59)

Aby zvysili obrat. Kto pracoval, ci uz brigadne alebo na tpp, v mliekarni tak vie, ze nizkotucne hocico je odpad, ktory sa predtym vyhadzoval, resp. posielal na druzstvo prasiatkam. Ale ked sa da na nom zarobit, preco ho "neponuknut" tym, ktori NEBUDU premyslat nad tym co to je, hlavne, ze je to na ich diagnozu.
A pritom kazdeho diabetika dietarka uci co ma jest...
Pre diabetika ani tak nie su podstatne tuky alebo aj cukry, ale ich kombinacia. Ja mam DM II a absolutne neriesim vysku tuku a ani cukru. Podstatne je, aby som nejedol horalku, kde je vela aj tuku aj cukru, takze si dam cokoladu so 70% kakaa. Cukor ma sice 50%, ale tuk skoro ziaden. A ten cukor zasa odburam jedlom s vlakninou. O tom to je, nie o kontrolovani, co ma najmenej tuku. To, co ma najmenej tuku, je z nutricneho hladiska pre cloveka skodlive. Pretoze vsetko musi byt vo vyvazenom stave. To ma zaujima na potravine, nie to, ze je tam vela tuku. Vela tuku, priemerne cukru, malo bielkovin a potravina je vyvazena... Alebo menej toho a viac hentoho a zasa je potravina vyvazena. Ale ak mam 0% tuku, tak co by som vlastne jedol? Mitochondrialny obal tej tukovej bunky?