Varenie

Nevydarená omáčka

sojonbo - bez fotkysojonbo, 17. novembra 2015

Robil som kuracie závitky plnené syrom a šunkou. Závitky bolo treba naukladať na pekáč a zaliať šľahačkovou smotanou do ktorej išlo jedno vajce,cesnak,majorán atď....V prípade potreby doliať mlieko,aby závitky boli ponorené. Všetko fajn ,ale po upečení celá ta omáčka bola zdrcnutá od toho vajca,ako by sa mi spravila praženica v tom smotanovom náleve....Vie niekto poradiť,kde som spavil chybu?...Prosím...

@zareaguj


Diskusia k téme

luss44
nemusel si dávať vajce, stačila šlahač.smotana, ja tak robím.
kukulienka71
:-) veľa tekutiny, zdrcnutie je z vyzrážaných bielkovín. Ak by bolo menej tekutiny, mala by sa čas odpariť, zredukovať, prípadne hustejšiu omáčku urobiť a potom oddelenie bielkovín od tekutiny nebude také dramatické.
evanaaa
No neviem, ja tiež niekedy zalievam smotanou s vajcom, dobre rozhabarkovaným v nej, ale nezdrclo sa mi zatiaľ, a ak by aj, chuť by sa asi nezmenila.
sovka62
Určite to vajce a to, že ak si pridal mlieko, tekutiny bolo priveľa. Nabudúce polej len smotanou a prikry druhým plechom alebo alobalom, aby sa závitky nevysušili. Potom plívať nemusia.
jozka2
Namiesto vajicka pridaj trochu maizeny aby ta smotanka trochu zhustla.