Rôzne

Neuveriteľná štatistika. (pre pobavenie!)

stefanm - fotkastefanm, 18. septembra 2014

Priatelia.

11.09.2014 bol dňom, keď som sa dožil tridsiateho ôsmeho (38.) roku spoločných dní prežitých s manželkou. Pri tejto príležitosti si dovolím zverejniť pre vás zopár štatistických údajov, ktoré sa týkajú, aspoň okrajovo, gastronómie a ktoré som si, na základe matematickej približnosti a životných skúsenosti, len tak, pre zábavu spočítal. Ale po zistení výsledkov to už taká zábava nie je. Počítajte so mnou a žasnite!!!

Ako menu som si vybral klasiku:





prípitok (poldeci), vyprážaný rezeň, zemiakový šalát, káva, pivo a pre spestrenie som si spočítal koľko schodov som prešiel (bývam na druhom poschodí) do pivnice a naspäť kôli zaváraniu.
Všetky údaje sú, samozrejme približné a zaokrúhlené. Toto nie je vedecká práca ale vtipné zamyslenie.

38Rokov = 456Mesiacov = 13 650Dní.

R e z e ň :
Pripravujem v rôznych formách (bravčový, kurací, mletý, zeleninový, rybací a pod.) dajme tomu – dva krát za mesiac priemerne 6ks. Výsledok je : 5 472ks. To znamená, že som za obdobie svojho manželstva doteraz urobil asi 5 500 rezňov!!! Je to veľa?

Z e m i a k o v ý š a l á t :
Počítam, že pripravujem 10krát v priebehu roka na rôzne oslavy a sviatky v množstve asi z 25ks zemiakov. Viete koľko v šupke varených zemiakov som za tých 38 rokov očistil? 9 500ks!!! Pekný výkon. Nie?

K á v a , p i v o , p o l d e c i :
Priemerne 1 krát denne. To je 13 560káv, 13 560pív a ...684 litrov pálenky!!! (1liter=20poldeci. 13 650 : 20 = šesťstoosemdesiatštyri!!!) Neuveriteľnééé!!!

No a aby tento príspevok nebol len o nezdravom jedle a pití, tak som spočítal koľko schodov som absolvoval pri rôznom zaváraní. Od bytu k pivnici ma delí 40 schodov. Keďže pri zaváraní musím ísť najprv do pivnice pre prázdne zaváracie skla(1), potom tam odniesť naplnené zaváraninou(2), potom isť pre zaváraninu do pivnice(3) a zase zavarené priniesť hore(4) a po skonzumovaní zase odniesť prázdne skla do pivnice(5), absolvujem pri jednom zaváraní 40x5=200 schodov. Keď odhadnem, že zavárame 10 krát ročne je to 200x10=2 000 schodov ročne, takže za 38 rokov som absolvoval kôli zaváraniu 76 000 schodov.

Robil som si aj „štatistiku“ sexu ale tú vám nemôžem zverejniť, lebo by mi mohli niektorí závidieť a iní by sa z toho čísielka posmešne vysmievať!

Pozdravujem vás a prosím o jedno : pri varení myslíte aj na zábavu. Jedlo bude určite chutnejšie a všetko sa vám bude zdať „šťavnatejšie“.

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Mas to dobre @stefanm ! Len sa to snaz udrzat v normale .... Predsatav si vsak , keby si bol viackrat zenaty alebo nedajboze mormon ci moslim a mohol by si mat viacero manzeliek ...to by bolo schodov ! To by si mozno dosiel aj do neba :-) Je pravda , ze keby si mal vacej manzeliak , tak tie rezne by si mozno robil iba raz do roka a mnozstvo kavy by bolo niekolkonasobne ....ale alkoholu by si sa nemal sancu ani dotknut ! Vyvazilo by to vsak mozno vyborne skore v tvojom intimnom zivote :-))))))
sovka62
Matička skákavá, všetkého je veľaaaaaa....... A to si ako správny príslušník Varecha rátal tie "ženské" práce (žien nás tu je väčšina). My sme cez víkend oslávili 46. výročie a keď som si predstavila, že by som mala spočítať koľko čoho som kedy navarila zavarili, napiekla, prišlo mi nevoľno. Tie šnicle so šalátom by som hádam dokázala spočítať, mávame tak dva tri razy do roka (Vianoce, Veľká noc a nejaká príležitosť medzi tým), ale také guláše, paprikáše, knedle a kysnuté koláče, to by ma odrovnalo!
Srdečne blahoželám k výročiu a k tvojej schopnosti vidieť všetko z tej humornej stránky.
brambora
a ake nespocentne mnozstvo riadov si musel po tych reznoch, salatoch a poldeci poumyvat!!! to by bola statistika. :D
denyany
Blahoželám! A pripájam prepočet podľa môjho svokra- ty si s manželkou 38 rokov, ona je s tebou 38 rokov, spolu ste teda už 76 rokov. To už je výkon!
kecemis
Ja len tolko ze ak by si po tych schodoch siel len nahor bol by si 15 km vysoko.
manya
schody by si mal podľa mňa prerátať, lebo keď odnesieš prázdne sklá do pivnice, hádam sa aj vrátiš domov, alebo na pivko ? a to sa potom nepočíta?
zitar
uf, tak tie čísla vyzerajú hrozivo, zajtra to poviem tomu môjmu, ten sa tiež nachodí do pivnice..........