Rôzne

Nedelný obed

babkamt - fotkababkamt, 5. januára 2013

Čo budete zajtra variť ?

@zareaguj


Diskusia k téme

milad
Kurací vývar + domáce rezance, plnené morčacie prsia, zemiaková kaša. Veľmi sa mi nechce vyvárať, preto takto jednoducho. Ešte sme od Vianoc prejedení, tak takto ľahko...a vy?
radost
..a ja som dnes uvarila baraní gulášik-manžel nebol doma-teda bude na zajtra-sme len dvaja..a mala som veľa malých zemiačkov-tie som uvarila v šupke-a rozmýšľam-že-možno-urobím z nich niektorý starodávny recept z knižky od @mijaita-Recepty z Budmeríc-ktorú mi táto milá varecháčka poslala mailom..a možno...

Ps.:u nás často po dedinsky-jednoducho-skromne..ale chutnúčko..:-))))
po sviatkoch žalúdočná skromnosť...:-))))
anene
Hovädziu polievku, a asi pár rezňov, ryža alebo kaša. Ani by som veľmi nevyvárala, vnučka dnes odišla, ale vnuk mi volalal, že sa zajtra zastaví. Tak chcem niečo čo mu pochutí. A potom odkladám do mrazničky, určite by sa najedlo niekoľko jedákov.
medulienka122
Dnes som už navarila kuraciu polievku, tak ja budem mať diétnejšiu verziu: mäsko z polievky a zemiakové pyré, mužom upečiem kuracie stehná (mám len 4 ks, mne by sa aj tak neušlo - čo už:-), a ešte k tomu plnku osobitne varenú, ale bez pečene, lebo oni ju do hu..nedajú...
babkamt
Ja som dnes vybrala karé a urobila som z neho toto :
 varecha.pravda.sk/recepty/hopel-popel/10859-recept.html...

Tiež spravím zajtra kuraciu polievku.Práve som sa rozhodovala , aké m
äso vyberiem z mrazničky. Navrchu bol pekný kúsok krkovičky. Asi ho upečiem.Spravím k nemu obyčajný cibuľový šalát a tarhoňu. Už sme dávno nemali toto jedlo.
babkamt
@margaretka28 to kura na spôsob bažanta vyzerá dobre.@anene tiež som dnes robila trošku lepší obed. Naši sa vrátili z lyžovačky , tak som im varila. medulienka122 keby záležalo na mne , tak by som uvarila niečo ľahšie. @radost ty si vyhrala. už dnes hotový. Zo zemiakov bude možno niečo sladké , čo bude ako zákusok.
anene
A ešte niečo, zostalo mi veľa bielkov z pečenia, tak som zamiesila na krémešku a zajtra ju upečiem.
gordonko
... sa vám žije ....... ja chudnem , celý deň minerálka a k obedu pohár kokteilu
babkamt
@gordonko obdivujem ťa , že to vydržíš. Tiež by som potrebovala trochu zhodiť. No ja raňajkujem , obedujem , večeriam . No ale menšie porcie. Ale neber si zo mňa príklad.Večer snorím po chladničke , čo by som zjedla. Darmo mám už umyté zuby.Presviedčam svoj žalúdok , že nie som hladná , ale smädná. Viem , že je to všetko v hlave.
ajuschka
ja som dnes robila kotlety pro hosty ktere snasime, a zajtra pravdupovediac netusim... uvidime rano po nakuknuti do mrazaku :D
turistka
Zajtra bude na obed : Palacinky s medvedím cesnakom a kuracím soté , ktorý recept je od @Evusik a už som zvedavá, idem robiť prvýkrát.
A dobrú chuť k zajtrajšiemu obedu :-)))
medulienka122
@turistka , ak sa smiem spýtať, odkiaľ máš v januári medvedí cesnak?:-) mne ho roky nosila jedna turistka, a neviem, prečo minulý rok na mňa - starú a úbohú(:-)) ženu, zabudla...och joj, a ja ho tak ľúúúúbim!
turistka
@medulienka122 , jednu časť mám zmrazenú v rolkách, ako keď roluješ koberec :-) a druhú časť mám v olivovom oleji a tú používam na cesnačku-polievku. Potrebujem pomaly likvidovať, lebo ho mám dosť a apríl bude čochvíľa na nový zber.
fany1602
ja som si už dnes urobila zemiakovo cibuľkoví šalát a nasolila kačicu ktorú zajtra upečiem.polievočka bude hovädzia a ešte vypražím aj kuriatko.
siskam
Dnes som uvarila gulášovú polievku /konečne zmena/ a zemiakové frkance s kapustou od @slnecnicovky , zajtra bude plnené kurča so zemiakovým pyré.
dodo46
Dnes pečená krkovička so zemiakmi , babka si urobila k tomu haruľu a
zeleninová polievka s krupicovými haluškami. Bude to aj na nedeľu aj na pondelok. Pre dvoch penzistov je toho dosť.


helca103
u nás bude knedľa, krkovička,kapusta a rýchly jablkový koláč. Tento týždeň ešte ,,musím" vyvárať. Od budúceho bude na chvíľku pokoj s veľkým vyváraním.
frezia68
Výborná hov. polievka zo špikovej kosti,kúska móčingu a 2 kuracie stehná s množstvom zeleniny a pečeňovými haluškami,tekvicový prívarok,zemiaková kaša a varené mäso k tomu.A bude aj na pondelok.
paeva
Gordonko, a darí sa ti chudnúť? aj ja by som mala, ale ešte máme toľko dobrôt od sviatkov, dám ich psom?
a zajtra bude pravá hovädzia sviečková
baka123
rolky z mletého mäsa v šunke, zapečené a zemiaky, to sme mali dnes a zostalo aj na zajtra

andreac
U nás zajtra varím hŕstkovú polievku - tá má vždy úspech u detí aj dospelých. A z dneska nám zostalo hovädzie slížiky na hrachu a mrkve s ryžou.
anina6
ja som varila včera a bude aj na dnes, čiže polievka z mrazených podpňoviek s mrveničkou, bravčové pliecko na zelenine s cestovinou a Bebe keksíky som tiež sithla napiecť. No a čo sa týka chudnutia, je nás takých asi viac Gordonko, len sa mi akosi nedarí.
hubata
Ja dnes nič nemusííím, ja som pozvanááá hehe........
frezia68
Veru,veru,podľa obedov krízu nevidieť.A keby sme nemali návštevu,tiež varím skromnejšie,ale mraznička zachráni situáciu a treba ju postupne vyprázdniť.....
evusik
a my máme dnes s dedkom fraj, nevaríme... včera som varila kuracie prsia na zelenine a zemiaky a zostalo toho možno ešte aj na zajtra, akosi po tých sviatkoch menej jeme :-) tak budeme mať dnes celý deň papučovú kultúru, dedko kuká od rána biatlon a podobné športy, ja počítač a potom deka a knižka... aj leňošiť treba :-)
babkamt
Milí moji , vyvárate samé dobroty. Veru by mi robilo problém vybrať si ku komu ísť na obed. @fr ézia68 tiež som z tohoto dôvodu dnes nerobila kuraciu polievku ale z husacích drobkov. @evu šik zajtra mám voľno v kuchyni ja. Uvarila som dve jedlá. To preto. @hubata ty si to najlepšie vyriešila. Veď niekedy si treba dopriať aj odpočinok.@helca ostal ešte kúštik koláča?Neodmietla by som. Práve pijem kávu.@fany1602 parádny obed.
sovka62
Manžel vyhlásil, že má mäsa po krk (a to sa mu veru nestáva), tak sme dnes obedovali kyslú šošovičnú polievku a kysnuté pletenky zo škvarkového cesta. Najlepší obed za posledný mesiac, na rozdiel od manžela mäso veľmi nemusím, ale toto bola pre mňa pochúťka.
cuketa
na synovo želanie som dnes robila "strešeninu"
babkamt
ja som včera varila aj toto jedlo.
 varecha.pravda.sk/recepty/netradicna-kombinacia-fotorecep...

@helca103 tvoj koláč vyzerá úžasne. Už je v mojej kk a zapísala som si ho aj do zošita.Páči sa mi , že neobsahuje veľa cukru a idú tam nastrúhané jablká. Verím , že je šťavnatý.
@cuketa prezraď čo je to strešenina ? To nepoznám.
@sovka62 veru po sviatkoch sme si dopriavali všakovaké dobroty. Teraz by sme mali chuť na niečo ľahšie a bezmäsité.