Varenie

Nakladaný ovčí syr

ivkamatko - bez fotkyivkamatko, 13. mája 2017

Nedávno som prosila recept na nakladanie ovčieho syra, ale nebolo mi odpovedané, možno nikto nevie, skúšam ešte raz, vopred ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

ancicka
...a ako ho chceš naložiť?Na čas sa dá naložiť do oleja,či už olivového,alebo slnečnicového.Ak chceš na dlhšie je dobré ho vyudiť.
1x ala64
ivkamatko
@Ancicka (13.5.2017 16:04)
Chcem urobiť chuťovku, naložiť do skleneného pohára, pohostenie pre návštevu, či len tak k vínku, alebo príloha, proste potešiť niečim novým, čo u nás ešte nebolo.
ivkamatko
@Haji (13.5.2017 16:14)

Ďakujem za inšpirácie, ale nikde sa nepíše, ako dlho to vydrží, či sa to dá nejako uskladniť aj cez zimu, využitie počas roka, nielen počas sezóny, prípadne urobiť nejaké chuťovky, ja s tým nemám skúsenosti, tá prvá možnosť využitia prišla teraz. Si milá, tebe aj ujovi Googlovi veľké Ď.
haji
@Ivkamatko (13.5.2017 20:46)
Jaj, nemyslím si, že by se syr jakéhokoliv druhu dal do flaší zavarit ako kyslé okurky alebo hotové jedlo. Jediné možné uchování na delší dobu je mrazák - o tom už ti psali v minulé diskuzi, nebo jak píše hore Ancicka - vyudit, ale ani to není řešení na delší dobu.
ivkamatko
@Haji (13.5.2017 21:16)

Ďakujem, asi máš pravdu, mala by som byť rada, že ho mám práve tu a práve teraz.
rulik
@Ivkamatko - v Hyper a Super bývajú také predajné pulty aj s nakladaným syrom, skús špionáž, popros že si len pozrieš a zistíš koľko oni dávajú trvanlivosť, ak aj oni budú mať tak do pol roka, tak na dlhšie to asi naozaj nejde
ten syr býva asi naložený v nejakom slanom náleve a na záver zaliaty nejaký olejom, prístup kyslíka tam nie je tak by sa nemal pokaziť