Reštaurácie

Najlepsia restauracia na svete .

babav - fotkababav, 3. mája 2012

N o m a, v danskom meste Copenhagen bola po treti raz po sebe vyhlasena za najlepsiu restauraciu na svete .Sutaz je kazdorocne poriadana Restaurant magazines. S.Pellegrino cena bola udelena minuly pondelok ,v Londyne.
V prvej desiatke sa umiestnili 3 spanielske, 3 americke, 1talianska , 1brazilska a 1 anglicka ... restauracie.

Nordicka kuchyna ,ktorej chef Rene Redzepi vari jedlo z povodnych surovin:

mach,lisajnik,seno,ihlicie z borovic,trnkove bobule,
nezrele slivky,slimaky....
Rezervacia je nevyhnutna , zakaznici si ju musia urobit
dlho v prestihu, pre velku popularitu.....

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Včera so čítala akúsi recenziu, dlhý článok od človeka, ktorý túto reštauráciu aj s pár inými navštívil aby sa presvedčil, či si titul zaslúži. Keď som si to prečítala, mala som zvláštne pocity, zaujímalo by ma, podľa čoho ju hodnotili, ja by som tam za žiadnu cenu - a tá je poriadne vysoká - nešla.
evanaaa
Článok je dosť dlhý a detailný aj s fotogalériou, ak si ho chcete prečítať ( doporučujem), urobte si vlastný úsudok, či je ocenenie na správnom mieste. Je to na : Cuketka.cz
ethanel
Akurat dnes mi prisiel magazin Restaurant a bol som prekvapeny kto to vyhral moj favorit bol Alinea ale skoncila na 7mom mieste.
kuchticka
Ked si uvedomime dnesny trend zit za kazdu cenu co najprirodzenejsie, najzdravsie nesmieme sa cudovat, ze pouziju v recepte to nejskrovnejsie co sa v prirode da najst. Ci sa jim to podari dochutit tak aby to zaujalo ludi, chutilo a malo uspech, vidime na preplnenej restauracii s cakanim na zaistenie stolu.
sjuz
áno áno, sledovala som rebríček:), @babav , potešilo by, keby napísal niekto, kto osobne navštívil niektorú z rebríčka...a podrobnejšie:) z vlastnej skúsenosti...
evanaaa
@sjuz , pozri sa na ten veb, čo spomínam vyššie, tam nájdeš to, čo by si chcela vedieť, je to autorova vlastná skúsenosť, šiel si overiť sám tú reštauráciu, aspoň aj sama posúdiš.
katkat
parada, lokalna kuchyna, tak to ma byt :) dufam, ze jedneho pekneho dna sa mi podari ochutnat nieco z ich menu:)
kuchticka
.... vajce v sene .... takto podobne vyzera moj kazdodenny salat, okrem tych slimakov a sena. Ja totiz celu jar a dlho do jesene zhanam vsetko co mi rastie a kvitne na zahrade a pridavam do saltatu.
kuchticka
Nemyslela som priamo v zahrade, ale vsade na nasom pozemku, kam cudzie zvierata nemozu, okrem zajacov a srniek, no a tie su "nase":-))
janger
Ja by som v tej restauracii NOMA veru rada ochutnala zo vsetkeho....V rebricku 50 najlepsich su aj dve holandske, zatial som ich nenavstivila.