Rôzne

Nádhera, všetko som kúpil, blíži sa fujavica, mám 4 dni voľno a idem na to

aradis - bez fotkyaradis, 5. januára 2017

Diskusia k téme

aradis
tak ešte raz - nádhera, blíži sa fujavica, mám 4 dni voľna, všetko mám a idem na to
kimlo
Tu bola dnes taká fujavica ktorej sa hovorí biela tma. Trvalo to len chvíľu ale stalo to za to...uz svieti slnko a pozvoľna sa začína ochladzovať a fúkať vietor, chvalabohu veď je január a my záhradkári potrebujeme aby ta háveď pomrzla... :-)
babidka
My sme uz pripraveni tiez :-) Na fujavice , mraz aj zalahy snehu sme zvyknuti ...ako kazdy v nasom "slovensko-polsko-ukrajinskom rohu" . A este k tomu zacinaju druhe Vianoce lebo pravoslavni veriaci maju iny kalendar .No a my ostani sa im zvacsa prisposobime a oslavujeme /aspon jedlom a tradiciami / aj druhykrat . Takze kolace napecene , plnky do stedrovecernych pirohov pripravene ,oplatky s medom a cesnakom , klobasky , kapusta , hriby a kolocena fazula cakaju iba na gazdinu aby to vsetko upravila do stedrovecernej ci trojkralovej vecere ...ktora sa bude dojedat este tri dni :-)
Inak - taka zima prichadza takmer kazdy rok v takomto case . Pravoslavni vravievaju s usmevom , ze prave preto , lebo tie "ich " Vianoce su tie prave . So snehom ako sa patri .... :-)
bubaya
U nás v Bystrici trošku včera prisnežilo a dnes nič, ani vločka, iba jasno, zima. Normálne závidím. Ja viem, že zimná romantika končí, keď treba zobrať lopatu, ale aj tak.
evusik
aj môj muž sa pripravil, že čo keď nás zaveje a nedostaneme sa z domu - tak si urobil 3 x 2 litrové poháre utopencov, to aby sme od hladu nepomreli :-)
inak tá snehová metelica u nás bola úplne super, pravda vonku by som v tej chvíli nechcela byť, ale behom pár minút nebolo vidieť nič len bielu hmlu, asi takto:


janger
@aradis , a na co to ides? To si nam neprezradil :-)....A podarilo sa to? Fujavicu som ja veru nezazila uz ani nepamatam. U nas ma tuto noc trosku snezit a zajtra biude poladovica, to je uz horsie.
@babidka , tebe sa zije, dvakrat Vianoce :-). A aky pekny zvyk, tak to spolocne oslavit.
kecemis
Tak fujavica presla, 4 dni tiez. Teraz mozes prezradit na co a ako to dopadlo.