Rôzne

Mrazene jahody

dandika1 - bez fotkydandika1, 4. júla 2015

Mile varechacky-varechaci mam na Vas prosbu,ako vyuzit mrazene jahody z minulorocnej urody? Bolo by mozne uvarit dzem len z jahod ,alebo sa daju s niecim kombinovat,((alebo su uz nepouzitelne ?)) Za akukolvek radu budem povdacna.Vaka:-)))

@zareaguj


Diskusia k téme

jozka2
Ak ich mas vela zamrazene a nespotrebujes,zasyp cukrom a nechaj do druheho dna.Cast mozes rukou popucit a cast nechat cele.Var ich na rajnici po 1 vareske,nie celkom do husta a nalievaj do mensich flias,zatoc a poprevracaj hned po uzatvoreni.Zakryte nech do druheho dna aby chytili viecka.Budes mat vyborny redsi dzem-ci rosol na vianocku s maslom,ci chlebik,alebo na piskotove kolace,cheescakes,zmrzlinu,kdekolvek budes potrebovat.Aj na palacinky,lievance.Rozmanitosti pouzitia sa madze nekladu.
babidka
Kludne ich pomaly rozmraz , uvar na dzem alebo lekvar , bude to dobre :-) Mozes miesat s hociakym ovocim co je teraz - ribezle , visne ,egrese ,letne jablka. Ja to robim prakticky kazdy rok - namrazim viac ako zjeme a potom pridu nove a stare prihodim na lekvar alebo dzem k novym alebo k inemu ovociu ....Ak pridas k nim ribezle /velmi dobre zeliruju/ a ribezli nebude viac ako jahod , ribezle preberu chut jahod a a dzem bude ako "cisto jahodovy" , mozno trosku menej sladky . Ak si dzem ani lekvar nevarila - tu na Vareche ich najdes niekolko desiatok . Klasicke , s pridanim zelirovacich pripravkov , miesane ....najdes si ten svoj urcite .
 varecha.pravda.sk/recepty/klasicky-jahodovy-dzem-s-minimo...
scharlott
jahody - 1 rok mrazené, potom deň zasypané cukrom, následne varené. Chcem sa spýtať aká je nutričná hodnota jahôd po takomto spracovaní?
babidka
Nuz - taka ista ako ked to iste urobis s cerstvymi jahodami :-)Mrazene ani varene ani marinovane v cukre nie je to iste ako cerstvo strhnuta jahoda :-)
evanaaa
Dobrá by bola aj zmrzlina, aspoň z časti tých jahôd, je tu dosť receptov na ňu.
milad
pečený čaj spolu s iným buď sezónnym, alebo mrazeným a už nepotrebným ovocím
torticka
Ale aj take jahody v sampanskom nie su na zahodenie. Myslim mrazene jahody.
dandika1
@varechacky velmi pekne Vam dakujem za Vase rady pomohli ste mi ja som myslela,ze uz su znehodnotene urobim nieco kombinovane velka vdaka vsetkym:-)))