Rôzne

Môj súkromný prieskum všímavosti úvodných fotiek pri receptoch.

stefanm - fotkastefanm, 13. apríla 2015

Zaujímalo by ma, čo vás najviac upúta na úvodných fotkách pridávaných receptov. Preto postupne pridám zopár foto aj s mojím popisom z nášho nedeľného obeda a ak si nájdete chvíľku, napíšte mi ktorá fotka vás najviac upútala, až natoľko, že by ste si kôli nej prácu otvorili. Sú to jednoduché, amatérske fotky bez úmyslu vytvorenia umeleckej kompozície len s navodením atmosféry chutí.








@zareaguj


Diskusia k téme

stefanm
Názov jedla pri každej foto je rovnaký: Bravčové karé, sviečková zeleninová omáčka, knedlík a pivo.

foto č.1
Dominantný je na nej obrus, ktorý pravdepodobne prvý upúta vašu pozornosť a tak si narýchlo neviete spojiť názov jedla s fotkou.


stefanm
foto č.2
Tento záber sa venuje viac knedlíku ako celkovému jedlu. Upútal by asi ženy, ktorá chcú pribrať na váhe.Ale sú také???


stefanm
foto č.3
Záber sa venuje len a len omáčke a dáva tým podnet ku kritickým vyjadreniam ohľadom farby, hustoty a celkového rozloženia omáčky na tanieri a otvara priestor pre, v poslednej dobe, tu tak obľúbené zvady a osobné osočovania.


stefanm
foto č.5
Obrázok vystihuje detail pozadia jedla a je podľa mňa obrázkom, ktorý donúti otvoriť prácu každú ženu, lebo chce vedieť, že čo sa za tým skrýva. Ženská zvedavosť je nezastaviteľná.


stefanm
foto č.6
Na obrázku je detail detailu. Aj podľa toho by si prácu otvorilo veľa varecháčov lebo je tu veľa členov z Česka a tí si to predsa musia overiť!


stefanm
Samozrejme, že vám pridám aj pesničku. Je od pána Grigorova z roku 2012, je o láske ale v mojej mysli už nie o láske partnerskej ale láske väčšej a úprimnejšej. O mojej láske!!!!



1x babav
luss44
:))) kedže som pred chvílou dovečerala jedlo takmer totožné s Tvojím, najviac ma v tejto chvíli zaujala foto č. 5, bodlo by veru :) ale inak si beťár, sledujem Tvoje príspevky :)
sovka62
Foto 4, to pekne špikované chudučké karé a potom 5 a 6, teda ak by sa dalo vymeniť za nealko. Toto je poradie mojich favoritov.
rulik
mne sa najviac páči č.1, je tam toho tak akurát a celé to povie čo to vlasne je, tie detaily mi tak nejako nenavodili atmosféru toho čo je na tanieri
kukulienka71
tiež hlasujem za foto č. 1, ja by som ho orezala, väčšinou ma totiž nezaujíma obrus a ostatné "kulisy" fotky s jedlom, iba ak sú fakt umelecky umiestnené alebo inak výnimočné. Musím podotknúť, že si navaril a prestrel aj s tým pivom skutočne slovensky:-D
Za originalitu a aktuálnosť tvojho humorného príspevku ti dávam 10 z 5*, myslím, že si vyčerpal tému ako sa len dalo:-DDD. Ďakujem.
smejkad
aj u mna prvy obrazok :-)
a vedela by som sa pekne podelit - pivo tebe, zvysok mne :-))))
velmi lakave jedivo :-)
stefanm
... hop ... a už je z toho klasická Česká "Hovězi svíčkova na smetane s knedlíkem"! I tak sa to dá. Len neviem pochopiť prečo sa tam pridáva tá šľahačka s brusnicami, či čo to je?! Ale pridal som ju, lebo aj v televízií pridávali.




Ak máte nejaké zaujímavé prianie čo ešte pridať - napíšte. Možno pridám a nakoniec z toho budú halušky s bryndzou !!!
janazjarku
Vyhráva č. 4 .-) brusnicová omáčka je fajná chutí mi aj na grilovanom enciáne . Dostávaš pochvalu pred rozohriatym šporákom za takýto umelecký dojem, chuť nehodnotím bo nedá še .-)
evusik
ja by som si vybrala č.4 - najdôležitejšie je predsa mäso, to ostatné je len omáčka, síce dôležitá, ale omáčka, čiže doplnok... na druhej strane aj zlá reklama je reklama (viď bulvár a akože škandály) a tak aj fotka ktorá viac skrýva ako ukazuje - foto č.6 - by mňa provokovala k rozklikutiu, už len zo zvedavosti, že čo to je... a toť pivo a už by som sa začítala...
ešte mám výtku k poslednej fotke vloženej ku komentáru - vzhľadom ku tvojej láske (viď video) si si tam nepričinil nejakú tú servírku v kroji s kyprým popredím a oroseným krígľom v ruke...
methi
Za mna 3., mne taketo chuti aj bez masa. Len omacka a knedla a pekne do hlbokeho tanierceka.
vybusna
dodatok...preto 4, pretoze dominantne je v tomto recepte maso a omacka. Je tam vidiet zblizka obidvoje a tak mozem posudit , vsetky vnemy. Priloha nie je az taka dolezita a pokial by dolezita bola, tak by som asi pridala na nu recept s fotom, zvlast.
deria
Vopred upozorňujem, že píšem svoj názor a nie kritiku!
Keďže úvodná otázka bola "čo vás na úvodnej fotke upúta tak, že otvoríte rcp" odpovedám :) hoci máš foto pekné, milý @stefanm neotvorila by som tvoj rcp z jednoduchého dôvodu, knedle, mäso a omáčka ma neupútajú :) Väčšina z nás sa snaží urobiť niečo pre svoje zdravie, takže aj mňa upúta názov rcp a zeleninové jedlo na obrázku. Rozhodne ma neupúta rcp ak má názov "zdravý" , lebo tento výraz na Vareche ma v poslednej dobe uvádza do úžasu. Čo všetko sú schopní ľudia považovať dnes za zdravé. Ale možno je to len snaha autora rcp-u upútať už v názve :)
tatranocka
Keby to nebolo o tvojich fotkách,tak by som ti pridala pár skvostov od "odborníčky" na kompozíciu :) Tiež ma zaujalo,že pred pár dňami tu dal recept profi kuchár s obitou miskou ...Odrádzajú ma recepty,kde jedlo preteká z taniera (...my to máme tak radi :) ) a vrcholom je špinavý riad,ktorý sa tu často vyskytuje a redakcii to nevadí (!).
Pre mňa foto č.4 a ešte koliesko citrónu s brusnicami :)
scharlott
Mne by sa to páčilo takto: recept č. 1. Zadnú časť stola dať preč, pivko odfotiť celú fľašu a pridať tú šľahačku s brusnicami.:)