Zdravá výživa

Máte recept na pohánkové velnesky?

merykey - bez fotkymerykey, 17. apríla 2015

Chcela by som sa spytat skusenejsich, ci niekto skusal upiect susienky podobne tym kupovanym pohankovym velneskam. Mne aj mojim dcerkam velmi chutia, no su dost drahe, a tak by sme si ich rady upiekli. Viete ako na to? Za kazdu radu vopred vdaka :)

@zareaguj


Diskusia k téme

tatranocka
Hmm...to zloženie...a že to predáva Bio obchod :

ZLOŽENIE: cícerová múka, pohánkové lupienky, sušené hrozienka, fruktózový sirup, rastlinný tuk, fruktóza, pohánková múka, kukuričná múka, vajcia čerstvé, pražené jadrá lieskových orechov, perníkové korenie, kokos strúhaný, sušená vaječná zmes, kypriace látky: hydrogénuhličitan amónny a sodný, zahusťovadlo guarová guma, arómy: vanilková, čučoriedková, sušené čučoriedky 0,2%, prírodné farbivo kulér, emulgátor repkový lecitín, jačmenný slad, kyselina listová, poleva 11% (rastlinný tuk stužený, sušená srvátka, kakaový prášok odtučnený, fruktóza, laktóza, maltodextrín, emulgátor repkový lecitín, stabilizátor polyglycerolpolyricínoleát, arómy: vanilková, čokoládová).
martamm
Ja by som skúsila systémom "od oka", použila by som tieto suroviny: cícerová múka, kukuričná múka, pohánkové lupienky, pohánková múka, sušené hrozienka, vajcia, lieskovce, alebo iné orechy, kypriaci prášok, pravú vanilku,strúhaný kokos, aslan bio, alebo maslo namiesto tuku, na osladenie nejaký zdravší cukor, napríklad z kokosových kvetov, alebo brezový, prípadne trstinový. Do cesta možno troška mlieka, ak by bolo husté, zamiesila by som, lyšičkoz by som kládla na plech vystlaný papierom kôpky a upiekla. Často si vymýšľa, recepty na podobné sladkosti, podľa mńa sú určite zdravšie, ako kupované keksy plné chémie. A ako píše @tatrano čka, je nehorázne, že chémiou napchaté keksíky predávajú v racio výžive.
neviem @merykey , či som Ti pomohla :)