Varenie

Masť do fritézy?

slamca - bez fotkyslamca, 10. marca 2018

Ahojte Varecháči, mám na Vás prosbu, môžem do fritézy použiť len čisto bravčovú masť? Ďakujem a prajem krásny víkend.

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
Je to pomerne nedavno co McDonald prestal pouzivat mast a vypraza hranolky v rastlinnych olejoch
babidka
Ano . Ked uz pouzijem fritezu , tak do nej posledne roky davam radsej bravcovu mast .
kecupicek
Mnoho odborníkov v minulosti vychvaľovalo oleje, potom zase zistili, že menej škodlivá je bravčová masť. Keď sme vypražili na zabíjačke 30-40 litrov masti, tak sme ju používali na všetko. Neboli riady také zalepkané ako od oleja. Jedlo pekne voňalo aj mäso bolo chutnejšie.
evanaaa
Masť má výhodu oproti oleju, že sa tak neprepaľuje a preto sa dá opakovane použiť, takže aj tá z fritézy sa ešte nemusí vylievať, @Rulik.
rulik
nemám fritézu, asi nie som v obraze
haji
Bratr má fritézu a dlouhá léta fritoval na masti, bo ho zásobovali mastou svokrovci. Jde to, jen se s tím hůře manipuluje - čistí - masť tuhne, hůře se cedí /filtruje/ pro opakované použití a friťák se hůř myje. Později fritoval na masti s olejom. Dnes už frituje iba na oleju, masť došla. Je důležité vědět, že fritované či klasicky vysmážané jedlo na masti má specifickú chuť - někdo ji upřednostňuje, pro jiného je nepřijatelná /těžkosti trávení - žaludek, žlučník/. Je dobré to vyzkoušet, každému vyprážanie na masti nesedne. Přeji dobrý výběr @Slamca !
radox1
ja som dostal fritezu a letela prec.kvalitny nerezovy hrniec s hrubym dnom a hotovo.ked dovyprazam rezne na masti-rezne v nej musia plavat,precedim a sup do chladnicky.
petuska11
@Slamca

aku máte fritéuu, prosím? Moja zrovma minule odišla, chcem si teraz kupit niečo lepšie, lepšiu kvalitku
slamca
@Petuska11
ja mam len taku obycajnu,chcela som si kupit tu na jednu lyzicu oleja ale predavac mi ju vyhovoril tak sme vzali tuto je to Zelmer 04Zo10.
majo51
nieje dobra masť ked je otočný kôš lebo masť stuhne a trpí motor než sa masť trochu ohreje.
voz12
Mám podobnú skúsenosť ako Haji, Zle sa čistí,celkovo manipulácia s filtrovaním ,neodporúčam. Keď chcete chutné rezne na masti,tak vyprážať na panvici nikdy nie vo fritéze.
1x kimlo