Varenie

Mäkká panenka

jankavaskova - bez fotkyjankavaskova, 21. augusta 2016

Prosím vás o pomoc. Potrebujem na mäkkúčko urobiť bravčovú panenku. Nie je mi celkom jasné, či piecť na slabo a dlho, či silnejšie a kratšie. Je lepšie mäso dať do jenskej misy alebo do alobalu? Ďakujem vopred za všetky cenné rady.

@zareaguj


Diskusia k téme

spetkasoli
robievam panenku narychlo ako minutku, den vopred nakrajam na silne platky -steaky, zmiesam trochu oleja s korenim-tiez len malo podla chuti a necham do druheho dna,. potom len hodim na rozpalenu panev, zprudka opeciem 3-5 min po obou stranach, vyberiem, do vypeku /mame to velmi radi/ nalejem sladkopalivu chilli omacku s troskou vody a podavam s hranolkama alebo varenym zemiacikom, toto mame velmi radi, kombinacia sladkopalivej s vypekom je dobra---alebo do vypeku dam 2-3 pol.lyzice ostry kecup, malicko vody, trosicku orestujem , len chvilku a pridam smotanu na slahanie, premiesam, malinko nechat prevarit, zahusti sa to samo a ochutit ako ma kto rad, ale vacsinou je tento sos velmi chutny sam o sebe, ja pridavam pre chut vysmahnut rozkrojeny cesnak..k tomu hranolky, americke, ...
rulik
a neskúsila si dať vyhľadať v receptoch?
jujoska
ja ti odporucam dat si hore do vyhladavaca "bravcova panenka" a najdes velke mnozstvo receptov a uprav. Snad si vyberies
nyja
Bravčová panenka sa zásadne nerobí dlho. Je to mäso, vhodné na minútky. (Podobne ako hovädzia sviečková). Čím kratšia prudká tepelná úprava, tým bude panenka chutnejšia, mäkkučká. Odporúčam večer okoreniť vhodnými koreninami a natrieť alebo poliať dobrým olejom (nesoliť). Potom prudko opiecť 2 - 2,5 min po každej strane a hotovo. Dorobiť z výpeku šťavu...
kukulienka71
Ahoj, panenka je najjemnejšie mäsko, budeš ju mať mäkkú dovtedy, kým ju nevysušíš, teda odporúčam dusiť/piecť krátko. Vždy je dobré mäso (ak je vcelku) rýchlo opiecť, zatiahne sa a ja ju zvyknem dorobiť v rúre, aby sa prepiekla. To už podľa toho, aké veľké je mäso, ale panenka je malá. Mala by ostať na reze ružová, ale nie surová. Z panenky má u nás najväčší úspech recept Medailónky na spôsob orly, je to aj výdatnejšie a chuť naozaj neprekonateľná v spojitosti s konzistenciou ako masielko, mám tu tuším dva recepty na prípravu panenky. Nech sa ti podarí, akokoľvek ju budeš robiť!
mesiar50
Ahoj,prudko si ju opeč z oboch strán.Potom ju premiestni aj s výpekom na pekáč...Môžeš priliať zo 100 ml vody.Peč ju ďaľej pri 190-200 C po dobu cca 15 minút.Samozrejme ak ju chceš pripraviť dusením,tak by malo byť mäso zakryté pokrievkou trebárs.Inak,mäso je uvarené či upečené pri dosiahnutí
70 C v jadre výrobku po dobu 10 minút.Pri dosiahnutí 65 C budeš mať mäsko akurátne. Tie teploty v jadre platia pre bravčové a hovädzie mäso.Zožeň si prosím ťa vpichový teplomer a budeš mať po starostiach.
Ja som sa bez neho v mäsovýrobe nemohol ani,len ,,pohnúť".
Pozdravujem.

lizatko
Kucháročky, ja len tak mimo tému, a dúfam že bez urážky: že "mäkká", áno - 2x "k", ale "mäkučká" už len jedno "k".
Keď chceme napísať "do mäkka" (urobiť mäso), tak 2x "k".
Keď chceme napísať "do mäkúčka", tak už len 1x "k". Zdravím .
sisa
Lizatko, myslím, že každý pochopil slovo či už s dvoma kk alebo s jedným. Kľud. Dajte si trochu mäskka :-) a uvolnite sa, možno ste len hladná. Alebo doporučujem magnézium, aspoň 300g denne.