Varenie

Linecké koláčiky

veron1020 - bez fotkyveron1020, 17. decembra 2017

Chcela by som sa spýtať.. linecké koláčiky nechcem plniť džemom.. čítala som, že by sa dali plniť nutellou.. ale neviem koľko takéto plnené vydržia? Alebo stačí skladovať v chladničke a nutellová plnka vydrží bez problémov?

@zareaguj


Diskusia k téme

haji
Nanejvýš trochu oschne. Nic se jí nestane. Jde slepit i rozpuštěnou čokoládou na vaření, nebo klasickým máslovým krémem. Už to nebude ta chuť lineckého s džemem, ale jde to. Jde i varianta nahoře a dole bez, jen upečené linecké. Není čeho se bát.
1x rela
maskrtkaa
Ja som tiež plnila nutelou a vydržali rovnako musia byť v doze ,aby moc nestvrdli .
1x rela
marika9
1 dcl sladkej smotany zohriať a rozpustiť v nej kvalitnú čokoládu 100g, dobre vymiešať, nechať schladiť, kým nestuhne trochu a natierať a lepiť.....
evita1b
Ja robievam rôzne obmeny. Napríklad vrchné časti potriem vajíčkom a posypem mletými vl. orechmi. Potom sú také strapaté. Alebo do časti cesta pridám ml.orechy. Z jedného druhu je potom viacero variant.
1x bubaya
bubaya
@Evita1b (20.12.2017 06:27)

Na tie mleté orechy som ja úplne zabudla, moja mama kedysi robila takto linecké kolieska, vlastne z jedného pečenia urobila trojaké - pocukrované, pofrckané čokoládou a sypané orechami. Ukladám si do poznámok, ďakujem za pripomenutie.