Kuchyňa a vybavenie

Kuchynské spotrebiče

katarina22 - bez fotkykatarina22, 27. júna 2016

Ahojte,zariaďujem si kuchyňu A chcela by som sa opýtať na viacero vecí. Robím si taký malý prieskum :) máte v kuchyni spotrebiče rovnakej značky? Viacerí mi vraveli,že ak si zakúpim od nejakej firmy spotrebiče jednej značky, vedia mi na to dať väčšiu zľavu ako keď budem kupovať každý spotrebič iný. Mne nejde O značku, potrebujem však kvalitné spotrebiče, s ktorými sa mi bude dobre pracovať. Na druhej strane však stojí otázka peňazí, nakoľko tak ako každý rada ušetrim každé euro, keďže do domu potrebujem viac vecí ako len kuchynské spotrebiče. Za vaše príspevky ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
ja som kupovala postupne, ako prichadzala potreba a akcie, takze u mna to je kazda ves iny pes
s tym, ze viac vyrobkov od toho isteho vyrobcu lacnejsie som sa nestretla - okrem takych ze kup chladnicku ( v inom obchode lacnejsia o 150€) a dostanes k nej rychlovarnu konvicu, asi tak :-)
2010
To co asi hovoris o zakupeni jednej znacky s velkou zlavou ( nehovorim o DPH ) aspon vonku je len pre vacsich stavitelov, vacsina drahych znaciek sa na tom podiela ale nikde to nereklamuju ( tzv. builder bundle ). Radi vidia kompletnu kuchynsku vybavu v novom peknom dome alebo drahej renovacii... je to aj reklama pre nich.
katarina22
@2010 (28.6.2016 12:21)

No známa kupovala pár rokov dozadu Electrolux, A viem, že v predajni im dali zľavu 20% na celý nákup. Datart mal tuším minulý rok takú akciu, že kúp si min.5 spotrebičov do domácnosti A najlacnejší máš zadarmo. Samozrejme neviem presne podmienky, ale kamoška tiež využila nejakú takúto zľavu v minulosti. Ja som len chcela vedieť aké máte skúsenosti.
klukodvody
Milá Katarina22. Já osobně nevím, jestli potřebuješ všechny spotřebiče najednou. Myslím, že by jsi měla vybírat podle toho co Ti sedne do ruky, aby to bylo praktické a možná se podívej po víceúčelových spotřebičích, které toho umí víc. Potom jich třeba podle výkonu nebudeš potřebovat pět a bude stačit jeden a nebo dva. Také si dobře rozmysli co potřebuješ hned a co může počkat na akci. Hlavně koukej, aby nejvíce namáhané součásti byli kovové a ne plastové protože na začátku ušetříš a pak zjistíš, že je to rozbité dřív než se naděješ. No je toho hodně. Sedni, vezmi papír a piš co je a co není důležité. Pokud nechceš vyloženě určitou barvu spotřebiče, vol neutrální kombinace, které se dají koupit od různých výrobců a potom se Ti to v kuchyni sladí. No myslím, že jsem toho napsal dost a snad to trochu pomůže.
klukodvody
Ještě jedno ,kouknul jsem na Tvůj věk jsi nádherně mlaďoučká tak nepospíchej a nakupuj pomalu a s rozmyslem, raději se pro jednu věc vrať 2x nebo víckrát a třeba najdeš ještě lepší. Tak ať se Ti vydaří držíme palce.
2010
@klukodvody , sorry ale mas pravdu len z pohladu starsej generacie. Teraz 25 rocny riada velku firmu a vyhadzuju 50 rocnych a spotrebice na ktore bolo treba setrit mesiace su nezaujmave lebo maju hodnotu niekolkych hodin v sucastnej throw away society ( konzumnej zahadzovadzej spolocnosti).
klukodvody
@2010 jasně s Tebou souhlasím. No víš já jsem opravdu ta stará generace a to jak při práci, tak se zacházením s věcmi. Například používám nože, které jsem dostal od svého šéfkuchaře před 55 roky a to nebyly nové. Ale drží ostří neubývají a mají krásné rukama vyleštěné dřevěné střenky. Takže já spíš hledím na kvalitu než na krátkodobou použitelnost. A také si myslím, že v mnoha případech je dobré, že jdou mladí na vedoucí místa, ale také si myslím, že je přece jen trochu škoda si někdy neposlechnout co si o tom myslí ti starší a staří. Dělali jsme to a vzali jsme si z toho co jsme potřebovali.
Ale je jiná doba a s tím nic nenaděláme už neomládneme a tak se musíme učit. Přejeme krásný den. Jen na konec po 40 letech manželství stále pomáhám manželce do kabátu, v restauraci si nesednu dřív než ona, dovnitř jdu první a ven poslední a spoustu dalšího. Katarina22 promiň dostal jsem se úplně jinam než o čem to je.
katarina22
@Klukodvody (28.6.2016 16:32)

Ja Vám veľmi pekne ďakujem za všetky vaše komentáre, názory,pripomienky. Ja sa veľmi rada niečo naučim od staršej generácie, prečítam si názory iných. Predsa ide O moje prvé zariaďovanie domu,nechcem všetko robiť od buka do buka, preto uvítam každý jeden názor ľudí, ktorí si týmto prešli, ktorí majú viac skúseností A ktorí sú ochotní mi poradiť. Neprišla som sa sem povysovat alebo opovrhovat niekým, vážim si každý jeden názor A za každý som vďačná, či už sa mi páči alebo nie.
frezia68
Nepridám sa, @Katarina22 , k diskusii,lebo teraz nemám prehľad.Ale k reakcii @Klukodvody o 16,32 : niekedy sa vyrábali spotrebiče v takej kvalite,že pračka vydržala aj 20 r. a iné spotrebiče tiež.A nahradili sme novými len kvôli úspore energií,resp. výkonu,viacerým funkciám,ale ešte boli funkčné.Keď som kupovala novú pračku,pri jej montáži som prehodila poznámku,že tá už musí vydržať do mojej smrti.Montér pozrel na mňa a vyviedol ma z omylu,že :"pani,za 5 rokov jej bude treba urobiť generálku,alebo kúpite novú". A mal pravdu,o 5 r. vypadala elektronika a po zaplatení 90.-eur funguje.......dokedy?Tiež si vážim všetky staré veci,mám asi 90 r. liatinový hrniec,zbytky starého porcelánu,kvalitné ľanové obrusy,posteľnú bielizeň...a nevymením za moderné umeliny,ktoré netreba žehliť (ešte že sa môžu prať,hoci na 40°C). A mám rada džentlmenov-stará škola,úctivých,slušných,charakterných,čestných.....akosi sa vytrácajú.Zdravím, @Klukovody ,asi máme podobnú výchovu,sme stará škola :-).
haji
@Fr ezia68 (28.6.2016 17:58)
Plný souhlas s tebou @Fr ézia68!
@Katarina22 dobré je poradit se s dobrým opravářem /asi jich bude víc - pračka, televizor, atd./ - ti nejlépe vědí, co se kazí hned a co vydrží těch 5 let /"kurvítko" mají zpravidla všechny spotřebiče/. Mám dobrou zkušenost - pračku jsem si koupila u pána, který má obchod elektrospotřebiči a zároveň i opravnu. A jak píše Klukodvody, zvaž, co potřebuješ nejvíc a na co si můžeš počkat. Měj na paměti, když si vše vybavíš najednou - tak se dá očekávat, že se zpravidla /najednou/ po 5-ti letech odporoučí.
Hodně rozvahy a šťastnou ruku přeji, ať se ti vše podaří tak jak si přeješ!
beatacsontosova
@Katarina22 - ja som zariaďovala byt pred 4 rokmi, spotrebiče mám rozličné, aj keď tie, ktoré je vidno (rozumej vstavaná mikrovlnka, varná doska, rúra) som dala do jednej značky aby mi to ladilo (jeden by neveril, koľko odtieňov nerezovej dokážu vyrobiť, možno je to teraz iné), bohužiaľ nemám dobré skúsenosti s Fagor, nedám dopustiť na Bosch, rúru od Fagor budem musieť meniť (vonkajšia teplota nastavená na 150°C, vnútorná ale 250°C, čistá veda v nej piecť a to ani neskúšam teplovzdušnú funkciu), varná doska tiež stojí za starú belú. Veľa závisí aj od typu kuchyne, trošku ťažšie možno zladíš rozličné značky ak máš tzv. rustikálnu kuchyňu. Inak by som asi nepozerala na rovnakú značku, hlavne by som pozerala na funkcie, ktoré tam potrebuješ, určite rozhoduje aj cena a údržba (spotreba energií, čistenie atď). Ak to budeš kupovať v jednom obchode, tak ti možno dajú nejakú zľavu, oplatí sa nájsť si najnižšiu cenu a doniesť to do predajne, oni ti ju dorovnajú (viem, že Nay to tak robí, kupovala som takto LG robotický vysávač, stačilo doniesť fotku toho istého výrobku s nižšou cenou a bez problémov dorovnali). Prajem pevné nervy a radosť zo zariaďovania :-)
evanaaa
Jamsom kupovala práčku v NAY-ke, po čase sa nám vrátila časť zo zaplatenej sumy a dostali sme kartičku, ak sa ňou preukážeme pri ďalších nákupoch, dostaneme zľavu ( čo sa aj stalo), je to niečo ako vernostná karta......aj pár drobných usporených stojí za to.
isazkycom
Osobně bych doporučoval volit stejnou značku, ale pouze v případě pokud to pasuje k sobě. Tedy pračka a sušička --> stejná značka, ale třeba mixér a mikrovlnka už stejné být nemusí. Toť můj názor ;-)