Varenie

Krém do zákusku

fany1602 - bez fotkyfany1602, 5. marca 2018

dobrý večer viete mi prosím poradiť z čoho môžem uvariť krém do zákusku keď má dotyčný alergiu na mliečne výrobky? že môže iba rastlinné veci vopred ďakujem :) môžem to robiť s bezlaktozového masla a mlieka?

@zareaguj


Diskusia k téme

stefik
Závisi od toho či ma alergiu na laktózu alebo na mliečnu bielkovonu ? Ak na bielkovinu tak nemôže bezlakozove produkty.
bubaya
Bezlaktózové mlieko sa upravuje pridaním enzýmu laktázy, ktorý mliečny cukor - laktózu, štiepi na jednoduché cukry. Mlieko sa niekomu možno zdá trochu sladšie. Všetky ostatné vlastnosti, chuťové aj fyzikálne, zostávajú zachované. Dôležité je, na čo má alergiu, ak na laktózu, tak var. Ak na mliečnu bielkovinu, tak rob z rastlinného - sojové, mandľové, kokosové, ovsené......a rastlinného tuku.
jujoska
mylite si tu pojmy: je rozdiel medzi intoleranciou laktozy (nie je to alergia), vtedy sa moze pouzit tzv. bezlaktozove mlieko a maslo (aj ked uplne bez laktozy nie je, len je znizena na minimum, preto sa ho nemoze skonzumovat kolkokolvek) a alergiou na mliečnu bielkovinu - v tomto pripade je zakazane cokolvek zo zivocisneho mlieka
 www.laktoza.sk/caste-otazky...
2010
A co mam robit ked mam alergiu na obezitu?
strucik
@2010 (6.3.2018 10:24)

Zavesiť si nad posteľ plagát Pamely Anderson a pustiť sa do práce, pekne ručne-stručne.
fany1602
Ďakujem za odpovede a ináč nesmie nič čo obsahuje kravské mlieko.
2010
@Strucik (6.3.2018 13:32)
Dakujem za radu ty si vesaj co chces v seniorville, ja som zatial rucne strucne vyrobil ovocny salat. Lepsia nahrada za akykolvek krem aj bezlaktozovy.




mitzy
Fany, sama píšeš, že osoba môže iba rastlinné veci. Šup do bio obchodu, tam nájdeš všetko potrebné aj ti poradia.
julica
Fany, sprav olejový korpus, na plnku použi napríklad kokosové mlieko, margaríny sú tiež rastlinné (nie všetky, pozor na kazeicín). Hľadaj vegánske recepty, tie mlieko nepoužívajú. Inak celkom sa dá bez mlieka fungovať, znie to najskôr scifi, ale dá sa zvyknúť a nahradiť mlieko vodou :) ja už tak fungujem piaty rok. Nech sa vydarí
stefik
Miesto mlieka mandlove, ryžove a pod maju v dm napr. Miesto masla alsan bio. Nepišeš aky druh plnky preferuje. Pozor na čokoladu mnohe obsahuju pridany
stefik
Nedopisala som : pridanu mliečnu zlozku , pozeraj horke.
ubka
@2010 (6.3.2018 10:24)

Musíš sa obzerať iba po štíhlych kockách:-))
kltko
použi plnky typu ovocné želé, či už na želatínovom alebo agarovom základe. Nie je to krém v pravom slova zmysle, ale typovo majú mnohé zákusky s krémom (a jedno či na základe tvarohu, masla, pudingu) ekvivalent s použitím ovocného želé.
Prípadne ešte môžeš vymyslieť "krém" na báze orechov/mandlí (mleté orechy, cukor/sladké sirupy, tuk) vymiešané do potrebnej konzistencie. Prípadne nesoleného arašidového masla, pokiaľ sa k danému typu zákusku hodí.