Rôzne

Kŕče v nohách

blackwolfer - bez fotkyblackwolfer, 4. októbra 2011

Ahojte.
Môj starší brat (16) máva strašné kŕče v nohách. Prichádzajú veľmi
nečakane. Prosím o hocijakú radu, najlepšie bez tabletiek a pod.

Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

evusik
kŕče v nohích môžu vznikať z rôznych príčin, ale pretože sa jedná o mladého človeka možná príčina je nedostatok niektorých minerálov a vitamínov, predovšetkým horčík, nedostatok vitamínov typu B a vitamín E. Najdôležitejší je ale horčík. Ja by som si kúpila výživový doplnok a uvažovala by som o návšteve lekára, pretože príčinou môže byť aj cievna nedostatočnosť alebo nervové ochorenia...
sovka62
Kŕče v nohách mávajú ľudia, ktorým chýba horčík. Vysoký obsah horčíka majú všetky orechy, vrátane arašidov, z ovocia majú vyšší obsah datle a banán.
sovka62
S @evusik sme komentár pridali naraz a aj názor máme podobný,tak skús bratovi poradiť.
marianne69
nech si da preverit aj oblicky,tiez som mavala a lekar mi zobral krvne testy aj sono obliciek,ze vraj to je tiez priznak...
nadia56
@blackwolfer , mam taky isty nazor ako @evusik , najlepsia by bola celkova lekarska prehliadka, dat si zistit hodnoty mineralov a vitaminov a potom doplnit tie, ktore chybaju, pozor, aby ste nieco nezanedbali, zelam vela zdravia :-)
janaalizibolenova
poznam, mavala som tiez v tom veku tieto problemy a potom v tehotenstve, ak nechce brat uzivat horcik v tabletach, banany su skvele....pocas tehotenstva som zjedla za vecer aj kilo bananov a krce boli prec....
diabambulka
áno horčík je veľmi dobrý proti kŕčom, nedostatok horčíka môže spôsobiť svalové kŕče, únavu, závraty, opuchy, poruchy srdcového rytmu, trpnutie v končatinách. Obsahujú ho aj marhule, môžu byť aj sušené, listová zelenina, orechy, obilné klíčky, sója, morské ryby, banány a minerálne vody- je na nich napísaný zvýšený obsah horčíka-magnézia :-) alebo šumivé tabletky s horčíkom...
hubata
Ale určite treba ísť k lekárovi, v takom mladom veku časté kŕče môžu avizovať vážne zdravotné problémy, to nestačí len jesť banány alebo piť minerálku s magnéziom.
alena45
keďže mávam tiež kŕče od detstva, viem, že užívanie horčíku pomôže, rovnako aj pre syndróm unavených nôh, zvlášť, keď kvôli tomu nemôžete spať. No u mňa pomôže viac užitie vápnika. Stačí užívať dvakrát denne tri dni a kŕče na čas prestanú. Tiež nemám rada tabletky, ale toto sú prvky, nie liečivá a nepoznám nikoho, komu by sa poškodilo. Nechcem robiť reklamu, ale odporúčam to všetkým známym, tieto dva dôležité prvky. Oboje, aj Mg aj Ca kupujem od firmy Galvex, nikdy nie šumivé podoby alebo zmiešané podoby. Oznamujem, že nikto z mojej rodiny nemá nič spoločné s medicínou.
45678
@alena45 súhlasím, oba minerály sú veľmi dôležité, no pri CA treba určitú opatrnosť, aby ste si nepoškodili obličky alebo cievy.
@hubat á, súhlasím, kŕče môžu byť nielen v mladom veku sprievodným znakom vážneho ochorenia a banány majú 4x menej draslíka ako zemiaky :-))
babav
Krce v nohach moze sposobit aj dehydratacia...specialne u vytazenych sportovcov.Dokazom je aj tohorocny" US Open"
tenisovy turnament...stalo sa to Nadalovi rovno pred TV kamerami
a pochybujem,ze by nemal dost vitaminov a mineralov v jeho diete.
Ak tvoj brat sportuje a nepije dost tekutin ....moze to byt pricina,
ale pre istotu treba navstivit llekara...
kuchticka
@babav ma predbehla. Nedostatok tekutin moze sposobovat tiez krce ako ten horcik-magnezium. O tom som presvedcena na 100 % - vlastna skusenost.
kuchticka
@babav ma predbehla. Nedostatok tekutin moze sposobovat tiez krce ako ten horcik-magnezium. O tom som presvedcena na 100 % - vlastna skusenost.
alena45
45678, samozrejme s tými obličkami máš pravdu, v texte píšem o troch dňoch, niekedy ani to nedodržím, balenie 30 tabletiek mi vydrží najmenej pol roka. Ale kŕče na čas odoznejú.
bibia1
ahojky, ja mám syna futbalistu, má skoro 10 rokov, a tiež sa sťažoval na kŕče v nohách, dokonca sa na to budil aj v noci, skúsili sme minerálku Magnessia a kŕče prestali :)
olga42
Čim skor nech brat navštívi neurologa,čim skor tým lepšie-neváhajte.
morza
Vyskúšajte babský recept, suché plody gaštana dať do pláteného vrecka a na noc dať do postele k nohám. Babička to používala a pomáhalo. Samozrejme ak to nie je niečo vážnejšie.