Rodina a deti

Kostihoj lekársky

an3da - fotkaan3da, 21. júna 2017

Zdravím všetkých na Vareche a prosím o radu. Skratka - či môže dcéra ktorá kojí používať obklady z listov kostihoja lekárskeho? Bolí ju kľb na jednej ruke. Alebo mi dajte radu čo by jej pomohlo. Dˇakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

kukulienka71
ahoj, kontraindikácie pre kostihoj si môžeš vygúgliť, ja odporúčam kapustný list/listy, ten by tehotnej nemal ublížiť. Prajem zlepšenie stavu a veľa radosti v materstve:-)
1x martau
marika9
V tehotenstve som mala podobný problém a lekárka na rehabilitácii mi miesto elektroliečby (v tehotenstve neodporúčala) poradila prikladať vrecko so zamrznutým hráškom alebo kukuricou - aby to oboplo ruku dookola. Veľmi rýchlo som mala po probléme.
mirop
@Ivkamatko (22.6.2017 11:56)

Naprosty suhlas... kdo vie viac gazdinky varecacky alebo lekar? Mimochodom kostihoj mozu aj tehotne... pretoze vobec nepomoze... ver a tvoja viera ta uzdravi... :)
radost
@Mirop (22.6.2017 22:22)

mýliš sa..lekár nie vždy pomôže..naviac chémia lieková jednému pomáha..iné ničí..
skús si urobiť tinktúru z kostihoja a natierať boľavé klby..ja to mám overené..
mne kostihoj vyliečil problém s achilovkou-s ktorou si lekárka neporadila..je tomu už 15 rokov-stále ok..
urob si nechtíkovú tinktúru-pomáha-pri prvých príznakoch herpesu na perác - potrieš-nevyhodí sa..
mám veľa dobrých skúseností s tzv.babskými radami..lekár mi navždy zničil zdravie zlým postupom-napríklad..
asi ti to je zbytočné písať-bo ty vieš svoje..
ži a nechaj žiť..
lianka
Náhodou kostihojová masť je veľmi dobrá na lokálne bolesti, treba sa opýtať v lekárni, vedia poradiť. Myslím si, že keď sa to nepoužíva vnútorne a len na malú plochu , tak by to nemalo škodiť. A nechtíková mastička je tiež výborná. Vnučka keď bola maličká to jediné jej pomáhalo na zapareniny. Má aj protizápalový účinok.
Inak tie podľa @Mirop , tzv. babské lieky sa dajú dostať aj v lekárni bez receptu.
ivkamatko
Tak to je radosť vládnuť takému ľudu, veriť na bylinkárky, ľudový liečiteľ je IN, vyštudovaný lekár až pod ním, prečo ľudia chodíte na RTG, EKG, EEG........veď taký šalamún sa musí vyznať aspoň podľa Vás, možno má RTG oči - vie určiť diagnózu, liečbu atď. Aj niekedy ľudia používali latrínu a dnes splachovacie WC. Chceme sa vrátiť? Stačí nie veľa inteligencie na to, aby sme pochopili, alebo aby niektorí pochopiili, aké následky mali pôrody doma/úmrtnosť/, alebo používanie Nadragule /sepsa/, krásna pleť s prídavkom ortute/CA kože/...ale asi je to tu zbytočné................kto si dá ruku na srdce a povie: Odmietam injekciu, nechcem infúziu, chcem babku liečiteľku? Veďte svoje deti, dcéry, nevesty, aby rodili pri starých babiciach. Asi viem, čo vám povedia. Ale povedzte svojej dcére, že ste jej vybavila pôrodníka, aby porodila doma - čo sa vás opýta ako prvé???? A kto to je? Uspeješ????????????
1x mirop
mata3636
@Ivkamatko (23.6.2017 20:00)

troška "mimo mísu" názor. kto tu píše o pôrodoch doma, o odmietaní infúzií, injekcií? veď ani nevieme, či zakladateľka diskusie už nevyskúšala rady lekárov a nezabrali, tak teraz hľadá aj inú pomoc.
od kostihoja k pôrodným babiciam ..... uff
ivkamatko
@Mata3636 (23.6.2017 21:04)
Som zdravotníčka, konkrétne diplomovaná zdravotná sestra a chcem poradiť len najlepšie, mám skúsenosti s ľudmi, ktorí prídu od kadejakých bylinkárov, na zapareniny si prinesú papierik na zber byliniek, ktoré ani nepoznajú, alebo majú RP, ktorý ani nevyzdvihnú, lebo niekto povedal, že to je zlé, ale o pár týždňov prosia lekára o pomoc s už takmer chronickým probémom
kukulienka71
@Ivkamatko (23.6.2017 20:00)

možno si študovaná vo svojom odbore, ale ľudský prístup u teba mi chýba práve kvôli arogancii a irónii v tvojich komentároch. Každý, kto svoju prácu či poslanie robí s láskou, je ctený a k tomu sa ľudia vracajú radi, či je to lekár či liečiteľ/bylinkárka, čo pomohli dostať sa zo zdravotných problémov. Mne osobne pomohli aj lekári( najmä keď som rodila a keď mi vyberali slepé črevo) aj bylinkárka, ktorá mi pomohla otehotnieť tesne pred štyridsiatkou. Som im vďačná, odporučím ich a radím v tom, s čím mám skúsenosť aj keď kolchozníčka som nikdy nebola.
ivkamatko
@Kukulienka71 (24.6.2017 17:09)

Nechcela som nikoho uraziť to naozaj nie, možno máš pravdu s tou iróniou, patrí k mojej povahovej črte. Ale arogancia a neľudský prístup to ma mrzí, že si o mne myslíš. Pracujem nie so zdravými ľuďmi, ale s takými, ktorí sú chorí a nemajú nikoho, alebo aj majú rodinu, ale tá ich odmieta. Mojou prácou je poskytovať nielen odborné úkony, ale snažiť sa byť aj empatická, milá a vedieť pochopiť či už chorého, alebo často umierajúceho. Svoju prácu neberiem iba ako prácu, myslím na tých ľudí aj doma a možno niekedy to prenášam na moju rodinu. Takže sa ospravedlňujem. A tvoje RP sú super
kukulienka71
@Ivkamatko (25.6.2017 06:14)

dobre, že si napísala reakciu, z týchto slov už cítim ľudskosť:-) Prajem veľa úspechov a trpezlivosti k chorým a ďakujem.
kuchticka
Mila @radost Ja mam radost, ze som nasla na Vareche rovnako zmyslajucu varechacku.
Neverim na ziadne "chemicke" lieky a liecenia!!!. Priroda a zdravy rozum je najlepsi liek. Nechodim k lekarovi, ked mam akykolvek problem vynajdem pomoc v prirode. zatial to "fungovalo" a mam uz pokrocily vek.
neviem preco musi kazdy s KAZDOU BOLIESTKOU BEZAT DO ORDINACIE. ???
evanaaa
Pravdu máte, aj tá aj oná - jednoducho sa hovorí, že lekár lieči a príroda uzdravuje. Dokonca aj sami lekári uznávajú prírodné doplnky popri liečbe, tá sa vynechať nedá, ale kde to ide, postačí aj príroda, bylinky, veď mnoho liekov je vyrobených na ich základe a nie je to krok späť, veď kedysi ľudia nechodili tak po lekároch, pomohli si ako vedeli, babky bylinkárky neboli šarlatánky, pokiaľ sa vyznali v tom, ale ak dnes niekto povie, že dokáže vyliečiť rakovinu alebo dokonca cukrovku bylinkami, tak to už je niečo iné, alebo si z liečiteľstva spraví výnosný obchod pre zúfalých ľudí. Aj o tom by sa dalo hovoriť, takže netreba odsudzovať......
paces
@mirop (22.6.2017 22:20)

Lekar ti uz z principu bylinku neodporuci...
paces
@ivkamatko (23.6.2017 20:00)

Ziaden lekar ti uz z principu neodporuci bylinku. Pretoze ako lekar ma body za predpisany liek a vo vacku dovolenkovy poukaz od agenta farmaceutickej spolocnosti, ktoreho liek bude predpisovat nasledujuceho pol roka...
To ako myslis vazne ten svoj koment? Ja sa bylinami, ich chemiou, farmakokinetikou a farmakodynamikou zaoberam 38 rokov a moj zamestnavatel je nadmieru spokojny, pretoze ani v case chripkovych a inych spolocenskych epidemii nie som pn ani ja, ani moji kokegovia, ktori mi veria. Na vsetko viem bylinny ekvivalent. Bylinkarstvo to nie je carodejnica s ciernou mackou na pleci a netopierom vo vacku. Je to vazna veda, kolkokrat zlozitejsia nez chemicka farmacia. Ty si v ramci svojho povolania evidentne uz bud liekovo prechemizovana alebo si farmaceuticky agent, ked tak zatracujes bylinkarstvo. Tak ako tu davas priklady (aj ked nespecificke), ze niekto pride so zoznamom byliniek, ktore ani nepozna... to urcite nemal od nejakeho bylinkara, ale sam si to nasiel na nete, pretoze bylinkar by mu tie bylinky rovno aj dal! Ja mam doma hafo pytlikov s bylinkami a polovicu obyvackovej steny odhora az dolu plnu tinktur, masti a olejov a nebol som u lekara 25 rokov. A ani nemusim, vsetko si viem vyliecit sam. Dokonca aj analgetika ci sedativa sa daju nazbierat hocikde na luke, nepotrebujem vselijake ibalginy dorziflexy, flektory ci pregabaliny alebo mydocalmy! Uvedom si, ze dnesna farmacia vychadza z bylinkarstva a skoro 50% ucinnych latok v tabletach sa dodnes vo farmacii extrahuje z bylin! Pretoze jednoducho neexistuje chemicky ekvivalent. Ale co sa tu rozculujem, zadubenec ostane zadubencom, aj keby ho muza osvietenia mlatila bejzbolkou rozumu tyzden v kuse...