Rôzne

Klenoty z ceskej historie .

babav - fotkababav, 24. novembra 2015

Diskusia k téme

bubaya
Pani Magdalena Dobromila patrila ku kuchárkam, ktoré určite neuvarili ani ovsenú kašu, aby do nej nepridali za hrsť mandlí, lyžicu masla, 2 dl šľahačky a štamprlík prvotriedneho koňaku. Moja stará mama takto varila, dobre, bohato, sladko, mastno, maslovo.... kde sa na to hrabe nejaký vegán, alebo raw.
2x dr a bubaya
denyany
Super. Teraz nemám čas na čítanie, ale vrátim sa k tomu.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
:-) do sa dá čítať ako rozprávka pred spaním
kukulienka71
@babav , super článok aj s lákavým videom:-) Litomyšl sa oplatí navštíviť už aj kvôli tým gastroslávnostiam na počesť Rettigovej a pralinkárni. Zaradíme do programu, najbližšie budú 20.- 22. mája 2016. A recept na bábofku vyskúšam tiež;-) Ďakujem. Receptár je vhodný práve na dlhé zimné večery, @dr ;-)
1x dr
astheart
V roce 1999 vyšla v nakladatelství Ikar Praha, a.s. její "Domácí kuchařka". ISBN 80-7202-473-6, tiskla se v Tlačiarne BB v B. Bystrici. Mám ji doma a je to opravdu krásné počtení. Recepty, které se hodí k přípravě ještě dnes, jsou označeny. :)
astheart
:) Ještě, když to srovnávám s tím, co je na netu, je trochu jiná, receptů je tam víc. Kromě toho je vzadu slovníček dnes už neužívaných pojmů a návod k použití v dnešní kuchyni. :)
babav
Dakujem Tomas !Konecne pridavanie obrazkov pracuje aj pre mna :-).