Zdravá výživa

Keltican forte

tiktak5 - bez fotkytiktak5, 16. júna 2017

Dobrý deň,

prosím viete mi niečo napísať, ak má niekto skúsenosti s tabletkami Keltican forte? Potrebujem vedieť, či niekomu z Vás pomohli tieto lieky na obnovenie nervov. Ďakujem za každú reakciu.

@zareaguj


Diskusia k téme

marika9
Je to super liek. Užívam ho niekoľko rokov a keď si občas dám pauzu a zabudnem znovu nabehnúť naň, tak to hneď pocítim. Obsahuje 2 látky, ktoré vyživujú priamo jadro nervových buniek. Užívam ho na chrbticu a polyneuropatiu (z cukrovky). Ľudia si ho chvália. Poradila som ho aj môjmu lekárovi a aj so sestričkou ho nevedeli vynachváliť. Moja obvodná lekárka ho dáva mužovi na trojklaný nerv.tiež s úspechom.
grejsy
Tento liek sa dá aj u nás kúpiť v lekárni ? lebo som počula , že len v Nemecku sa dá zohnať. Aká je teda pravda ? ďakujem.
marika9
U nás nie je schválený. Teraz si ho dávam nosiť z Nemecka. Predtým mi ho nosili z Rakúska, ale tam ho bolo treba najprv objednať v danej lekárni. Fungovalo to tak, že chlapík šiel na pracovnú cestu, objednal a pri ceste späť prevzal-zakúpil. To bolo pred 2 rokmi. Neviem, či to ešte stále takto funguje.
bubaya
Väčšina internetových lekární v Nemecku posiela lieky aj do zahraničia, na Slovensko je poštovné okolo 10 euro.
1x adka17
bubaya
Je to nemecký výrobok, našla som veľmi priaznivé recenzie od pacientov. Ešte to dám zhodnotiť odborníkovi. Tiež niečo také potrebujem po úraze chrbtice.
torticka
Potom daj vediet, co povedal. Ja som po troch operaciach chrbtice, pravu nohu taham za sebou.@Bubaya (16.6.2017 23:22)

bubaya
Liek obsahuje uridinmonofosfát, B12 a kyselinu listovú.. Pomáha to regenerácii nervových zakončení. Telo sa dokáže regenerovať aj samé, ale ten proces je príliš dlhý,trvá aj niekoľko rokov, a liek tento proces urýchli.
Účinkuje všade tam, kde došlo k poškodeniu periférnych nervov, teda pri úrazoch, operáciách, hernii platničky, pri kŕčovitých sťahoch svalov. Znáša sa bez problémov s ostatnými liekami, dobré výsledky sú ale hlavne pri dlhodobom užívaní. Užívajú ho aj športovci. Učinkuje ale len na periférne nervy, ak je nejaké ochorenie, kde je postihnutý centrálny nervový systém, napr. skleróza multiplex, tak tam neúčinkuje. Našla som aj reakcie užívateľov, cca 80% pozitívnych: pri fibromyalgii, chvália ho diabetici pri polyneuropatii, ľudia, ktorí užívajú pravidelne lieky proti bolesti pri užívaní Kelticanu mohli znížiť dávky, pri hernii platničiek.....
Podľa typu ochorenia ho treba užívať, niekto má vyskočenú platničku a stačí mu mesiac, pri trvalých poškodeniach treba brať dlhodobo.
Nevýhodou je pomerne vysoká cena.
bubaya
@Torticka (17.6.2017 15:09)

Na Kováčovú do NRC ťa neposlali? Ja som tam bola dva mesiace a tam sa dejú zázraky.
arnilka
@Bubaya , ty si lekárka? aká lekárka? odkiaľ to všetko vieš? samé zaujímavé pozitívne informácie! čo je hernia platničky a polyneuropatia? prosím, vysvetli. dakujem.
bubaya
Vycitala som na viacerych nemeckych strankach,nie som lekarka ale venujem sa alternativnej medicine uz veeeelmi dlho.
Polyneuropatia je poskodenie nervov v okrajobxch castiach tels, postihuje cukrovkarob, bolesti, trpnutie, pocit chladu, brnenie. Hernia je prietrz, platnicka medzi dvoma stavcami sa roztrhne stavce sa tru o sebs, zacnu zlacit na nervy z toho su velke bolesti.
bubaya
@Torticka (17.6.2017 22:08)
tak to ma mrzi Mmne dost pomohla aromaterapia. ak chces napis mi na tatkab@azet.sk mozno ti daco z toho pomoze. je to sem vela pisania
bubaya
@tiktak aspoň ---UPRAVENÉ REDAKCIOU--- by si mohla povedať, keď už poďakovať nevieš. Čo tým sleduješ, že si kvôli jednej otázke tu založíš konto?
altyn
@Bubaya (2.7.2017 12:47)

Trochu sprosté, nemyslíš? Naozaj nemôžeš vedieť dôvod prečo sa odmlčala, a napísať to takto, no, tu asi platí: "Vtáka poznáš po perí, a človeka po reči.... " :-(((
haji
@Bubaya děkuji za všechny informace, které jsi sem dala. Jsou to i pro mě zajímavé věci, které je dobré vědět. Takže za mě poděkování za tvoji snahu a sdílení informací, ke kterým bych se jinak nepropracovala.
hera
@Bubaya (17.6.2017 19:52)

Dobry den, prosim pomoze ten liek tiez na ochrnutie polovice tvare a sluchoveho nervu? Vopred dakujem za odpoved.
bubaya
@Hera (19.7.2017 18:49)

To neviem, ale pozriem sa na diskusné fóra, čo o tom píšu, tak to sem pridám.
bubaya
Napísala som priamo do firmyx, ktorá to vyrába a odpovedali mi:
Ochrnutie sluchového nervu má pravdepodobne príčinu v centrálnom nervovom systéme, tu nie sú dokázané účinky Kelticanu. Keďže ale podporuje regenráciu periférnych nervov, môže pri ochrnutí tváre pomôcť. Podľa mňa by ale museli byť nejaké nervy zachované a čiastočne funkčné, aby došlo k ich obnoveniu. ALe ak je príčina, ako pri sluchovom nerve v mozgu, tak asi nepomôže.
V každom prípade je potrebné Keltican užívať dlhodobo, nemá žiadne vedľajšie účinky.
Ešte som sa dočítala, že pomáhajú pri nervových ochoreniach aj vysoké dávky vitamínu B12.
bubaya
@Redakcia (26.7.2017 08:00)

To je zaujímavé, že vám to od 2. do 25. júla nevadilo. Prečo??????
redakcia
@Bubaya (26.7.2017 08:56)

Pretože nám Váš komentár akosi pretiekol pomedzi prsty. A Canon007 nás na to upozornil.