Kuchyňa a vybavenie

Kde zohnať klobúčiky na zaváraninovú fľašu?

tweety1992 - bez fotkytweety1992, 2. augusta 2019

Ahojte, snazim sa uz dva tyzdne najst na internete textilne klobuciky, take tie kruhy ozdobne co sa davaju na zavaraninove flase. A stale sa mi nedari najst to, co by som potreboval. Tak sa obraciam na vas, ci by ste mi v tom vedeli poradit. Potreboval by som tmavo-modre s bielymi bodkami a zlte s bielymi bodkami. Z kazdeho cca 40 kusov.

@zareaguj


Diskusia k téme

izabella929
Ja som tiež hľadala a našla som na stránke: sasche.sk nie je to lacné, ale mne sa páčia..možno budeš mať šťastie..
evanaaa
Ak máš poruke šikovnú žienku, alebo sestru, či niekoho kto by sa podujal na to, tak sa tie návlečky dajú aj doma ušiť, treba len kúsok pestrých látok a šikovné ruky.
tomeska
Predpokladám, že tie kompoty robíš sám, tak si asi šikovný chlap. Takže ,kup v obchode s metrovým textilom látku 60 cm 150cm širokú, nastrihaj ju na štvorce 15 x15 cm.( To je na 7 dl flašu) Ak máš poruke zubaté nožnice, ,uprav štvorce na kruhy a máš hotovo. Ak nie, okraje budú hladké, potom by bolo dobré ich nejako začistit ,aby sa netrepily.(nestrapkaly) K tomu dokúp nejakú peknú stužku na zaviazanie.Na jednu flašu +- 60 cm.( celkom asi 24 m ) To je na 40 ks. Dohromady približne 200 kč( do 10 eur ?)Nevidela som to čo hladáš, ale takto máš viac možností farebnej kombinácie . Každý druh zaváraniny iný vzor alebo barva. A v obchode ti určite s výberom látky poradia. Spočítaj náklady a námahu a dobre rozhodni. M
tomeska
Tak som schválne urobila 15 a 18 cm koliesko. Tie 15 cm budú stačit na 3-4 dl flaše, a 18 cm krásne sadne na 7 dl. Takže trochu viac látky- spočítaj. Podla obrázku je to kanafas, a ten je bežne dostupný, rozne barvy a velkosti vzorku. To 1,5 euro je za 1 ks alebo viac? Pre mna by to bolo +- 39 kč ,čo mi pripadá premrštená cena, ked 1 m kanafasu je asi 120 -150 kč. A ešte budem rýpat dalej. Vyštrachaj známost s overlockom( šicí stroj) a než vypijete kávu a kdečo pospomínate, tak máš polovičku koliesok obšitú. Ja rada šijem, pomohla by som , ale doprava z Moravy na Slovensko by prevýšila cenu hotového výrobku. Takže nič.
Ak si sám, tak hladaj pomoc, ak máš rodinu, tak ju zapoj celú ,ked to ide. Poznám to z detstva. Býva u toho kopec zábavy. Tak prajem peknú farebnú špajzu. M
tomeska
No tak ten kanafas podražil a je od 165 kč vyššie ( 100 x 150 cm ) = od 7 eur - To som našla najlacnejší.
Už sa smejem, ale spočítala som ti to : 150 x90 cm = 40 ks (18 cm koliesko ).Ked to potrebuješ 2x tak 1,80m x 150cm = 80 ks koliesok. Neviem kolko financií chceš na to dat, ale ak aj 20 až 25 eur( to čo som ti navrhla a podla ceny látky) tak myslím, že je to lacnejšie ako tie hotové. Samozrejme ak nie sú z nejakého špeci materiálu. Tak sa bavkaj a potom predved. M
tweety1992
@Tomeska (3.8.2019 19:54)

Ja momentalne uvazujem ze to dam na laser vyrezat bude to rychlo a konceky sa nebudu strapkat lebo ich to stavy dokopi. A cena za kus by bola max okolo 50 centov za kus
tweety1992
@Tomeska (3.8.2019 19:54)

A budu to vyslusky na svadbu tak chcem aby to vyzeralo trosku lepsie a nejde o zavaraninu ale poharik s medom 145 ml len som nevedel ako to napisat presne aby sme sa pochopili.
tomeska
Ak prešmejdíš internet, tak najdeš i látku s včelkami. no a ak tam bude i to naberátko na med, tož to bude parádny darček- " origoš " Hodne štastia pri výrobe. Ked si ženích , tak i v živote. M
mitzy
Zúbkovanými nožnicami povystrihovať, cez to obyčajnú gumku a previazať motúzikom, na ktorý môžeš navliecť ešte papierové štítky s odkazom, dátumom. Hotovo.
Ja trochu i rozumiem tej "premrštenej cene", lebo väčšinou je to o tom, že materiál na ušitie, nite, stroj a čas sú jej peniaze, ktoré do výrobku investuje a ktoré sa jej vrátia v smiešnej sume. Krajčírka si dá ten čas a námahu a ide do obchodu. Urobí si šablónu. Podľa šablóny obkreslí koliečka kriedou. Vystrihne. Väčšinou obnitkuje kraje či vyzdobí krajkou. Nite sa míňajú, ona šijeeé.. Šije a zrazu bang - zlomená ihla. Náklady na novú. Šije šije rýchlo (tvoju zákazku) a má na to časový limit a bum - malá žiarovka v ťahu - rýchlo novú. Aby boli kolieska kompaktné, našije gumku. Je to materiál a čas a elektrická energia v stroji. Nite niečo stoja i tá krajka. Platí províziu, na stránke, cez ktorú predáva, kde si objavil jej ponuku. Zarobí na tom suma "somárov" trošku centov a zákaziek nemá itak veľa ako je rok dlhý, aj to cez sezónu. Ale je to podľa všetkého len hobby popri práci.
Kapitalizmus :)
Teda - treba si urobiť sám :)
mitzy
Ešte pridám vlastný príbeh (občas sa rozpíšem :) zaumienila som si pred rokmi, že si ušijem detskú perinku - zavinovačku. (Teda nie sebe ale môjmu potomstvu)...V galantérii som si nakúpila látku so zvieratkami, nite, výplň. Materiál vyšiel +- dvacku. V obchode toľko stála ušitá vytúnená, zabalená, načančaná ešte aj s volánmi atď made in niekde ďaleko :) ale...tú čo som ja zbúchala, tak to je také iné. Šila som ju po noci a doteraz je odložená. Je fajn urobiť niečo podľa seba. Sa to tak inak cení :) aj keď nebola napufovaná, vyčančaná s vysačkou a čačkou mačkou a cukrlátková a ...z obchodu. Pekný večer a veľa zdaru! ;)
nephilim
@Mitzy Hm. 82% súhlas. Občas je cena adekvátna. Občas vskutku premrštená. Ak vieš, ušiješ. Som vykopávka. Mali sme na ZDŠ vtipné predmety. Technické práce. Poľnohospodárske. Varenie. Šitie. Doma šijací stroj. /Łucznik/ Obliečku ušijem. K veci. Okrem rybičiek zbieram cheongsam. Tradičné čínske šaty. Jedny ma stáli asi tri doláre. Bolo nutné ich upraviť. Pani sa s nimi trápila týždeň. Cena: 21 EUR. Zaplatila som. Bez rečí. Sama by som to nezvládla.
Čo je cheongsam:


viera1
Dostať károvaný polyester v rôznych farbách,ktorý by som cik-cak nožnicami nastrihala a oviazala peknou stužkou.Nastriháš štvorce a skladáš vždy na polovicu a oblúkom vystrihneš - to je najjednoduchší postup.Dnes som si v papiernictve na tvoj problém spomenula,keď predavačka vybrala spod pultu papierové "krajkové" podložky,že to by tiež vyzeralo dobre:
 www.wamm.sk/index.php/product-category/stolovanie/k...

Majú rôzne Ø a stačí len doladiť stužku ☺.
sjuz
skúste Orion, tam majú naozaj takmer všetko, alebo Kinekus.
viera1
@Sjuz (7.8.2019 15:36)

Však on dal foto z ich stránky (3.8.2019) a potrebuje 80ks,čiže 9bal. a to by ho vyšlo 22,40€ ☺.
 www.oriondomacepotreby.sk/zav%c3%a1rame/textiln%c3%a1-dekor%c3%a1...

Preto som mu navrhovala kúpiť polyester v metráži a vystrihnúť si s endlovacími nožnicami kolieska.Btw.,na tých ilustračných fotografiách vyzerajú tie kolieska inak-nemajú oblúkový okraj.Musím pozrieť v predajni,čo to vlastne je.
1x sjuz
tweety1992
Uz mam latku kupenu dakujem vsetkym za napady skusim to dat vypalit ked to nepojde budem strihat . Potom pridam foto aky bol vysledok.