Obchody a ceny

Kde sa podeli salónky?

helenka2307 - bez fotkyhelenka2307, 15. decembra 2017

Kde sa podeli originál fondantove salónky??? Ružové pomarančové atď!!!

@zareaguj


Diskusia k téme

strucik
Na Slovensku máme viac než 300 originálnych receptov na kapustnicu či bryndzové halušky, tak neviem, či bude len jeden na fondánové salónky.
haji
Asi do propadliště dějin. S nimi pomalu odchází i želé a želé v čokoládě... Proč, netuším. Je to rok od roku horší. U nás byla Maryša, ta přešla pod Nestlé a Nestlé také někam či k někomu přešlo. Výroba se změnila, podmínky také, o výrobcích nemluvě. Mohla bych pokračovat, ale je to smutný příběh.
Tady je recept na želé:  varecha.pravda.sk/recepty/zele-salonky-fotorecept/22713-r...

a tady recept na domácí fondán:  www.jaktak.cz/jak-udelat-domaci-fondanove-bonbony-rec...
kimlo
Ja som minuly rok kúpil salonky, normalny slovenský výrobok ale čistý hnus, uz je to len komercia, odporúčam uz tieto veci nekupovať.
marika9
Ja salonky už ani nekupujem. Tento rok som kúpila len banánové v čokoláde, aj keď viem, že to želé je hnus. S mužom sme sa zhodli na tom, že už budeme kupovať len viac ovocia, bez tých nemožných sladkostí. Z roka na rok je to tuším horšie. Kde sú tie voľakedajšie časy, stromček so salonkami? To bola romantika.
finczi
Už roky nakupujem žiadne salonky ani kolekcie. Upečiem čo nám chutí,snažím sa striedmo, aby sme neskĺzli do obžerstva(pardon za výraz). Vianoce pre mňa znamenajú veľa, ale nie pre stromček so salonkami.Pokojné adventné dni všetkým želám!
haji
@Marika9 (16.12.2017 09:04)
Vděčné byly. Senzačně se salonky daly odamputovat, nechali jsme jen "nafouklý" obal. Maminka a babička se pravidelně rozštilovaly, byly v domnění, že je stromek stále plný bonbónů. Viníky nebylo třeba dlouho hledat, doma nás s bráchou dobře znali. Je to dávno, čas rychle letí. Vzpomínky zůstávají a blednou.
frezia68
Veď kto veľmi chce dobré salónky,urobí si doma.Pamätám,ako nám mamka robila orechové,citrónové,kávové......Cukor s vodou sa uvaril na niť.....preložila do porcelánovej misky a miešala,až zmes chladla,potom dala na dosku ,ktorú trocha navlhčila,vytvorila asi 1 cm vysoký obdlžník,s dlhým nožom vyhladila povrch a krájala na obdlžníčky - salónky. My sme pracne strihali nožničkami strapce na hodvábnom papieri a rôznofarebný staniol,do ktorého sme balili,a vešali na stromček. Aby sme potom v noci potajme vybaľovali.....podobne ,ako @Haji.
sovka62
Presne tak, @Frezia , klasický dobrý fondán, ktorý sa kedysi v domácnostiach bežne robil. Nezaobišli sa bez neho punčové rezy (dnes sú poliate kadejakými náhradkami), polievali sa ním aj rôzne iné zákusky a všetky s fondánom boli moje obľúbené. Aj s karamelom sa pracovalo viac, napr. dobošove rezy bez karamelu by nikto za dobošky nepovažoval. Dnes s tým už nikto nebabre, ani so salónkami, ani s karamelom, ani s polevami. Kúpi sa vrecko, pridá voda a šup - hotovo.
Tiež som milovala salónky, tešila som sa, že po odbalení ma čaká prekvapenie, raz som našla ružovú, raz zelenkavú, inokedy žltú, no paráda. A želé mám rada doteraz v akejkoľvek podobe (teda okrem medvedíkov a iných tvrdých tvarov, to už ani nie je želeé), ale napr. balíček OvoMia mi vždy spraví veľkú radosť.
evanaaa
Fondánové salonky, to bolo moje, pamätám sa, ako sa na svetle ten fondán ligotal a ked boli čerstvé, priam sa rozpúšťali na jazyku. Aj fondánové kolečká a iné tvary boli obsahom vianočných kolekcií, ktoré sme ako deti mali radi, najmä keď mama otvorila kolekciu, divili sme sa, čo všetko pekné je v nej, no tie modernejšie už neboli také......
hela17
@Helenka2307

Deva Trebisov stale ma fondanove salonky..... myslim, ze z toho, co je na trhu je to jednoznacna volba....
babidka
Aj ja som videla v Jednote fondanove salonky.Asi naozaj Deva Trebisov.Skus si urobit salonky doma.Budu to najlepsie salonky ake si kedy jedla.Uvidis!Bezne sme ich robievali presne ako popisuje @frezia , aj cokoladove figurky sme robievali.V papiernictve sa kupilo "zlatko" co bolo nieco ako tenucky alobal ale bol farebny, staniol a balili sme vsetko sami.Cokoladove figurky sme robili z doma robenej cokolady ktorou sme vylievali formicky na medvedie tlapky, ti stastnejsi mali dokonca specialne formicky na figurky.Bola to zabava a vianocne pripravy sa zacali hned zaciatkom decembra aby me vsetko stihli.
My uz roky zdobime stromcek iba ozdobami, ziadne pofiderne salonky ani cokoladove figurky uz nekupujem.Nikto ich uz nechcel , nikomu nechutili .