O Varecha.sk

Kde je predosla Varecha.sk

znagy - bez fotkyznagy, 11. februára 2016

Vysvetlite mi,preco treba menit nieco co uz davno dobre fuguje?Som sokovana z tejto zmeny a vobec sa mi nepaci.Toto uz nie je ta stranka co bola.Som hrozne sklamana.

@zareaguj


Diskusia k téme

dadka35
@Tomas (11.2.2016 02:29)

Chýba vyhľadávanie CHLADNIČKA.
Ukladanie poznámok k receptu nefunguje stále (niekedy poznámku nechce uložiť)
filipko2003
Mám doma tvaroh. Chcela by som niečo z neho upiect. Prečo sa nedá vyhladávat receprty podla surovin?
lubula
Pridávam sa k napísanému. Stará Varecha bola prehľadnejšia, táto je len krajšia
aandulka
Stará varecha sa mi viac páčila, táto je taká z umelej hmoty, nie som s ňou veľmi spokojná. Nedá sa to vrátiť späť , veľmi by ma to potešilo.
aandulka
Ešte k tej novej vareche, páči sa mi na nej to že je možné uložiť recept do viacerých kategórií naraz. Takže asi tak ako v živote všetko má svoje výhody a nevýhody.
altyn
Ste ako starci, "čo je nové, to je zlé"!!! Preboha ľudia, zobuďte sa!!! Čo ste si nikdy nekúpili niečo nové i napriek tomu že to staršie ešte stále mohlo byť použiteľné? Ženy,prečo si kupujete nové prádlo? Alebo ho nosíte do zodratia? Prečo si občas doma vymeníme nábytok? Lebo je lepší, modernejší a lepšie vypadá a potom zistíme že je aj praktickejší. Chováte sa divne. Ak by takto zamýšľali všetci, tak by ste dnes nemali nad čím horekovať.
Dalo by sa nariekať nad tým, že sa kedysi žilo ľahšie, no žilo sa v jaskyni alebo na strome, respektivne v chatrči, drevenici alebo v niečom podobnom. Príde mi to ako by ste sa sťažovali že zavedením kanalizácie sa nerobíte viac,ako keď ste chodili na latrínu, pretože musíte niečo stlačiť alebo potiahnuť.
abdul
Altyn : Napísali svoj názor, a reakcia naň je viac ako postpubertálna neuróza zakrpateného eunucha na dovolenke.
2x abdul a chill
majenka
Ostala som veľmi prekvapená s novou úpravou. Vobec sa mi nepáči, predtým pekné, prehľadné. Nezmyselná úprava v mojej kuchárskej knihe. Škoda, že
to čo je dobré, rokmi overené, musí prejsť zmenou, ktorá v ničom nie je
lepšia. Škoda !


altyn
No @abdul , ak je tvoj vek naozaj taký, ako sa uvádza v tvojom profile, tak sa nedivím že si si asi tiež ťažko zvykal na splachovacú toaletu. Preto je pochopiteľné, že sa vieš vžiť do pocitov tých, čo nevedia prijať nič nové a lepšie a držia sa zubami a nechtami všetkého starého.
Terajšia Varecha je lepšia a krajšia!!! A to s tým eunuchom, to je sranda, to radšej nebudem komentovať
nadas
@Altyn (11.2.2016 20:38)
Vieš tie klady aspoň vymenovať? Okrem fasády tu nie je nič dobré, chýba vyhľadávanie, stratilo sa veľa receptov,chýba prehľad starých receptov(vymenili ho za TOP recepty posledných 3 týždňov).To čo bolo na vrchu stránky hneď ako si ju otvorila teraz hľadaj dole. TO JE TO VYLEPŠENIE???? Jediný klad ktorý som zatiaľ postrehla je , že môžeš ukladať recepty do viacerých kategórií, ale ešte som to neskúšala, takže neviem či to funguje.Privítala by som radšej podpriečinky v kategóriach.
korbacik
Dobrý deň, Varechu väčšinou používam ako inšpiráciu, aj keď varím a pečiem veľmi rada, som lenivá to zverejňovať:) Chcela by som sa poďakovať tímu Varechy, že sa dali na to, aby stránka bola vynovená, je s tým robota, vieme to všetci. Ale, verte nám, nechceme byť nevďační, len kým si zvykneme, bude to chvíľu trvať. Ja osobne kvitujem zmenu stránky, chýba mi tam však rubrika naj rcp spred roka a troch rokov.
Prajem Vám, milý tím, aby ste mali kopu dobrých nápadov, inšpirácie a chuti do práce ! Pekný víkend všetkým:)
babidka
Nehovorim , ze som si uz na novu Varechu zvykla ...Ale pokrok nezastavis . Prave preto si kupujeme stale novsie pocitace , mobily , auta , kuchynske spotrebice . Ak by sme sa stale drzali hesla "preco treba menit nieco co uz davno dobre fuguje?" tak by sme asi ako ludstvo velmi nepokrocili :-) Moja babka tvrdila , ze "niet nad pranie na rajbaku v potoku " ked si moja mama kupila pracku so zmykackou . Ked som si pred 40 rokmi kupovala prvu automaticku pracku , tak mama iba pokrutila hlavou s otazkou " a vyperie to vobec dobre?" Kolki z nas este peru v rukach na potoku ?????
Dajme novej Vareche sancu tak ako sme dali sancu uplne prvej a dost nedokonalej v roku 2009... Vyzujme si "stare vychodene papuce " a skusme rozchodit novsie , krajsie a dufajme ze aj praktickejsie :-)
alena45
Prirovnávať k neporovnateľnému je mi proti srsti. Veď ako môžete porovnávať bývanie v jaskyni s bývaním v dome? A ešte to porovnať s touto Varechou ? Tomáš vysvetlil, prečo musia Varechu renovovať. A môj názor je, že keď už k takej renovácii prišlo, treba, aby zostali zachované funkcie, prípadne boli vylepšené. A našou úlohou je skúšať a skúšať a hľadať chyby a dať vedieť Tomášovi. Posielať mu nápady a návrhy na vylepšenia, on môže zvážiť ich dôležitosť. Ak usúdil, že na burzu chodí malé percento, tak predsa nebude burza na hlavnej strane, ak usúdil, že do chladničky chodí malé percento, tak ju zruší. Aha, lenže tu sa ľudia ozvali, že tam nechodili preto, lebo vyhľadávanie nebolo doriešené, tak sa Tomáš zamyslí, čo ďalej s chladničkou. Uvidíme.
Aby Varecha fungovala a bola pre všetkých príjemná, tu nepomôže ani nadávanie, ani vychvaľovanie, ani znosenie pod čiernu zem, treba testovať a hľadať chyby a dávať vedieť Tomášovi.
tomas
@Pcamaro (11.2.2016 09:25)

na hlavnej - úvodnej stránke www.varecha.sk asi tento výber nebude, rozmýšlame pridať rebríčkovú stránku, kde ich bude viac.
tomas
@Dadka35 (11.2.2016 11:42)

ukladanie poznámok by malo ísť, resp. keď kliknete dva krát nepomôže?
tomas
@Nadas (12.2.2016 06:59)
ja môžem skúsiť vymenovať klady:

- Varecha sa prispôsobuje mobilom a tabletom (a toto sme MUSELI urobiť, lebo o rok-dva, by sme to mohli celé zabaliť)

- čo presne myslíte "prehľad starých receptov", ak kliknete hore na "Recepty" (otvoria sa všetky recepty chronologicky ako doteraz, to sme práveže nemenili)

- recept sa môže uložiť do viac kategórií Kuchárskej knihy

- priečinky v kategóriach myslíte v rubrike Recepty? ak si otvoríte jednotlivé rubriky v sekcií Recepty, tak väčšina má svoje podpriečinky.

- vyhľadávanie (ktoré používalo 99,8% ľudí je stále na vrchu, vyhľadávanie cez chladničku, ktoré používalo 0,2% je síce preč, ale vrátime ho)

Ešte by som podotkol k "stratilo sa veľa receptov". My sme menili vizuál, obal Varechy a nejakú funkčnosť, nemenili sme dáta a databázu, čiže zostal rovnaký počet receptov ako predtým.

V každom prípade snažíme sa reagovať na komentáre, a Chladničku vrátime.
tomas
@Korbacik (12.2.2016 13:04)

ďakujem za komentár, recepty z pred roka a z pred troch rokov vrátime, urobíme štatistickú rubriku (nechceme to dávať na hlavnú stránku, ale niekde to dáme)
tomas
@Babidka (12.2.2016 14:55)

pekný komentár, ja verím, že ľudia dajú šancu.

Mne je jasné, že keď si na niečo ľudia 3-4-5 rokov zvykali, že akákoľvek zmena, ktorú by sme urobili by bola viac negatívna. Ja však verím, že ľudia postupne zistia, že je viac vecí logickejších. Ak sa v tom budú niekoľko dní-týždňov preklikávať, tak podľa mňa sa im to zapáči. Dúfam.
tomas
@Majenka (11.2.2016 20:35)
mnoho ľudí si pýtalo, aby sa dal recept pridať do viacerých kategórií (a zároveň so starou KK sme mali technické problémy ak niekto mal v nej stovky či tisíce receptov, tak bola nestabilná), čiže sme ju museli prerobiť od základov.
nadas
@Tomas (12.2.2016 20:11)

Ďakujem za odpoveď.
Vítam zmeny ak prinášajú úžitok nie len vizuálny efekt.
Tým nechcem povedať, že nová Varecha nie je pekná. Nový facelift nie je všetko čo človek očakáva , keď chýba funkčnosť. Už sme si zvykli na prehľad starších receptov(myslím tým recepty pred rokom a tromi rokmi), ktorý tu teraz nieje, 15 minútový cyklus receptov ste presunuli na spodok stránky, ukladanie receptov je teraz tiež horšie(tým myslím,že keď ukladám recept do kategórií v KK neuloží sa po zadaní kategórie, ale musím ísť až na spodok stránky a potvrdiť uloženie, potom ma to vráti opäť na recept a nie naspäť do zoznamu receptov - pre mňa toto nie je vylepšenie). Čo sa týka vyhľadávania receptov v KK páčilo by sa mi keby bolo vyhľadávacie okienko čisto pre KK a nie len pre celú stránku. Podpriečinky som myslela v KK. To znamená keď mám kategóriu "bravčové" podpriečinok by bolo "kare,stehno,pliecko atď... Všetko je to o zjednodušení vyhľadávania, pretože v starej vareche sa človek musel prerolovať k staršiemu receptu a keď ste ho už konečne našli a otvorili , prečítali a išli ste sa vrátiť na zoznam receptov v otvorenej kategórii, tak vás to vyhodilo opäť na začiatok zoznamu. Teraz je to obdobné len sa neroluje, ale preklikáva stránkami.
Chýbajú mi "moji obľúbení" ešte som nezistila kde mám uložených obľúbených varecháčov.
Nechcem týmto znevažovať Vašu prácu , nič nové nie je dokonalé a dúfam že sa to časom vylepší a prajem Vám v práci len to najlepšie.