Každá rada dobrá

46 komentárov
  • rybarkuchar, 1. júna 2012 o 12:31
    Kolegyne a kolegovia od Varechy poraďte. Na každého raz dôjde a zdá sa, že tento krát došlo na mňa. Už dlhšie ma lekári strašia, že ak nebudem niečo so sebou robiť tak bla bla bla. Mám super zlé pečeňové testy, samozrejme cholesterol vysoký ako Tatry a čo ja viem čo ešte. Liekom sa vyhýbam ako čert krížu, ale už to asi bez nich nepôjde. Iní mi radia: vykašli sa na lieky a zmeň stravovacie návyky. To sa ľahko povie. Nie som práve milovník „zelenej“ stravy, ale keď treba tak treba. Nemáte niekto skúsenosti so zrážaním cholesterolu a tukov pomocou jedlých jedál? Nechce sa mi googliť všelijaké „zaručené“ diéty. Radšej dám na Vaše rady.


  • pacik, 1. júna 2012 o 12:48
    skús popozerať rady od @eldina , určite tam mala dačo aj na cholesterol,
    na pečeň je dobrý žihľavový čaj, prekladaný repíkovým, prajem skoré polepšenie zdravíčka :-)


  • pacik, 1. júna 2012 o 12:50
    teda piť žihľavový čaj a medzi tým aj repíkový, aby som bola zrozumiteľnejšia


  • afataga, 1. júna 2012 o 13:06
    poslem ti cosi do mailu


  • izabella929, 1. júna 2012 o 13:22
    @rybarkuchar..len škoda, že si to sem skôr nedal..najlepším liekom na pečeň sú tobolky z odkvitnutej púpavy..ak ešte niekde nájdeš kvitnúť, nech sa ti nehnusí, zdá sa, že je to horké, ale nie je...keď sa vytvotí po kvete to jemné páperko, obtrhaj stonky a len tak papkaj, ako cibuľovú nňať...budeš mať testy vynikajúce..


  • tatranocka, 1. júna 2012 o 13:34
    Skús vyhodiť z jedálnička vnútornosti a pridaj strukoviny.


  • rybarkuchar, 1. júna 2012 o 13:46
    @izabella929 to myslíš vážne? Pojedol som už kadečo, ale tobolky z púpavy to je silná káva.


  • tati2008, 1. júna 2012 o 13:47
    Kúp si čaj z ,,pestreca mariánskeho" ,píše o ňom aj @eldina .Mne ho tiež odporúčali a je aj chutný.


  • margaretka28, 1. júna 2012 o 13:52
    Môjmu otcovi pomohol žihľavový čaj a ráno na lačno 1 pl jablkového octu do 0,5 l vody vypiť.A na tú pečeň pestrec mariánsky,to je taký pekný bodliak,ale neplaš sa dostať ho aj v lekárni v tabletkách,čisto rastlinný výťažok.


  • fany1602, 1. júna 2012 o 14:03
    výborna je paradajkova štava a do toho asi pol dcl oleja premiešať a vypit mne to pomohlo,je to elixír na pečen.


  • irenaw, 1. júna 2012 o 14:08
    my sme mali na regeneráciu pečene odporúčané žiadne farbivá a konzervanty, žiadne umelé tuky, tuku veľmi málo a to iba maslo, žiadne kakao, žiadny alkohol (toto sa nás netýkalo ;-), piť čaj na regeneráciu pečene (kupujeme HIL) a bylinka o ktorej píše @tati2008 aj pod názvom "ostropestrec". poctivo sme dodržiavali prísnu diétu vyše pol roka, teraz už len mierne, bez umelín a občas čajová kúra na prečistenie a musím zaklopkať, testy sú veľmi dobré. nesmiem zabudnúť, že toto všetko bolo odobrené detskou lekárkou a v našom prípade sa jednalo o mononukleózu. držím palce.


  • marianne69, 1. júna 2012 o 14:28
    ...tak sa s tou zelenou stravou cim skor skamarat,lebo bez nej to nepojde.Teraz ma @nonna odstreli:-) ale olivovy olej je na pecen aj cholesterol v rozumnej miere vynikajuci,ja mam pecenove testy ako mimco z neho.....kup si v lekarni zrna ostropestreca marianskeho,pomel ho v kavovom mlynceku na prasok a uzivaj 1CL rano a vecer.Ak sa ti nechce kup si flaubion,ale tie zrna su ucinejsie.Je aj caj....no a zacni si davat pozor,co vkladas do ust,(mastne,vyprazane tazke jedla by mali byt minulostou)som presvedcena,ze stavou si clovek zdravie podkope ale aj vylieci....


  • marianne69, 1. júna 2012 o 14:36
    ..nech je jedlo Vasim liekom...,povedal nejaky mudri z najmudrejsich,sa mi mari,ze Hypokrates to bol,nie som si ista,kazdopadne pravda je to obrovska....


  • izabella929, 1. júna 2012 o 14:38
    @rybarkuchar..keby som to nemyslela vážne,nedám to sem..toľko zodpovednosti predsa v sebe cítim, aby som sem nedala hlúposti.. vyzerá to trošku odpudzujúco, ale ver mi, oplatí sa vyskúšať..poznám človeka, ktorý sa týmto úplne vyliečil a už bolo s ním všelijako..sama to jedávam a nie je to nič zlé..dá sa to zjesť, netreba ochutnávať, iba jesť...


  • michsamant, 1. júna 2012 o 14:44
    Koriander je dobre diuretikum (zamiesat trocha mlete vo vode a pit kazde rano). Podpori cinnost obliciek, ktore odplacia nepotrebny cholesterol z tela. Aj cesnak je dobry, jest 2-3 struciky denne. Mandle a vlasske orechy pomahaju upravit hladinu cholesterolu, jest denne.


  • irenaw, 1. júna 2012 o 14:47
    tiež tak viem, že koreň a vňať púpavy pomáha očiste pečene


  • marianne69, 1. júna 2012 o 14:51
    a jeden velmi dobry pan liecitel,radi tvarohove obklady na pecen,ze vraj dokazu zazraky:-) za vyskusanie to mozno stoji a urcite neublizi,viem,ze pije sa aj vela srvatky na pecen...


  • afataga, 1. júna 2012 o 16:00
    este ma napadlo ze na cholesterol je dobry aj olivovy olej, olivy a pradoxne tucne morske ryby ako losos, tuniak a pod.


  • wegar, 1. júna 2012 o 16:03
    @rybarkuchar tu máš nejaké odkazy, kde je okrem byliniek, čo ti radili diskutujúci, aj ovocie, zelenina, orechy a pod. Ono stravovať sa stále rovnako ako doteraz a zapiť to odvarom z bylín, to asi nebude stačiť.
    » www.biospotrebitel.sk/clanok/402-cholesterol-ateroskleroza-a-...

    aj z Varechy » varecha.pravda.sk/magazin/cholesterol-upravi-aj-zdrava-st...

    a tu ešte o tukoch a cholesterole » www.zdravejedlo.sk/tuky...

    Tu ešte rady, ako pomôcť pečeni (krúpy sú vynikajúce - odporúčam nielen do polievky, ale aj ako prílohu) » www.biospotrebitel.sk/clanok/458-pecen-ako-jej-mozete-pomoct....


  • afataga, 1. júna 2012 o 16:12
    tak ja ja pridam este nieco » dolezite.sk/_CESNEK_OCET_MED_Zazracny_prirodni_lek_...


  • 2010, 1. júna 2012 o 16:40
    Presne ako @ afataga hovori ,najlepsie je prejst na to co mas v svojom nicku , na rybky a cim masnejsie tym lepsie = ryby olej Omega 3 (losos, tuniak , makrela).PS: ale vyhod vsetky zivocisne tuky.


  • nadia56, 1. júna 2012 o 17:08
    » www.vesti.sk/zazracny%20lan.html...

    @rybarkuchar , posielam ti trosku viac citania, popozeraj,urcite si nieco vyberies, popripade aj kombinaciu vsetkych, nic z toho ti nemoze uskodit, zelam ti pevnu volu a vela zdravia:-)
    » www.gw-int.net/sk/jecmen...
    - precitaj si aj komentare
    » www.jitrnizeme.cz/view.php?cisloclanku=2005032701...

    » www.milota.com/clanek/33/Psyllium---Klinicka-studie.ht...

    » www.sportujeme.sk/fitness/cholesterol...


  • nadia56, 1. júna 2012 o 17:14
    a este cajik- na zdravie!
    » domacnost.sme.sk/c/5091633/mate-zelene-zlato-indianov.ht...


  • jurovic6, 1. júna 2012 o 17:35
    Ja viem že na cholesterol sú dobré ovsené vločky a keď ich človek vie dobre pripraviť tak sú aj veľmi chutné. :)


  • rybarkuchar, 1. júna 2012 o 18:55
    Waw, vidím, že v tomto odbore som totálny amatér. Ďakujem všetkým za rady. Čo už, asi to začnem brať vážne. @izabella929 nechcel som sa ťa dotknúť, viem, že by si mi neporadila nejaký blud, len ma to vydesilo. S rybami a olivovým olejom nebude problém, horšie bude vynechať hovädzinu, baraninu a hlavne bravčové špecialitky, vajcia a tučný syr. Ešte raz vďaka za váš čas.


  • pavas, 1. júna 2012 o 20:08
    Ahoj @rybarkuchar skús aj cvikľovú šťavu, mne pomohla. Pridávam aj pár linkov

    » koktail.pravda.sk/pite-stavy-nech-sa-vase-telo-nevystavi-...


    » www.lyagri.sk/cvikla.htm...


    » webmail.stuba.sk
    ~tibor.stujber/lie_stavy.htm

    a daľšie si vygoogli. Prajem veľa zdravia


  • letisia, 1. júna 2012 o 21:58
    Prešla som niekoľkoročnou liečbou pečene, moje pečeňové testy boli dosť zlé. Najprv bola dosť silná liečba liekmi, ale to ty asi nepotrebuješ. A potom som začala liečbu prírodnú. Dennodenne 3x denne čaj ostropestrec mariánsky a denne jednu kocku tvarohu. Tvaroh je veľmi dobrý na regeneráciu pečene.


  • tatarka58, 2. júna 2012 o 01:13
    na znizenie cholesterolu je tiez dobre avokado


  • kuchticka, 2. júna 2012 o 06:23
    @rybarkuchar , dobre ti radi @irenaw i @2010. Bez obmedzenia tukov ako je maslo, bravcova mast - teda klobasky, salama apod. nedostanes hladinu cholesterolu v krvi dolu. Manzel sa liecil na vysoky cholesterol, tak mu pripravujem jedla na znizenie toho nezdraveho cholesterolu. Pupava: toto je skutocne velmi zdrava bylinka/rastlina. nemusis jest tie nechutne odkitnute stonky, ale pekne mlade listy, ktore ja jem kazdy den v mojom salate i pokrajane do poievky. Tie su vyborne pre zdravu pecen. mlade listy nie su horke a tie starsie ked zalejem horucou polievkou stratia tu horkost a da sa to dobre jest. Ver mi, ze sa dokazes liecit bez liekov chemickych prirodnymi liecivami. Drzim pace a daj vediet ako pokracujes. Ja mam pecenove testy vyborne vdaka mojim pupavam, ktore si susim i na zimu a krajam do polievky. Este lepsi je koren s pupavy, ale to sa mi nechce cistit.


  • tedko, 2. júna 2012 o 08:47
    Moja osobná skúsenosť s cholesterolom je taká že som vylúčila úplne
    všetko maso a prešla som na odporučenie lekára na vegánsku stravu
    a po pol roku hurá cholesterol padol ako zázrakom,teraz si už sem tam
    dám aj nejaké maso,ale nepreháňam to a je to v pohode,držím palce
    a na tú pečeň som pila žihľavový čaj.


  • havino, 2. júna 2012 o 08:59
    na pečen tvaroh, tvaroh, ešte raz tvaroh denne a dosť vela, takto ušiel hrobárovi moj sused z lopaty, po ťažkej infekcii mal pečen v hroznom stave, sám si aj ten tvaroh pripravoval, je to 20 rokov dozadu, teraz je na trhu tvarohov na výber, k tomu, ako vyššie radia, púpava a bodliakový čaj, my máme doma aj olej z neho, manžel ho denne užíva ráno a večer kávovú lyžičku, olivový olej je tiež všeliek


  • marianne69, 2. júna 2012 o 09:11
    dobre ti radi aj @letisia s @havinom tvaroh je uzasna vec na pecen,ratoval sa s nim aj moj brat a velmi uspesne,jedol minimalne 250g denne+tvarohove obklady na pecen,ktore nehoraaazne smrdia:-(,ale ked prisiel na opakovane testy k lekarovi,cumel ako puk,lekar si myslel.ze s liekov ktore mu predpisal,ale tie brat vyhodil,bol ticho...


  • mracik9, 2. júna 2012 o 09:12
    Obmedz hlavne tuky a sladkosti,lebo tuky a cukry sa na seba viažu,ja som hlavne môjmu manželovi dávala kyslé ryby,tie miloval aj predtým,tak to nebol problém a obmedzila som olej úplne,po troch mesiacoch lekár tomu nechcel veriť,výsledky boli perfektné a aj váha išla automatický dole.


  • marianne69, 2. júna 2012 o 09:17
    mam cholesterol 5,1 namiesto masla pouzivam avokado,fantasticke na upravu cholesterolu,je ked jem na sladko,nesolim a kludne si nan dam domaci dzemik,ked na slano,mrkni moju avokadovu natierku...v @nicku mas rybarkuchar,s takym nickom musis byt zdravy ako buk:-D,rybky su uzasna vec,azda len pri nich plati cim mastnejsie ,tym lepsie:-)


  • marianne69, 2. júna 2012 o 09:29
    a nemiesaj viacero bielkovin dohromady,ked jes vajicko nemiesaj so so sunkami,klobasami,syrom,smotanami atd...ked syr,tak syr,jedz len jednu bielkovinu...morcacie maso ak mas rad,je velmi dobre...aj kralicie je uzasne...ja viem zvyk je zelezna kosela,ale da sa to..


  • marianne69, 2. júna 2012 o 09:32
    je vyborna osviezujuca:-) s celozrnym chlebikom:» varecha.pravda.sk/recepty/avokadova-natierka-fotorecept/2...


  • evas13, 2. júna 2012 o 09:56
    Na zníženie cholesterolu som použila kade čo, nakoľko ma z liekov na zníženie cholesterolu boleli svali, ale najlepšie mi zabralo aloe gel+ARCTIC-SEA . Po polročnej kontrole som mala chol. 4,8 mol. Firmu ti napíšem e mailom, ak budeš mať záujem.


  • evas13, 2. júna 2012 o 10:04
    niečo z ľudovej lekárne
    » www.facebook.com/photo.php?fbid=2154034707996&set=a....


  • amelie, 2. júna 2012 o 10:51
    @rybarkuchar , manžel máva problémy s cholesterolom, lebo zo zeleniny má najradšej mäso, darmo mu lekárka dohovára. Teraz sa však už vyľakal a zmenil stravovacie návyky. Nadáva ako Turek, ale cholesterol sa znížil. Obmedz sladkosti, živočíšne tuky a najmä údeniny! Ryby sú fajn, aj zeleninové šaláty s olivovým olejom, najmä púpavový. A pamätaj na to, že všetko je v hlave, takže sa neboj, mysli pozitívne a budeš ok. Držím ti palce:-)


  • ubka, 2. júna 2012 o 14:35
    @rabarkuchar všetky rady vyššie sú nepochybne prospešné, ale podstatné je aký je dôvod tvojich testov, prečo sa náhle zhoršili, to by si nemal podceňovať príčinu.... možno bude stačiť, ak odstrániš tú a všetko bude ok.


  • rybarkuchar, 3. júna 2012 o 08:38
    Ďakujem ešte raz všetkým za rady. Vidím, že som urobil dobre, keď som vás o ňu požiadal. Naozaj sa ich budem držať a minimálne dva mesiace nevypustím žiadny recept, ktorý by nespĺňal vaše odporúčania. Dnes to bude tuniak s baklažánovo-krevetovou omáčkou.


  • nesi, 5. júna 2012 o 20:23
    Škoda že bývaš tak ďaleko ja som si upravila cholesterol Tibeckou hubou ,je to biela huba množiaca sa v mlieku chutí ako zakýsanka


  • nadia56, 8. júna 2012 o 01:54
    @rybarkuchar , v tejto diskusii je spomenute chia semienko » varecha.pravda.sk/diskusie/ktore-odstavene-zeleniny-su-en...

    » www.seminkachia.cz
    okrem inych ucinkov znizuje aj hladinu cholesterolu v krvi

    tibersku hubu dostanes kupit aj cez internet
    vela zdravia ti zelam:-)


  • ginger26, 11. júla 2012 o 17:34
    Dobrý deň, rybarkuchar, radila by som Vám, pozrite si stránku pindes.kyani.net nájdete tam fantastické vitamíny "Trojuholník zdravia", mnohým to už pomohlo!!! Treba to vyskúšať! Netreba siahať hneď po liekoch, ale skôr po čisto prírodných produktoch!


  • rybarkuchar, 12. júla 2012 o 07:36
    @ginger26 vďaka, pozriem si to. Už 6 týždňov sa viac menej držím rád "varecháčov". Zajtra idem na kontrolu, uvidím či to pomohlo.


  • Tip pre vás:

    Jarný relax v srdci kúpeľného mesta 46% zľava

Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Táto téma Daj na FacebookPošli e-mailomPošli mobilomPošli mobilomUpozorni admina
Dobrý tip:
Pošlite tento článok niekomu cez SMS-ku alebo ho nadiktujte cez telefón! Nemusíte posielať celú linku, stačí táto skrátená linka k receptu:

Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist