Kapustovy salat

kamjanka - fotkaKamjanka 7. septembra 2012 o 22:06

Ahojte,vedel by niekto prosím recept na kapustovy šalat s mrkvou,ktorý vydrží v kamennom sude tak,ako kysla kapusta?

12 odpovedí:
  • havino - fotkaHavino 7. septembra 2012 o 23:15

    sama si počkám na rady varecháčov, ale ja robím do súdka čalamádu s borken, myslím,že by kludne mohla byť aj kapusta a len s mrkvou , len teda nálev z deka by mal byť
    @zareaguj
  • klaura - fotkaKlaura 7. septembra 2012 o 23:21

    Ja robím takto ... je výborný ...

    7 kg kapusty
    1 kg cibule
    1 kg papriky (viac farieb)
    1 kg uhorky
    pár kúskov mrkvy
    nálev: 1/2 kg cukru
    0,7 l octu
    1 deko
    1 KL Borkén
    včetko nakrájať, zmiešať, zaliať prevareným nálevom a šup do súdka natlačiť a vyliať aj nálev ...
    @zareaguj
  • klaura - fotkaKlaura 7. septembra 2012 o 23:24

    ešte som zabudla ... po zamiešaní a zaliatí nálevom treba nechať zmes postáť aspoň 12 hodín a až potom dať do súdka ...
    @zareaguj
  • hviezdickaz - fotkaHviezdickaz 7. septembra 2012 o 23:49

    Ta borkenova sa nam moc neosvedcila. Prvy mesiac bola vyborna,a po mesiaci uz zacala byt kysla... Uz ju urcite robit nebudem.
    @zareaguj
  • klaura - fotkaKlaura 8. septembra 2012 o 09:18

    @hviezdi čka ... naopak ... mne sa vždy vydarí a ostane pekná biela a chrumkavá ... :)
    @zareaguj
  • ubka - fotkaUbka 8. septembra 2012 o 10:11

    @klaura robím ju viac ako 30 rokov a vždy sa vydarí, dokonca prekleniem aj obdobie jari, lebo robím do suda 3 násobok dávky ale nedávam do nej uhorky nahradím ružičkami karfilolu
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarTothka 8. septembra 2012 o 11:10

    Tiež robievam ako @klaura , iba dávam viac papriky a bez uhoriek.Tiež som minule dávala aj karfiol. Ten sa povyberal ako prvý. Šalát je vynikajúci a vydrží čerstvý až do jari, len nesmieš zabudnúť, že v kamenáči treba dolievať do žliabku vodu.
    @zareaguj
  • tetuska - fotkaTetuska 8. septembra 2012 o 15:06

    so šalátom s borkenom mám dobré skúsenosti, len som do nerobila ešte do súdka, vyskúšam a potom napíšem, už teraz sa teším, lebo minule bol vynikajúci, ale robila som len do 4 litrovej fľaše...
    @zareaguj
  • kamjanka - fotkaKamjanka 9. septembra 2012 o 10:33

    všetkým dakujem,potom dám vediet,ako sa vydarilo,skusim recept od klaura
    @zareaguj
  • ingova - fotkaIngova 12. septembra 2012 o 13:38

    Aj ja robím taký šalát a celá rodina je spokojná , každý rok musí byť.
    @zareaguj
  • maorka - fotkaMaorka 15. septembra 2012 o 17:50

    milé dievčata,čo je to borken?
    @zareaguj
  • kamjanka - fotkaKamjanka 16. septembra 2012 o 12:21

    Boken je pyrosiričitan draselný,dostat ho v drogéria
    @zareaguj



Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist