Kapustovy salat

13 komentárov
  • kamjanka, 7. septembra 2012 o 22:06
    Ahojte,vedel by niekto prosím recept na kapustovy šalat s mrkvou,ktorý vydrží v kamennom sude tak,ako kysla kapusta?


  • havino, 7. septembra 2012 o 23:15
    sama si počkám na rady varecháčov, ale ja robím do súdka čalamádu s borken, myslím,že by kludne mohla byť aj kapusta a len s mrkvou , len teda nálev z deka by mal byť


  • klaura, 7. septembra 2012 o 23:21
    Ja robím takto ... je výborný ...

    7 kg kapusty
    1 kg cibule
    1 kg papriky (viac farieb)
    1 kg uhorky
    pár kúskov mrkvy
    nálev: 1/2 kg cukru
    0,7 l octu
    1 deko
    1 KL Borkén
    včetko nakrájať, zmiešať, zaliať prevareným nálevom a šup do súdka natlačiť a vyliať aj nálev ...


  • klaura, 7. septembra 2012 o 23:24
    ešte som zabudla ... po zamiešaní a zaliatí nálevom treba nechať zmes postáť aspoň 12 hodín a až potom dať do súdka ...


  • hviezdickaz, 7. septembra 2012 o 23:49
    Ta borkenova sa nam moc neosvedcila. Prvy mesiac bola vyborna,a po mesiaci uz zacala byt kysla... Uz ju urcite robit nebudem.


  • klaura, 8. septembra 2012 o 09:18
    @hviezdi čka ... naopak ... mne sa vždy vydarí a ostane pekná biela a chrumkavá ... :)


  • ubka, 8. septembra 2012 o 10:11
    @klaura robím ju viac ako 30 rokov a vždy sa vydarí, dokonca prekleniem aj obdobie jari, lebo robím do suda 3 násobok dávky ale nedávam do nej uhorky nahradím ružičkami karfilolu


  • tothka, 8. septembra 2012 o 11:10
    Tiež robievam ako @klaura , iba dávam viac papriky a bez uhoriek.Tiež som minule dávala aj karfiol. Ten sa povyberal ako prvý. Šalát je vynikajúci a vydrží čerstvý až do jari, len nesmieš zabudnúť, že v kamenáči treba dolievať do žliabku vodu.


  • tetuska, 8. septembra 2012 o 15:06
    so šalátom s borkenom mám dobré skúsenosti, len som do nerobila ešte do súdka, vyskúšam a potom napíšem, už teraz sa teším, lebo minule bol vynikajúci, ale robila som len do 4 litrovej fľaše...


  • kamjanka, 9. septembra 2012 o 10:33
    všetkým dakujem,potom dám vediet,ako sa vydarilo,skusim recept od klaura


  • ingova, 12. septembra 2012 o 13:38
    Aj ja robím taký šalát a celá rodina je spokojná , každý rok musí byť.


  • maorka, 15. septembra 2012 o 17:50
    milé dievčata,čo je to borken?


  • kamjanka, 16. septembra 2012 o 12:21
    Boken je pyrosiričitan draselný,dostat ho v drogéria



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Táto téma Daj na FacebookPošli e-mailomPošli mobilomPošli mobilomUpozorni admina
Dobrý tip:
Pošlite tento článok niekomu cez SMS-ku alebo ho nadiktujte cez telefón! Nemusíte posielať celú linku, stačí táto skrátená linka k receptu:

Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 47/2014: Cesnaková kuchárka Cesnaková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 21. novembra v denníku Pravda.


TOPlist