Varenie

Kapusta v pohároch hnedne.

lii - bez fotkylii, 4. novembra 2017

Naložila som kapustu do 4 l pohára podľa receptu na kyslú kapustu v pohári. Na tretí deň po naložení začala hnednúť asi 3 cm od vrchu pohára.Voda je až po vrch pohára. Aká môže byť príčina ?

@zareaguj


Diskusia k téme

afataga
Riadne si zatiahla viecko? My uz roky robime iba do poharov, ale 7 dl a v pohode, raz nam v jednom zhnedla, potom sme zistili, ze nebol dobre zavrety. Podla mna ti nekysne. Ona zcina kysnut uz par hod. po natlaceni, pohare davame na plech do tepla, vytlacenu vodu vylievame priebezne a zhruba za 10 dni je hotova. Dala si ju do tepla? Vyteka z nej voda? Lebo ak nie, nekysne a mozes ju rovno vyhodit.
zolik
Roky robim podla receptu @Rea1 z 2.11.12
Skus pozriet recept aj komentare. Mne sa nikdy nepokazila. @Afataga ma asi, asi urcite pravdu. Ak je to pripad zleho viecka, radsej vyhodit ako zachranovat.
afataga
@Zolik (4.11.2017 19:15)

Tak sa rozhodni, ci asi, alebo urcite :-). Aj ja robievam podla toho rcp. a len tak na margo, by ma zaujimalo, co je s nou, lebo ani na maily nereaguje.
zolik
@Afataga
mozno, zrejme, asi, urcite
no dobre, "asi" urcite (nechaj mi priestor)
Afataga, nemam tusenie co je s Rea1. Jej prispevky pod "Zazitky" boli a aj su super. Nezmazala ani recepty. Skoda, ze sa odhlasila, alebo uz viac neprihlasila :-(
afataga
@Zolik (4.11.2017 19:49)

Podla mna, keby sa odhlasila, odpisala by mi na mail, skor sa bojim, ci sa jej nieco nestalo.
zolik
@Afataga
uprimne, neviem. jej posledny prispevok bol, neviem presne 2014/15. tiez ma zarazilo, ze zrazu nic, vobec nic, ziadna reakcia, ziadne odpovede, nic.
radost
@Zolik (4.11.2017 20:07)

pridám sa,dievčence..asi dva roky dozadu som Janke posielala poštou tibetské hubky..prišli..vtedy sme boli v mailovom kontakte..časom som vymazala -omylom-jej adresu..poštu..a tiež ma už viackrát napadlo..ako sa má..mala vtedy čerstvo vnúčika..
@Rea1..ozvi sa nám...
bubaya
Je možné že je to letná kapusta, tá nekvasí, hnedne a smrdí. Ak nesmrdí hnilobou, skús vyhodiť to hnedé zhora, zalej prevarenou vychladnutou slanou vodou, vymeň viečko, postav do tepla. Ak nezačne do 48 hodín kvasiť, tak sa nedá nič robiť, vyhoď a založ novú, radšej do 7 dc pohárov, napríklad je dobrý recept od @remcula  www.google.com/url?q=https://varecha.pravda.sk/recepty...
evanaaa
Ten nick som asi presne nenapísala, niečo mu asi chýba, lebo sa nedá vyhľadať.
evanaaa
No, @Bubaya , vidím, že sme mysleli spoločne to isté :)) Ale mne sa ukázalo, že taký nick, či osoba tu nie je a podľa teba zas sa mi správne ukázalo na ňu, neviem prečo.
afataga
@Radost (4.11.2017 20:23)

ja som si s nou tiez obcas pisala, ale posledne cca 2 roky nereaguje, kamoska mi ju hladala na fb a nenasla ju, ale to este nic neznamena, kazdy nie je na fb, ako napr. ja
buchtabuchta
@Strucik (7.11.2017 18:14)

Isto jej vyhorela kuchyňa, alebo buchol plyn, za 7 rokov sa tu ani neukázala, pravdepodobne zbiera kdesi ešte trosky sporáka.
používateľ nemá avatar
lii
lii
Ja robím kapustu do 4 l pohára tak, že nedávam viečko ale do plneho pohára postavím malý pohár naplnený vodou , aby zaťažil kapustu , dolejem povrch šťavou s kapusty. Kapusta je v teple, začala mi aj kysnuť, voda vytekala. Len na vrchu hnedla. Tak som tu časť vybrala doplnila prevarenou vodou , kysla ďalej , ale už prestala vytekať. Tak dúfam ,že z nej niečo bude. Ďakujem za rady.
používateľ nemá avatar
lii
lii
Presne takto som nakladala asi v máji a doteraz mám ešte z nej. Bola výborná. Po vykysnutí som ju dala do chladničky.
používateľ nemá avatar
lii
lii
@Afataga (4.11.2017 18:41)

Môžem sa s tebou skontaktovať?
afataga
@Lii (11.11.2017 13:09)

mas pravdu, je to divne, mam ho tam v kontaktoch, ale doplnila som do uvodu