O Varecha.sk

Kalkulacia na zakusky

13juli - fotka13juli, 4. mája 2015

Ahojte kuchárky. Potrebovala by som poradiť, idem piecť zákusky a nemám ani šajnu čo si mam za ne vypýtať , robím 100 rezov. Prosím poradte mi . Niekde so čítala že za lodňu zakuskov 30 eur. Ale ja nevie čo to je lodňa a kolko zákuskov sa tam zmestí., :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Treba si urobiť kalkuláciu podľa seba, suroviny, energia, voda, práca, atď a prepočítať buď na celý rez alebo na jednotlivé kúsky nakrájané.
klukodvody
@13juli vzhledem k tomu ,že tohle jsem dělal celý život - kalkulace ,tak ti snad poradím .Lodna byla taková velká hliníková vana a vozilo se v ní maso do obchodů a restaurací .Ale na tu lodnu bych to nepřepočítával .U nás na Moravě se v tom dodneška dělá maso na ohni .Ale dohodni si kolik kusů od čeho chtějí .Potom si vezmi recept ,který asi máš na 10 porcí a tam si spočítej kolik a za kolik toho musíš nakoupit a vyjde Ti cena na 10 porcí v surovinách a to vynásobíš počtem porcí které budeš dělat .Potom můžeš postupovat s přidáním cen podle @dr ,ale v restauracích se to dělá jinak ,tam se přidává marže v procentech. Udělám Ti příklad .
Jen příklad jednoduchý :
10 porcí příklad knedlík
1kg mouka 12.-Kč
1ks vejce 3.-Kč
1ks prdopeč 3.-Kč
5ks pečivo kostky 15.-Kč
sůl 1.-Kč
CELKEM 34.-Kč
Cena jedné porce 3.40Kč
Cena 100 porcí 340..Kč
A tohle máš v surovinách bez jakékoliv přirážky .No a v malých restauracích kde se vaří menu se přidává 100%
Tak je to na 10 porcí 68.-Kč
a jedna porce 6.80 ale protože u nás tenhle peníz už není ,tak se to zaokrouhluje a bylo by to 7.-Kč za porci
Doufám ,že jsem Ti alespoň trochu pomohl a když tak se zeptej ,kouknu sem .Ať se Ti daří a krásný den .
jeka
Ja som davála piecť zákusky na svadbu ,a fedna krabica ma vyšla na 40 eura,Krabica bola velká ako bednička na zákusky(z pekárne),počet kusov bolo 114 (rezy 100 ks)+ boli priložené suché, to boli od jednej pekárky a od druhej to boli iba rezy a tie sa pohybovali tiež v tom rozmedzí.So zákuskami a s cenou som bola spokojná.
kukulienka71
To už je dávno, čo som dávala piecť jednej pani viac druhov zákuskov, to sme mali ešte koruny a nepamätám si, koľko pýtala, ale boli lepšie ako z obchodu. Cena, ktorú spomína @jeka , je priaznivá, v cukrárni sú zákusky okolo 1 eura, ale sú dosť veľké oproti tým, čo sa dávajú piecť. Musíš si vypočítať cenu surovín, ktoré použiješ tak, ako ti písal @klukodvody , potom uvidíš, koľko môžeš na to nahodiť, aby sa ti oplatilo s tým robiť, ale aby to aj vzali za tú cenu, urob si prieskum trhu v okolí. Nie je jedno aký druh zákuskov budeš robiť, niektoré sú finančne aj pracovne náročnejšie, aby si neprerobila;-)
lianka
Ja som si v poslednej dobe objednala u cukrárov a tí brali za jeden kus 0,40 €, bola som spokojná, boli aj dosť veľké, aj chutné a čerstvé. Neviem či ti to pomôže.
jeka
Ešte i ja pripomeniem ,že zákusky boli normálnej velkosti.Napr.punčový d-6 cm, š-2,5 cm ,v-5 cm.