Varenie

Kakaový korpus

katchi - bez fotkykatchi, 20. augusta 2018

Potrebujem poradit ohladne kakaoveho korpusu. Chcem ho urobit nasledovne. Vyslahat sneh z bielkov, pridat cukor. Vslahat zltka a nakoniec muku s kakaom. Chcela by som ale aby ten korpus bol viac cokoladovy. Mozem do vysledneho cesta este vslahat rozpustenu cokoladu alebo sa musi pouzit iny postup?

@zareaguj


Diskusia k téme

viera1
Používam tento recept:maslo vyšľahám s cukrom,soľou a vanilkovým extraktom do peny a po jednom zašľahám vajcia.Nakoniec pridám múku s jedlou sodou a vlejem kakao rozmiešané v horúcej vode (2dl kakaa+2dl horúcej vody).Pečiem 50min/180°C a v polovici prekryjem papierom na pečenie.Korpus nechám odležať do druhého dňa.Tak si vyskúšaj .
evanaaa
Podľa mňa sa kľudne môže do cesta (korpusu) primiešať mierne roztopená horká čokoláda, okrem toho kakaa, stačí tak deci.....ale je tu niekoľko čokoládových tort, pozri si.
smejkad
Ak si cokoholik, pozri jednoduchú milka tortu, alebo tu trojvrstvovu, čo konci na vrchu bielou čokoládou, obe sú famózne