Zdravá výživa

Kajenske korenie(cayenne peper) a kasel.

babav - fotkababav, 16. septembra 2014

Dnes som na mojej oblubenej stranke Care 2 nasla recept proti kaslu. Mamky a babicky maju iste overene caje a kombinacie prirodnych surovin ,ale kazdemu pomoze nieco ine ...treba vyskusat.


Potrebujete:
1/4 cajovej lyzicky cayenne peper
1/4 cl cerstvo nastruhaneho zazvoru
1 polievkovu lyzicu medu
1 PL jablkoveho octu(este lepsi je ocot z apple cider)

Uzivanie: 1cl podla potreby.

@zareaguj


Diskusia k téme

gubics
Zaručene dobrý recept proti kašľu. Vezmite 3 ks bio citrónov,umyte a nakrájajte aj s kôrou na tenké plátky. Dajte ich variť až kým sa tá kôrka nedá roztlačiť vidličkou. (Je potrebné niekoľkokrát doliať vodu) Potom ich rozmixujte (alebo roztlačte vidličkou), pridajte 2-3 polievkové lyžice medu, (podľa potreby, lebo tá zmes je trochu nahorklá), a večer pred spaním ho spapajte. Do rána prestanete určite kašľať. Mám to x-krát vyskúšané. UPOZORNENIE: keď ste alergický na citrusové plody, tak to nemôžete užívať. Je z toho cca 2,5 dcl kaše, ktorú je potrebné naraz skonzumovať, nestačí si užiť len niekoľko lyžíc.
rea1
kedysi som počula také, že:
nadáva lekárnik svojmu pomocníkovi: ty nezodpovedný hlupák! ako si mohol pánu N predať miesto sirupu proti kašľu Šaraticu! a pomocník na to: ale pán šéf, to naozaj funguje. veď sa pozrite, tam na chodníku stojí pán N a bojí sa zakašľať! :-))
čím ovšem vôbec nechcem zhadzovať liečivý účinok tvojho receptu. aj keď ja radšej teplé mlieko s medom. alebo zázvor, citrón, med a horúcu vodu. nabudúce si do toho picnem aj trochu cayenn, veď ak nepomôže, určite neuškodí. zaujímavý recept to je. :-)
1x babav