Ako schudnúť

Jojo efekt

zdenka46 - bez fotkyzdenka46, 30. decembra 2011

Mnoho ľudí chudne, ale iba krátkodobo na určité obdobia. To im prináša nežiaduci jojo efekt, ktorý je veľmi nepríjemný. Spôsobuje pribúdanie nežiaducich kíl a to znamená priberanie. Ako chudnete vy? Dlhodobo, alebo sa u vás už jojo efekt objavil?

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Jojo sa mi objavil s Jožom. Joža už niet ale jojo zostal.
www.varecha.sk je vinná za to ako vyzerám, tu sa namlsám, vypnem počítač a idem variť.
Tak ako môžem schudnúť???????
marcy
my,ženy máme takú tendenciu zjesť pomenej normálnej stravy,ale vieme sa doraziť sladížami -na to máme vždy miesto :-( je to veľká chyba.....jesť treba často a pomenej pestrú stravu,nie hĺtavo,zázraky robí poctivé prežúvanie a dodržaný pitný režim ( moja skúsenosť :)))
kata50
Jasné...Jojo efekt funguje od novembra do marca. A to kvalitne. Potom sa začneme viacej hýbať, počasie dovolí byť viacej na čerstvom vzduchu a vtedy sa vrátim na svoju hmotnosť. A príde november - a Vianoce a je to tu znova...:-((
Ináč - @hubat á má 100% pravdu :-))
alexola
ja jem na raňajky všetko čo mi chutí, na obed všetko čo mi chutí a poobede už len toľko, čo moje telo v daný deň ešte spotrebuje. Teda ak idem v lete ešte popoludní robiť do záhrady, alebo kosiť, resp. vykonávať ťažšiu fyzickú aktivitu, zjem aj dva krajce chleba, ale teraz v zime si dám nanajvýš o štvrtej jogurt, neskôr ovocie, zeleninu, kúsok syra alebo orechy. Diéty nie sú pre mňa, pred štyrmi rokmi mi brali žlčník. Trvalo dlhšie, kým som si na tento režim zvykla, ale v priebehu tohto roku som schudla 10kg, celkovo za cca 7 rokov mám o 24kg menej. Tak dúfam, že žiadny Jojo nepríde :) držím palce všetkým, ktorí chudnete!! :)
babidka
nikdy som diety nemusela drzat - mala som nielen dobry metabolizmus ale aj vela pohybu takze napriek tomu ze som bola vzdy dobry jedak , nemala som ziadnu nadvahu .Ale ! Prisla Varecha a ja mam prvykrat ukazkovy jojoefekt :-))))
rennatte
najviac som pocitila jojo efekt pri delenej strave,,,tak ako sa pri nej rychlo chudne taj sa aj rychlo naberie po jej skonceni,,,teraz prave chudnem dlhodobo, to je ze sa stravujem tak aby som nepriberala,,,kaloricke potraviny vymienam za lahsie a tym sa dostavi aj chudnutie, vela pijem, nesladene caje, vodu, doobeda si nastavim stravu so sacharidov a poobede bielkoviny a samozrejme telesna aktivita a pohyb, bez toho to nejde a hlavne sa drzim hesla NEZIJEME PRETO ABY SME JEDLI, ALE JEME PRETO ABY SME ZILI :-)
evanaaa
Tiež som nikdy žiadne diéty nedržala, ani neskúšala, lebo som to vlastne nepotrebovala, vždy som bola skôr chudšia, priberať som začala až po jednej chorobe a to, behom štyroch mesiacov 14 kg, a zhadzovala som ich, prirodzeným spôsobom tak, že asi pred rokom to bolo o 11 kg menej a teraz sa držím na tej istej váhe, ale nie je to tá, akú som mala pred pribratím, lenže mám už aj roky a beriem dosť liekov, tak som rada, že je to aspoň takto. Ak by som chudla viac, tak to už som chorá a to nechcem.
ela77
@alexola , to sa ti dobre chváli v tvojom veku, ale čo mi postarší a hlavne tí čo musia každý deň variť a tiež sa inšpirovať tu na vareche a hlavne na také sviatky ako sú Vianoce. Už som povedala, že budúce Vianoce budú niekde na zasneženej chate v horách s bochníkom chleba, masťou a cibuľou a horúcim čajíkom, hoci aj s vínkom, lebo toto obžerstvo, ktoré na Vianoce aj proti svojej vôli človek absolvuje, aby nevybočil z radu, tak to je hrozné. Dnes som vydržala bez sladkostí a keksíkov a cítim sa hneď lepšie.
marianne69
Rano sa najem ako drevorubac,co hrdlo raci a kolko raci,preto sa na ranajky tesim najviac:-) na obed si dam uplne vsetko co mi chuti,ale viac zeleniny ako priloh a na veceru polovicnu porciu s furou zelenin.salatu.Mavam aj druhu veceru,lebo ked idem spat hladna,zobudim sa v noci a idem sa najest:-(Takze druhu veceru mam madzi 8-9 vecer.Snazim sa mat medzi jedlom 4 hodinove prestavky.Ked toto nedodrzim,priberam.Mna zachranuje to,ze ja milujem zeleninu a salaty a z nej v akejkolvek podobe,a to mi zaplni zaludok,lebo inak naozaj neviem,apetit mam slusny. A teraz cez sviatky mam aj vyvrtky,ale to kazdy rok,nejak to teraz neriesim,ale je to este v norme...
marianne69
:-)a zpozorovala som na sebe,ze ked na obed a veceru tvori polovica taniera zeleninka + 1/4 priloha+ 1/4 masko, kila sa nelepia aj ked si kolac doprajem, kazdy den kusok ku kave.Toto na mna plati,ale nemusi na kazdeho.:-)
babidka
@2010 - tento obrazok samozrejme vsetci pozname :-) Ale ....! Je to tak - najprv si to musime poupratovat v svojej hlave , presvedcit sami seba ze to tak chceme a tak to ma byt a potom ide vaha bez problemov dole . Ale tu je to ALE - ci si ten poriadok v tej hlave udrzime navzdy alebo iba po prve ci druhe stretnutie s pokusenim .No a potom to uz ide jedna-dva a jojo efekt sa nam smeje do tvare :-((((( Take Vianoce a Velka noc ,Fasiangy s prazenymi siskami ci fankami , zabijacka , svadby , krstiny , narodeniny ci akakolvek prilezitost na porusenie nasich zasad ohladne idealneho stravovania ...a sme v tom zasa . Mne staci ked si kazdy den otvorim Varechu a vsetky moje predsavzatia vezme cert !:-((((
majkahumajka
Od augusta minuleho roku som schudla 13kg, mam 54 rokov, vlastnim kaviaren v ktorej pracujem, varim, peciem tak som sa zmierila s tym, ze mam nadvahu. Jedno krasne rano sa mi moja hlavicka zacala tak tocit, ze som si povedala, takto to dalej nejde. Zacala som s tym, ze som vynechala chleba. 2-3 tyzdne ubehli a ja som sa zacala citit lepsie, ale to, ze som sa vzada chlebicka a nezhodila som ziadnu vahu mi vadilo. Vela citam, zaujima ma zdrava vyziva, stravujem sa pomerne zdravo, tak co vlasne robit. Tak som si objednala knizku z internetu, ktora mi dala inspiraciu. V prvom rade, si musime uvedomit, co vlastne chceme dosiahnut, vahu alebo zdravie a potom nie zacat s dietou, ale so zdravym stravovanim. Zacala som jest vela salatov, trosku bielkovin s kazdym jedlom. Vynechala som vsetky jedla ktore podporili tvorbu inzulinu. Inzulin uklada tuky v tele. Viem, ze na Slovensku to nie je tak jenoduche, ale v lete by to nemal byt problem. Uz takto jem viac nez pol roka a ked sa trochu pozabudnem, tak si z toho nic nerobim, lebo viem, ze na buduci den sa vratim k mojej milovanej zeleninke. Teraz uz nejem bielkoviny s kazdym jedlom, ale viacej surovej zeleniny s vybornymi nalevami[cesnak, limetka, panensky olej, morska sol]. Vaha mi momentalne stoji, ale to mi nevadi. Delena strava je tiez napomocna, ale ked prestanete jest sacharidy, budete menej hladni. Telo spaluje sacharidy velmi rychlo a za chvilu mate znovu hlad. Ja som vecer pri telke bola najviac hladna, teraz, mi jedlo nepride vobec na rozum, pohar vody ma skutocne uspokoji. Castokrat mame pocit hladu a sme len smadni. Ja som takto zhodila z 85 na 71.5. Takze drzte sa dievcence, dufam, ze si z toho budete moc nieco vybrat a ked nie aj tak Vam prajem vela zdravia a telicko, ktore Vam doda vela sebadovery.
22265_1443639739 - profilový obrázok
jzv
jzv
Aj ja by som chcela schudnúť,ale nemám pevnú vôľu,začnem schudnem 3kg a potom to znovu naberiem.Obmedzila som veľa potravín a aj tak nechudnem,prácu mám stresovú,čiže aj to robí svoje pozdravujem Vás varešky :-))
jokin
Dievčence ste šťastné keď nepoznáte jojo efekt. Ja ho poznám veľmi dôverne. Keď by som zrátal kilá ktoré som zhodil a znova pribral tak by to bolo možno aj za dvoch ľudí. Môžem vám povedať že najvädšiu chybu v svojom živote som urobil keď som začal držať prvú diétu. Vtedy som mal 95kg. Dnes mám 135 a nedarí sa my s nimi ani hnúť. Pravda je že som prestal fajčiť a fajčil som aj 50 cigariet denne. Najskôr sa mi darilo váhu držať, ale potom sa rozbehla a ja som ju nedokázal zastaviť. Teraz mám aj cukrovku a je to ešte horšie. Krvopotne dám za dva týždne 4-5kg dole a behom víkendu ak popustím tak je váha naspäť. A to už pomaly nejem prílohy, iba zeleninu a mäso. Je to prekliate to mi verte. Ale život je krásny aj tak a treba si ho užívať a nezožierať sa váhou a tím ako vyzeráme. Len smola je vtom že my objemnejší budeme žiť asi o niečo kratšie.
lidaslim
skuste novinku
najučinnejšia na schudnutie je LIDA schudneš a bez jojo efektu
100%natural je vyrobená s čínskej rastliny
balenie obsahuje 30 tabliet cena za balenie je 35 EUR
moje tel.čislo je 0944260847
pošlem na dobierku alebo osobne v rámci Žiliny
titito
Jojo efekt som zažila aj ja a zistila som že hladavoať sa neoplatí
zjem iba malé množstvo potravín. Ľudské telo je stavané na prežitie a organizmus sa podľa toho začne chovať. Spomalí sa metabolizmus a zvýši sa ukladanie zásob do tela. Takže aj to málo čo zjete, sa začne ukladať do telesného tuku.

 maleprasa.blogspot.sk/2013/10/poznate-vsetky-typy-jojo-efektu...