Rôzne

Jen se chci se všemi podělit.

klukodvody - fotkaklukodvody, 16. februára 2017

Tak po velmi těžkém období které jsme měli se ještě přestěhujeme a pak snad bude klid. Ale to není podstatné. K dnešním 73 narozeninám jsem dostal od velmi výjimečného kamaráda a to kamaráda s velkým K e- mail.
Je to od Richarda Gera a já se chci se všemi podělit.
Tady je.
Zlatá slova! Každý by se je měl naučit nazpaměť!

Maminka mého přítele se celý život zdravě stravovala. Nikdy nepila alkohol, nikdy nejedla nějaké „špatné“ jídlo, každý den cvičila, byla vždycky pohyblivá, aktivní, a užívala všechny vitamíny a užitečné přípravky předepsané lékařem, nikdy nechodila na sluníčko nenatřená krémem s vysokým UV faktorem. A když náhodou, tak jen na malou chvilku, zkrátka chránila své zdraví, jak jen to vůbec bylo možné.

A dnes, v šestasedmdesáti letech, má rakovinu kůže a kostí a osteoporózu vysokého stupně.


Otec mého přítele jí slaninu, máslo, všechno, co doslova plave v oleji. Nikdy, opravdu vůbec nikdy se nezabýval žádným sportem, každé léto se nejmíň jednou spálil tak, že se pak loupal ještě dva měsíce, žil si zkrátka naplno po svém, absolutně bez ohledu na nějaká doporučení a rady okolí.

Je mu 81 a lékaři prohlašují, že má zdraví mladého člověka.

Lidé, před svým jedem se neschováte!

Existuje a najde si vás. Jak prohlásila matka mého přítele: „Kdybych věděla, že můj život skončí takhle, žila bych ho naplno a užívala si všechno, co mi zakazovali!“

Nikdo z nás se odsud (ze Země) živý nedostane, takže se k sobě laskavě přestaňte chovat jako k něčemu druhořadému. Jezte dobré jídlo. Procházejte se na sluníčku. Skákejte po hlavě do oceánu. Dělte se o všechno, co vám leží na srdci. Buďte hloupí. Buďte hodní. Buďte divní.


Na nic ostatního stejně není čas!

@zareaguj


Diskusia k téme

fialka49
Klukodvody, posledný odsek je najlepšia rada do života, vždy sa mi páčil z jednej českej pesničky ten: "... muj strýček byl dobrák od kosti, i když hloupostí tropil dost, pro mou zábavu hodil za hlavu dustojnost..."
PS.: viem, že muj a dustojnost je pravopisne česky nesprávne, prepáč.
fialka49
Klukodvody -

a k dnešným narodeninám ti prajem správnu duše pohodu, pohár vínka, nie vodu, veľa krásnych spevu tónov, radosť zo všetkého, šťastný domov.

Fialka49 s rodinou
julica
Toto sú veľmi nebezpečné závery - každému bolo pridelené iné zdravie, faktorov v hre život je viac ako len strava a slnečné žiarenie. Z náhodného porovnania náhodných dvoch ľudí nevyplýva - nič.
Všetko najlepšie!
kuchticka
Mily @klukovody - dojal si mne k slzam. Velice obdivujio tvoji ochotu "prat se ze zivotem" Preji ti v tom hodne uspechu, stesti a dobreho zdravi, aby se ti povedlo vse po cem touzis, at si v dalsich letech uzijete se svoji drahou polovckou vse
po cem touzite. Posilam vrely pozdrav na Jizni Moravu, odkud mam pekne vzpominky.
sovka62
Srdečne blahoželám k narodeninám, prajem hlavne zdravie a dlhý spokojný život s tvojou láskou.
Tvoj príspevok sa veľmi páči, som presvedčená, že človek si má užívať a užiť, samozrejme všetko s mierou. Aj spokojnosť so životom je príspevok k zdraviu a možno dokáže viac, ako rôzne, často nerozumné, obmedzenia, či už v strave, či v správaní.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Všetko je v hlave, keď je človek zdravý psychicky, je v pohode aj po fyzickej stránke. Len to musí dokázať a toto je mnohokrát veľmi ťažké, preto sú ľudia chorí. A samozrejme je potrebné pre seba aj niečo urobiť.
Odporúčam prečítať si knihu "Co s doktorem" od Vladimíra Vogeltanza, je to veľmi zaujímavé čítanie.
K blahoželaniu k narodeninám sa tiež pripájam.
1x jerica
kukulienka71
Tiež sa mi páči ten citát od známeho herca. Je to filozofia slobodného užívania si života, tých jednoduchých vecí, ktoré prichádzajú spontánne...bolo by fajn, ak by sme si život mohli užiť všetci s takouto ľahkosťou;-)
babka123
Všetko najlepšie k narodeninám: Zdvihnite teda hore čaše, nech sladkým cvengom za nás vravia a s nimi spolu srdcia naše nech Vám dá Pán Boh veľa šťastia, zdravia.
klukodvody
Děkuji Vám všem za přání k narozeninám. Prožili jsme opravdu krásné narozeni. Spolu s mojí největší životní výhrou manželkou a spolu s ní navráceným zdravím. Díky Bohu.
Ten příspěvek jsem dal jen proto, že jsem před nedávnem shodil 30 kg aniž bych chtěl a všechno se začalo hroutit. No ale už jsem se zase dostal tak, že nejsem chodící kostra, ale normální mužskej. Hlavně mám dneska úplně jiné hodnoty. Tak se tak trochu omlouvám za to, že se někdo může naštvat za ten příspěvek, ale ať každý jí a vaří co mu chutná a hlavně ŽÍT S RADOSTÍ A LÁSKOU. Tak to je vše a těším se, až zase budu na Vareche normálně fungovat. Srdečně Vás všechny zdravíme dva Senohrábkovi.
matluss
Aj ja sa pripájam:
VŠETKO NAJLEPŠIE K NARODENINÁM HLAVNE VEĽA ZDRAVIA!!!
torticka
K dnesnym narodeninam Ti zelam len to vsetko naj. A nevh sa T i vsetko splni co si zelas.
alexdidi
Pripájam sa k blahoželaniu k narodeninám a želám hlavne veľmi veľa zdravia.
alina598
Všetko najlepšie k narodeninám, hlavne pevné zdravie:-)
babkamt
Milý @Klukodvody všetko najlepšie k narodeninám. Prajem ti nech ťa zdravie poslúcha, veselú myseľ. Teším sa, že si sa ozval.
babidka
Mas pravdu :-) ŽÍT S RADOSTÍ A LÁSKOU....to je to , co mnohym chyba .Tebe prajem k narodeninam aby ti nikdy nechybala laska ,zdravie radost a spokojnost .
evanaaa
Ja si tiež niekedy hovorím, že to, že som ochorela a prekonala zlú chorobu cítim od života ako nespravodlivosť, nepijem, nefajčím, môj muž tiež a predsa ani jemu sa nevyhla tá potvora s veľkým R, (prekonával ju min.rok) a to ešte nemáme vyhrané......asi sme si mali viac užívať......no na druhej strane sme radi, že sme, každý má svoj osud, niekto vo svojich rukách, iný vo hviezdach.....
Milý @Klukodvody , k Tvojim narodeninám Ti samozrejme v prvom rade želám veľa, veľa zdravia, spokojnosti, aby si to dotiahol ešte ďaleko a vo dvojici.....
siisa
Všetko najlepšie k narodeninám :) Veľa zdravíčka !
jerica
@Kluk @od @vody , krásne narodeniny, krásne a úprimne napísané, uži si ešte z toho čo ešte budeš "stíhať" tá čiarka čo má sv.Peter si musí ešte dlho počkať, pokiaľ si ju "odfajkne" nedáš mu na to príležitosť, lebo ako píše v príspevku :
aj @Dr (17.2.2017 12:43) presne o tom to je !

na zdravie , hlavne každý deň !! živjoó !!






denyany
Blahoželám k narodeninám! A k všetkému, k čomu si dospel na svojej ceste životom. Ono je to niekedy o držku a človek ani nevie, či ešte má zmysel bojovať ďalej... Ale má! Nech sa Ti darí vo všetkom, v čom chceš, aby sa Ti darilo!
monty469
Mily @Klukodvody prajem ti vsetko najlepsie k narodeninam. Hlavne vela zdravia, to je najdolezitejsie. Napisal si to pekne a ten zaver sa mi paci najviac. Co sa tyka zivotneho stylu som za to ze vsetko s mierou. Ziadne extremy, nie je dobre len si odopierat ale ani sa prejedat. Zo vsetkeho , ale s mierou ;-) Pozdravujem aj pani manzelku
frezia68
Ako rada Ťa tu vidím už zdravého a optimisticky naladeného :-).Nech Vám obom zdravie,láska,optimizmus a šťastie ešte dlho vydrží.Skúsim poslať kytičku skromnú,ale zo srdca :-).


slavka2012
Všetko najlepšie k narodeninám, nech ich je ešte mnoho. Nedávno som čítala knihu vychadzajucu z princípu epigenetickej medicíny od autora, ktorý sa dlhé roky zaoberal genetickým predispoziciami pre niektoré ochorenia. Tvrdí, že v mnohých (nie všetkých) prípadoch je možné uniknúť "osudu " včasnou úpravou životného štýlu, takze dedičná predispozícia sa nema možnosť prejaviť. (William J. Walsh,PhD., The nutrient power).
patroveckypitrs
Za prve želám všetko najlepšie k narodeninám a hlavne zdravia to je najvzácnejšie . Za druhe je to pravda veľká, mňa choroba tiež dostihla, tak sa snažím ešte si užiť život na plno a hlavne s radosťou. Môj dedo mi raz povedal, správaj sa k iným ľudom tak ako chceš aby sa aj tebe správali. Život vie byť niekedy krutý, tak žime každý deň s láskou, radosťou a porozumením.
majulenka
Dodatočne - i ja úprimne želám všetko najlepšie, hlavne veľa, veľa zdravia. Lebo, keď nie je zdravie, nie je šťastie, spokojnosť, ani pohoda i v kruhu najdrahších. (A viem, o čom hovorím, prežívam tú "hnusnú" chorobu môjho drahého). K tomu Ti ale želám i stálý otimizmus a duševnú sviežosť. (Ale aj bezproblémové sťahovanie - a potom už len aktívny oddych Vám obom).
P.S. Milujem Varechu, rada - a vraj dobre varím, ale nie som techn.vyspelá na opis receptov - na vkladanie fotografií, atď. Teraz som však už písať musela; mám rada Tvoje krásne recepty, ale i všetkých Vareškárov, ktorí sú slušní a s úctou čítajú a prijímajú recepty iných. Tak, ako ja.
marienka44
Aj ja sa dodatočne pripájam ku gratulantom a prajem všetko dobré, hlavne zdravie, lásku a životný optimizmus.
Každý ma svoju sviecu, ktorá keď dohorí, neni pomoci. :-(