Varenie

Hrubozrnná horčica - kde zohnať?

ferdo2 - bez fotkyferdo2, 5. decembra 2016

Zdravím všetkých!

Možno to bude znieť ako banalita, ktorá tu bola zodpovedaná už mnohokrát, ale rád by som sa Vás opýtal - pokiaľ používate pri varení hrubozrnnú horčicu, tak akú a kde resp. v ktorom reťazci ju nakupujete? Priznám sa, že po niekoľkých výjazdoch do všemožných predajní s potravinami, supermarketov a hypermarketov, všade som som našiel iba túto hrubozrnnú od firmy Maille s bielym vínom:





Biele víno by mi v nej až tak nevadilo, avšak kvôli vysokému obsahu octu (podľa zloženia až 47%) je dosť kyslá. Čo som vyhľadal na internete, tak chuť hrubozrnnej horčice by mala byť oveľa menej octová, než je chuť klasickej plnotučnej horčice, čo v tomto prípade absolútne nekorešponduje. Bojím sa, že keď ju použijem pri varení, tak jedlo potom bude mať úplne odlišnú chuť než očakávam a nerád by som riskoval to, že pokazím jedlo použitím nevhodnej suroviny.

Nejaké rady, kde a akú kúpiť (KE)?

@zareaguj


Diskusia k téme

bubaya
A čo kremžská horčica, ale nie zo SNICA, ale pravá Kremser Senf od rakúskej firmy Mautner-Markhof? Tá je trochu osladená a ochutená bielym vínom, nie octom. V bille by ju mohli mať. Alebo sám urobiť?
haji
@Ferdo2 jsem zakoupila přesně tu kterou máš na fotu. Nenabyla jsem odvahy ji použít ať už k vaření, nebo k jídlu. Je strašně kyselá, s podivnou chutí i zápachem. Dva roky jsem se na dívala a tento týden "jela" do koše, sklenička je hezká, tu jsem omilostnila.
ferdo2
@Bubaya (5.12.2016 21:58)

Už som v pár receptoch nahradil hrubozrnnú horčicu kremžskou. Chuťovo OK, kremžskú si bežne dávam napr. k párkom, pečenej klobáske a pod., ale tú textúru skrátka človek nenahradí. Robiť domácu som neskúšal, zas až tak často ju pri varení nepoužívam, aby sa mi ju oplatilo vyrobiť. Navyše, na priváte kde bývam som na tom s kuchynským vybavením poskromne :)
1x martau
rulik
V KE v Optime, hneď pri vstupe z parkoviska oproti antiku alebo kvetinám je zdravá výživa, skús tam . Aj Tesco na Hlavnej ma prekvapilo sortimentom, a poniže oproti sú delikatesy, vedľa tabaku
gabriele
@Bubaya ta rakuska kremzska horcica, co uvadzas na obrazku, neobsahuje vino, ako pises...ale takisto ako Snico obsahuje klasicky ocot plus trochu vinneho octu...mne osobne lepsie chuti horcica Snico...
ferdo2
Ďakujem za podnety. Priznám sa, že v Lidli nenakupujem skoro vôbec, nie že by som mal niečo proti nim, ale bývam na takom blbom mieste, odkiaľ je to do každej ich predajne rovnako ďaleko. Z práce mám najbližší ten, čo je na železničnej stanici, a tam je to vždy ako o život :D