Kuchyňa a vybavenie

Hrnce a panvičky na varenie

wera1 - bez fotkywera1, 31. mája 2019

Baby, doma mi dosluhuju hrnce čo mám a premýšľam, že si kúpim nové. Ktoré by ste mi vedeli doporučiť? Ake používate? Rada by som nejakú veľkú sadu, kde sú cca 4 hrnce rôznych veľkostí s pokrievkami a nejaký wok. Ďakujem za tip.

@zareaguj


Diskusia k téme

lorak
Ttreba skúsiť na internete a tam čítať recenzie od kupujúcich.Já to tak robím a som spokojný.Prajem dobrý výber.
mirop
Ja som spokojny s tefalom, doporucujem sa vyhnut tescome
rulik
ako píše @Lorak , treba sa riadiť skôr spokojnosťou zákazníka, ako reklamou, tá bude do neba vychvaľovať svoje, mnohokrát brak, ja som postupne povymieňal hrnce za nerez 18/10 a pod. a som spokojný, mám síce aj jednu keramickú panvicu, ale tú som kúpil omylom
1x 45678
finczi
Máme liatinové. Nevýhodou je, že sú ťažké. Za nič iné by sme ich však nevymenili, kým nám zdravie slúži.
viera1
Mám liatinové hrnce od roku 1974 a asi ma prežijú ☺.Ak by som sa dostala do situácie,že budem mať problém ich udržať v ruke kvôli hmotnosti,tak by som to riešila kúpou kvalitných smaltovaných hrncov fy.Sfinx (ČR),s ktorými mám tiež skúsenosti (u mamy),prípadne iných výrobkov tejto firmy z Č.Budějovíc.Zaujalo ma na ich stránke aj toto:  www.smaltovane-nadobi-sfinx.cz/serie-litina-brizoll.html...

Na margo obchodnej vojny na internete o pôvode drahých liatinových hrncov rôznych značiek si myslím toto;moje liatinové hrnce určite nepochádzajú zo Švédska a ani z Číny a verne mi slúžia 45rokov - všetko má svoju cenu,aj hrnce a aj tu som čítala od jednej varecháčky jej skúsenosti s nerezovými hrncami -zdieľam jej názor (negatívny).
1x finczi
finczi
@Viera1 (31.5.2019 21:55)

Tiež máme tieto hrnce vyše 20 rokov. Nedávno sme si dokúpili aj väčšie. Zdieľam Váš názor.
evusik
treba si vyberať aj podľa toho na čom varíš, či na plyne alebo na elekrine
ja som si asi pred pár rokmi kúpila tieto hrnce s mramorovým povrchom, najskôr som trochu nadávala, zdalo sa mi, že im trochu dlho trvá kým v nich napr. zovrie voda ale asi každý hrniec potrebuje čas na vypálenie a teraz som s nimi veľmi spokojná. Nikdy sa mi nič nepripálilo, stačí ich opláchnuť a sú čisté. Ak môžem poradiť, nekupuj sadu. Kúp si len to čo potrebuješ. Ja som si z tejto sady kúpila 3 hrnce - 8l, 4l a 2 lit. a jeden veľký kastról na dusenie.
 www.tvojakuchyna.sk/hrnce-s-mramorovym-povrchom/o,a,30,30/...



evusik
a ešte k liatine - ja mám liatinový oválny pekáč aj s pokrievkou už 40 rokov a prežije mňa a aj moje deti :-) je veľký a upečiem v ňom aj hus
Pred pár rokmi som si kúpila ešte jeden, malý okrúhly lebo sme len dvaja.
Liatina je úplne fantastická, je síce veľmi ťažká ale perfektná hlavne na pečenie. A môže sa postaviť na gril, alebo na otvorené ohnisko a nezničí sa. Len sa treba vedieť o ňu starať. Hlavne neumývať v saponátoch, natrieť masťou a vypáliť, ale to býva napísané v návode.

Ten môj malý liatinový hrniec má samozrejme aj pokrievku a pečiem v ňom napr. aj chleba:


1x finczi
klukodvody
Jestli přijmeš radu starého kuchaře, podívej se na tyto stránky info@astoncentral.cz bez problémů zasílají na Slovensko, mají 5 let záruku a na jejich stránkách vidíš vše včetně rozměrů a hlavně to je to moderní třeba klik s odnímatelnými držadly a tak můžeš i péct. Zdravíme.
afataga
Tak sa pridam aj ja, mam sadu nerezovych, uz ma dost rokov, ale nic im nie je, pouzivam stale, velke hlavne na polievky, vyvary a pod. Ale ja som magor na hrnce, stale nejake dokupujem, aj panvice mam nerez rozne velkosti, aj wok velky. Mam aj maly s kameninovym povrchom, ked potrebujem nieco urobit v malom mnozstve. Ale uplne super je tento liatinovy:  www.lamart.sk/liatinovy-hrniec/lt1061-1,...
ten pouzivam, ked potrebujem napr. hovadzinu opiect a zatiahnut a potom dlho dusit v rure. Mam aj takyto hrniec:  www.smaltovane-nadobi-sfinx.cz/serie-belis-stabil-extra.html...
4l a ovalny pekac, tie su tiez super.
Neviem na com varis, ale ak nemas plyn, je to horsie, ja nemam, mam stary velky velky tazky liatinovy wok, na plyne bol super, ale teraz ho nemozem pouzivat, lebo sa mi maso zacne dusit, nezatiahne sa, preto som si kupila nerezovy.
Tiez som za to, nekupuj si sadu, ale vyber si velkosti ake potrebujes.
zolik
Hrnce mam AMC. Kupovala som ich priebezne (sem tam som si urobila radost a namiesto topanok, ci kabelky som si kupila AMC) . Nie je to lacna zalezitost, ale na elektricku sporak su uzasne a aj neznicitelne. Panvice mam Tefal a WMF. Z vlastnej skusenosti sa tiez priklanam k nazorom : nekupuj sadu, ale iba riad, ktory ozaj potrebujes. A kludne mozes pokombinovat rozne znacky.
2x 45678 a rulik
marianne
Ja nedám dopustiť na staré smalťáky a liatinu, tie už neopustím. A vôbec mi nevadí, že sa to otlčie. Nerezové, teflonové, keramické som podarovala.
45678
Vec názoru a zvyku, ja mám 30 rokov nerezové, Winston, nedám dopustiť, stále sú ako nové,nepoškriabané ,tiež používam kvalitnú panvicu Tefal a najnovšie pomalý hrniec :-)
wera1
takže hrnce Tescoma a panvičku Tefal asi, že?
maciatkokiki
tak ono Tescoma a Tefal su najlepšie a najviac použivane značky hrncov a panvičiek. Použiovaju ju aj profikuchari