Varenie

Hľadám krupicový dezert.

pivonka - fotkapivonka, 17. januára 2013

Stále si myslím, že som ten recept videla na Vareche. Bola to vlastne taká dobrá krupicová kaša z litra mlieka vyliata na hlbší plech, na ňu súmerne poukladané marhule z kompótu, vychladnuté pokrájané na kocky. Chcela by som ju urobiť môjmu vnúčikovi a neviem ten recept nájsť. Hľadala som v kk, vo vyhľadávači, v rubrike "Na sladko" som prešla 30 strán, tak som zneistela, či to nebolo nikde inde. Ak vám to niečo hovorí, poraďte mi prosím.

@zareaguj


Diskusia k téme

pivonka
Vďaka @margar étka28, to je on. Veď som ho aj našla, ale pomýlila ma tá ružová želatína. Pamätala som si len tie krásne naukladané marhule. Ešte raz vďaka.
pivonka
Aj tie ostatné recepty vyzerajú dobre, sľubne, niekedy vyskúšam.
arasidka
Krupicové flameri - to je ono. Robievala som to do formy na bábovku, zv. u nás Kuglúf ). Po vychladnutí a stuhnutí som ju vyklopila na tanier, každému som odrezala dva-tri kúsky a obložila kompótom, výborné je to aj s ríbezľami - kto ma ako rád. môže sa to prizdobiť aj šľahačkou , alebo obliať čkoládou, alebo alebo alebo.... kto ma ako sladké rád.
evanaaa
@arasidka , ja to mám rada, čo je sladké, to je moje-:)))), už aj preto, lebo pre mňa je to zakázané ovocie, ale také flameri alebo aj nákyp by som si dala aj teraz hneď.
hubata
S krupicovou kašou sa dá čarovať ako s pudingom: uvaríš jednu kašu s vanilkou, citr. kôrou a cukrom. Chvíľu necháš vychladnúť a obložíš hocijakým ovocím. Na to uvaríš kakaovú kašu a takisto chvíľu necháš vychladnúť a ozdobíš ovocím, prípadne studené šľahačkou, strúhanou čokoládou a podobne.

Alebo robievala som deťom aj kombináciu s pudingom, prípadne aj s ryžou uvarenou v mlieku. Zvlášť kombinácia ryžový nákyp+puding+ ovocie bola u nás obľúbená.
pivonka
Dezert sa vydaril a bolo ho aj veľa, lebo som musela pridať mlieko, aby kaša nebola príliš hustá. Jurko by zjedol, koľko vidí.
Koľko krásnych receptov na vyskúšanie a inšpiráciu.
@babidka , @arasidka , @kuchticka , veru flameri som robievala aj ja, občas sa k nemu budem vracať.
@sracz , tie "jazerné levy" je dobrý názov, ja mám levov troch, aj keď niektorých už dospelých. Sú narodení v znamení Leva. Tvoj recept je pre deti ako stvorený
tothka
@pivonka hľadaj pod názvom Volské oko na sladko ja som presvedčená je to presne to čo chceš.