Varenie

HĽADÁ SA PASCHA

fedee - bez fotkyfedee, 1. apríla 2012

Dobrý deñ, ako každý vie blýži sa Veľká Noc a ja stále nie a nie
nájsť ten správny recept na veľkonočnù paschu. Receptov je veľa
no ja hľadám recept ktorý pozostáva z 2 druhov cesta. Do 1. cesta
idú hrozienka a do 2. žlté farbivo+ krupica (gris) a zemiaky.
Niekedy ho piekla moja babka no recept sa nejako stratil a ja som
v koncoch. Ak by náhodou niekto mal aspoň trochu podobný recept
nepodelil by sa oň so mnou? ĎAKUJEM

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
S paschou to bude ako s kapustnicou: každému chutí inak pripravená. Najlepšie by bolo nájsť si taký recept ktorý obsahuje to čo máte radi a prispôsobiť si ho na svoje zvyklosti a chute.
ancicka
Môžeš to urobiť podobne a to druhé cesto urobiť z kukuričnej múky a zemiakov.Ved kreativite sa medze nekladú.
lemamito
Ahoj všem, chci poprosit o klasický recept na slaný kynutý koláč-paschu, který se podává i o velikonocích.Na Slovensku se dá koupit, ale tady u nás ne a tak stále zkouším, ale není to ono. Chtěla bych ten krásně nadýchaný koláč. Pomůžete? Díky moc
ancicka
@lemamito ,koláč-pascha čo ja viem,sa pečie väčšinou na východnom slovensku. Pascha sa pečie skôr na sladko.Ešte som nepočula,aby pascha bola slaná.Musel to byť nejaký iný koláč.
lubjak
@lemamito veru aj ja si pamatam nadychany kolac ,ktory sa dal jest aj k udenemu masu ,aj s medom.Moja mamicka ho piekla pod menom calta.Ovela neskor som sa s caltou stretla u nasej susedy,ktora ju piekla na Velkonocne sviatky,mala tvar takej hranatej vianocky,bola mastnejsia ,nadychana,lahucka a do cesta pridavala skoricu.Lutujem ,ze som si vtedy nevypytala recept,bol to osvedceny rodinny recept, co sa dedil.Zostala mi len spomienka.
fedee
ahoj ancicka nahodou som nasla niekoho kto mi moze dat odkaz na recept ktory hladam tak dufam ze sa mi podari skontaktovat s violetou ktora prave vcera komentovala tvoju paschu
puntodadino
Opakujem sa,ale kto ma zaujem o tradicne slov.jedla-nechajte si darovat ku sviatku.Kucharsku knihu od Terezie Vansovej/remake/.Za tych 20eur to stoji.Krasne v kozi viazana z vydavatelstva Nestor.P.S.niesom ich dealer ))
ancicka
Ak chceš,aby ti @violeta ,odpovedela,tak jej daj odkaz pod jej niektorý recept,lebo v takom množstve komentárov sa môže minúť.
lemamito
No, ano je to z Košic, ale říká se tomu i čistý koláč a nedává se tam nic, ani rozinky a tak a jí se to k masu. Není to tak, že by to bylo přímo slané, ale sladké to také není. Ze začátku jsem měla spíše pocit, že si k tomu dám kakao, ale je to výborné.
tati2008
Tu v Košiciach niekedy dostať ,,biely zemplínsky koláč" a ,,sladký zemplínsky koláč."Kedysi ho bolo bežné kúpiť pred sviatkami.
evanaaa
Pamätám sa, ako som bola prekvapená, keď moja kolegyňa priniesla do práce kysnutý koláč na spôsob vianočky a zajedala ním údené mäso s vajcom. A nebol na slano.