Varenie

Fúkane orechové rožteky

deniska54 - bez fotkydeniska54, 17. decembra 2017

Dobrý deň, chcela by som sa niekoho spýtať prečo mi rohlíky pri pečení splasnú, najprv sú pekne nafúknute a jak sa dopekajú, splasnú. Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

luss44
skús pridať múku, mne to vlani pomohlo.
marika9
Ja sa s tým tiež borím, zistila som, že cesto musí byť dobre vymiesené a chladné, možno nevyberať z rúry príliš skoro. Tiež by som sa potešila dobrej rade, lebo môj muž ich miluje.
luss44
@Marika9 (17.12.2017 18:09)

nepečiem ich pravidelne každý rok, ale vždy podľa rovnakého rcp a raz sa robia dobre, inokedy nie, neviem či je to múkou alebo tukom, nie vždy je všetko rovnaké. Aj vlani sa nafúkli a potom spľasli a ostali akoby skaramelizované vo formičke. To bolo drhnutie :( Do zvyšného cesta som postupne primiesila ďalšiu múku a skúšala som piecť len po 2ks, kým neboli ako majú byť. Až potom som naplnila formičkami celý plech. Zabila som tým kopu času, ale čo už keď cesto bolo zarobené. Mne teda pomohlo pridanie múky, nesmie byť cesto veľmi mastné a nikdy ho napr. nedávam do chladu, možno aj to by pomohlo. Raz som robila aj kokosové, ale tie nám moc nechutili.
izabella929
Záleží vždy na tom odkiaľ si stiahnete recept..nie všetci čo dajú recept na net sa priznajú k tomu, že boli nevydarené...vždy mám na nete ľúdí, ktorým môžem v tomto dôverovať,cukrárky ktorým záleží aj na tom, aby ste s receptom boli spokojné..v neposlednej rade tak ako u všetkých zákuskov a koláčov je dôležité poriadne cesto vypracovať, nechať oddýchnuť v chladničke a u týchto rožkov, len po kúskoch vyberám z chladničky iba toľko, koľko dokážem spracovať do formičiek..pečiem vždy tieto drobotiny na 165 st. dĺžka záleží od druhu cesta, ale linecké nikdy nepečiem dlhšie ako 12 min.máte pravdu je s tým robota,ale cesto musíte do formičky poriadne natlačiť, inak sa vám po upečení prepadne..nepridávajte viac múky ako je v recepte, cesto sa musí spojiť keď sa s ním pracuje..zbytočné podsýpanie znehodnocuje kvalitu cesta..vyberajte si recepty od autorov, ktorým môžete po skúsenostiach veriť..robila som tento rok aj kokosové a boli výborné..
torticka
Mne poradila Izka riadne cesto vypracovat. Fakt je to pravda. Mam trocha iny recept, ale pomohlo to.
babinka
Už aj ja som mala krásne a spadli mi. Chyba bola v teplote pri pečeni a dĺžke času. Zvyčajne sú v strede nedopecene a prepadnú sa. Postačí aj minútku dlhšie v rúre nechať a nie pri vysokej teplote
deniska54
Izabela929 ddaj prosimm ta recept podla ktoreho robis,teraz si myslim ze som dala malo muky
megginka70
ahojte moze to byt orechmi,,ked nie su dobre vysusene ,,teda aspon u mna to tak bolo