Varenie

Fondanové miňonky

anjelinka - fotkaanjelinka, 30. októbra 2014

Milí varecháči,

nechcela som otvárať tému, ale začínam byť tak trochu stratená. Upiekla som vo svojom živote kopec zákuskov, ale stále mi behajú po rozume ružové/biele fondánové kocky, ktoré často vidieť na svadbách. Aspoň u nás, na východe /ale myslím, že sú všade/. Ide o zlepené biele piškóty, najčastejšie s ružovým krémom a obalené v roztopenej fondánovej hmote.

Vedeli by ste mi niekto pomôcť s receptom?

Budem veľmi povďačná :).

@zareaguj


Diskusia k téme

hanka56
koukni se na tohle, jestli je to ono. Kdyby ti to nešlo, tak ti napíšu recept co mám já , ale bylo by asi lepčí na email, protože tady by to bylo asi přes celou stránku :-)
honestka
@anjelinka : daj si do google "Petit four with fondant" a okrem obrazkov,ktore ti daju napady najdes aj vela receptov.
Avsak aj na tejto stranke si mozes dobre piskotove recepty /ci aj len zlepene lekvarom alebo plnkami/ velmi lahko previest do tejto formy a vyzeraju aj chutia bajecne. Je to piplava praca prave len v prevedeni jednotlivych kuskov ich obalovania fondantom.
Nech sa ti dari - o pochvalu nemusis mat obavy, pride.
anjelinka
Mile dievcata, dakujem Vam pekne za odpovede :).

@honestka @hanka56 - dakujem Vam pekne za inspiracie, zatial som sa k peceniu nedostala, ani na tuto stranku, mala som toho vela, ale snad Vianoce to istia :). Fondan som videla v cukrarskych potrebach, tusim 0,5 kg balenie za nejakych 4 €, skusim to s nim, potom "ukazem" :), snad sa vydaria.