Rôzne

Drobné ovocie - záchrana

kecupicek - bez fotkykecupicek, 21. augusta 2017

Ako zachrániť úrodu malín a černíc pred vtákmi? Poraďte mi prosím, lebo siete, ktoré sme kúpili nič nevydržali. Manžel urobil z pletiva konštrukciu a na ňu sme pripevnili sieť, ktorú vystrihol z vrecoviny. Na ríbezle to bolo výborné, ríbezle boli vo valci chránené sieťou a vtáčiky poskakovali okolo. Maliny však treba skoro denne zbierať a pohybom siete väčšina z nich odpadne.

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
Ideálne by bolo mať na záhrade mačku, alebo aspoň čiperného psíka
haji
Sokolníka s dravcem. Flintu. Dělobuchy. Kolotoče. Uřvaného a naštvaného souseda, co se hlasito vadí celé dni na zahrade. Chovnou stanici psů, koček. Vzteklého jezevčíka, který nesnese peří na zemi i na nebi. Hladovou kočku. Nás si vybral strakapoud. Fasáda našeho domu je jako ementál. Už se přidali i další ptáci, kteří dopilovávají, co strakouš započal. Ptáčci jsou hladní a žízniví. Bodejť by si nepřilepšovali, nehledali nová útočiště. Flintou se dá střílet i do vzduchu. Hlas dravce pouštět z reproduktoru. Přeji pevné nervy.
mitzy
Som rada, že sieť ide preč. Sieť je zlý vynález. Vtáci sa do nej vedia poriadne zamotať a potom hynú veľmi veľmi dlho, častokrát so zlomeným krídelkom v bolesti. Mačku. Poprípade urobiť kŕmitka a dať do nich vtáčikom zob.
julica
u nás sa rozmohli drozdy, ľudia stromy balia do sietí, no lúky, v ktorých si drozdy našli raj, ostávajú nekosené. Dobre sa tam býva aj slizniakom... :( ekosystém je komplexná vec.
kecupicek
Máme dvoch kocúrov aj psa od susedov, všetci sú leniví, vtáci skackajú okolo misky so žrádlom a ich to ani nehne. Nezbedy z dlhej chvíle robia, to hej. Nedávno nechali susedia otvorené dvierka na klietke, tak som ráno našla na dvore zabitého papagája. Nakoniec mi susedka povedala, že vtáky boli tri. Ale čo ich zožralo, keď je v susedstve plno mačiek? @Smejkad (22.8.2017 06:08)

1x lianka
kecupicek
Drozdov je v kŕdli asi 50, kto by im nastačil potravu? Susedka má 78 rokov, žije sama a nudí sa tak ich začala kŕmiť a oni si zvykli na dobré bývanie. Mačky im niekedy zožerú mladé, ale ich stále pribúda ako migrantov. @Mitzy (22.8.2017 07:56)

mitzy
@Kecupicek (23.8.2017 20:49)
Tak asi preto je toto leto tak malo komarov :) pribuda migrantov? Povedal kedysi Indian a Australcan.
longova
My sme mali tento problém ale so skorými čerešňami, pomohlo rádio naladené na stanicu Vltava - tam dávajú opery-pustené na max hlas - susedia sa nesťažovali...bola to sranda pozerať ako vtáci obchádzajú strom keď tak pekne spievali :)
jojino
@Mitzy (22.8.2017 07:56)

Teta Mica, mačka vtáčka najskôr mačka, hryzká, šklbka a keď je vtáčik neboráčik umučený mačičkou, potom ho spapka. A vtáčik sa ti na kŕmitko vykašle, on ľúbka maliny a iné plody.
kecupicek
Máme v blízkosti letisko a teraz aj nové BLACHOCKY narobia rámusu, ale vtáci ich majú v paži@Jojino (24.8.2017 17:30)

jojino
@Kecupicek (25.8.2017 20:43)

Veď hovorím, chce to guľomet, granáty a vodné delo. ---UPRAVENÉ REDAKCIOU---
jojino
@Jojino (27.8.2017 14:11)
Ale no tak, keď upravujete, mohli ste mi tam už vloži aj to ď v prvom slove :-)
jojino
@Redakcia (27.8.2017 17:35)

Jéééééééééj, no ale teraz ste ma veľmi milo prekvapili :-)). Ďakujem a prajem pekný zvyšok dňa!
mitzy
@Jojino (24.8.2017 17:36)
Inak ony to majú inštinktom dané, nerobia to lebo sú kruté. Tá "hra", omáčka okolo smrteľného úderu je vlastne probovanie, či korisť nemôže zaútočiť napr. jedom (predsalen dnešné mačky domáce sú potomkami Egypťaniek, ktoré sa museli pasovať i s hadmi a škorpiónmi. Iked je predstava jedovatej myši komická.../síce veľa myší jed obsahuje, odkedy sa trávia chémiou/...odbočka). Ale krutejší je ľudko ľudomil. Kŕmim sídliskové vtáčiky, pozbúchala som im kŕmitka, preto mi to napadlo. Krmiva vždy ubúda, teda im chutí. Kto vie, či by ohrdli aj semienka, keby pri parkovisku rastú maliny. Asi by si dali poriadne do zobáčikov aj aj. Ale videla som už i vtáčika letáčika v supermarkete. Možno si to strihol za malinami v plastovej krabičke...ktovie? :)