Rôzne

Dovolená na Slovensku

klukodvody - fotkaklukodvody, 19. apríla 2015

Téma dovolené v Čechách a na Moravě už tady bylo .Ale Na Slovensko jezdíme každý rok i dvakrát ,ale nějak jsme se zaměřili na jednu oblast a teď bych chtěl toto:
aby tam nebylo moc ukřičených turistů ,aby tam byly památky a něco z historie na způsob Pribyliny a Vlkolínce a historická centra .Asi toho chci moc ale víte někdo o takovém krásném klidném místě ?Díky všem .

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
Banská Štiavnica, Štiavnické Bane, Sv.Antol, jazero Počúvadlo
smejkad
co tak orava?
zamok, zuberec, slanicky ostrov,muzea m.figuli, hviezdoslavovo, sukromne skanzeny, salase, kriva, zazriva - ked si vravel, ze lubite syry :-)
z havranej je uzasny vyhlad napriklad :-)
a omluvam sa za vsetky nespomenute skvosty oravy :-)
smejkad
na liptov ocividne chodia, ked spominal pribylinu a vlkolinec :-)
marianne
Slovensko ma cca 23 krasnych regionov a urcite je z coho vyberat. Mne ucaroval aj Spiš. Spissky hrad, Spisske podhradie so Spisskou Kapitulou su nadherne pamatky UNESCO. Narodny park - Slovensky raj je blizko a je krasny. O Levoci ani nehovoriac - UNESCO. Goticky kostol sv.Jakuba. Je tam najvyssi dreveny goticky oltar na svete,dielo majstra Pavla. Aj nadrz Palcmanská Maša nie je na zahodenie. Takisto Žehra. No skratka, je tam co vidiet a obdivovat.
 www.visitspis.sk/1-uvod...
1x malusa
marianne
a ked prejdes cey Bransko si na Šariši a tam je takisto nadhery vela. Bardejov UNESCO - krasne jadro s Bardejovskymi kupelmi a haabadej tam toho je, inak aj Pieniny su tam kusok...nadherne drevene kostoliky, clovek nevie, co ma skor vymenovat, ani to nepostihas...
1x malusa
tinca
@klukodvody prídi k nám do Bojníc, krásny zámok ZOO a úžasné kúpele, kde máš aj 2 vonkajšie termálne bazény. No a v Prievidzi krásny kostol piaristov stojí za to ho vidieť.
amelie
dobre, Liptov pozná:-))) Tak trošku stredoveku: Levoča, Kežmarok, Bardejov...
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Kopanice - Stará Myjava - krásna príroda
klukodvody
Lidi drazí moc a moc děkuji všem .Kdybych chtěl poděkovat všem podle nicků zabralo by to stránku ale teď začneme s manželkou vybírat .@tinca Bojnice poznáme skoro jako náš domov a tam je ten vodní svět ,kde jsem poprvé jedl máčanku ,přes kterou jsem vlastně přišel mezi Vás na Varechu a našel tu spoustu dobrých lidí .Díky moc Vám všem.
omama1
Sklene Teplice..kus od Ziaru n/Hronom..je tam parenica/jaskynny kupel/..kuk n www.kupele-skleneteplice.sk/sk/parenica
liama
Nebola som doma už niekoľko mesiacov, už tak túžim po bryndzových haluskach!
janea
Boze @liama ani nehovor, keby som mala tu moznost kupit si original bryndzove halusky, dala by som za porciu aj trojnasobnu cenu. Ja som tentoraz nebola na SR uz vyse 3 rokov a nikoho tu nemam, kto by mi priniesol trochu bryndze.:(
venusa
Ak si v EU štáte, skús si nájsť službu, ktorá roznáša balíky. Tí zvyknú priniesť na požiadanie.
kukulienka71
@klukodvody , pridám tip aj ja: Štúrovo a okolie:-) včera otvorili termálne kúpalisko, teraz je tu ešte málo turistov, len českí dôchodcovia väčšinou, takisto v septembri je tomu tak, je ešte teplo, ale návaly rodín s deťmi začiatkom školského roka pominú. Prejdete sa po moste do historického Ostrihomu, kráľovského mesta(síce je to už Maďarsko, ale pamiatok je tu habadej, hlavne impozantná Bazilika), neďaleký Vyšehrad, turistika v kováčovských kopcoch na sútoku riek, malebné vínne pivničky v Chľabe, Bíňa, Brhlovce, Dudince s termálnou vodou podobného zloženia ako je vo Vichy...na skok máme nádherný kaštieľ v Belej, získal ocenenie najromantickejší historický hotel v Európe spomedzi 700 hotelov, krásne mesto Komárno s historickými pamiatkami, Nádvorím Európy...a za necelú hodinku si autom v centre Budapešti:-)
1x elalea
mariamka
Sturovo mame prelozene, male mestecko, ale tam to zije :) kupalisko, do Ostrihomu kusok, trhy, speciality, vyhliadky po Dunaji, radi sa tam vraciame, vyborna kuchyna, sluzby, ale vlani Domasa, a kusok na vychod, Stropkov, kostoliky... ak mas rad pamiatky, historiu, a zarucene dobre pocasie, klud, a ticho v tych horach :)
janea
@Vierka , dakujem pekne za linky, idem studovat.:) Trosku som tam uz nakukla ale zostavam pesimisticka, lebo tu sice dostanes ovci syr ale aky! Je taky ubity, slany, uplne iny, nez ten nas.:( No za pokus to stoji, lepsie nez nic.:)
@venusa , dakujem za tip, idem pohladat. Ano, som v DE. Viem, ze Poliaci maju taku sluzbu, o Slovensku neviem. Slovakov je tu malo, tym padom by sa to tej sluzbe neoplatilo ale pokukam este po nete.

kukulienka71
@mariamka , vďaka:-) máš tuším o Štúrove lepšiu mienku ako ja:-O. Ja som kritická, čo sa kuchyne a služieb týka, vyplýva to z oboru, ktorý som študovala a irituje ma množstvo súkromníkov -amatérov, ktorí si pootvárali reštaurácie a človek sa tam len nahnevá:-( trhy v Ostrihome okrem zeleniny a ovocia už sú tiež o ničom:-( Ťahadlo pre turistov ostáva nádherná príroda, Dunaj, chránené oblasti, výhľady z kopcov, historické pamiatky, nákupy v blízkej Pešti a vynovené termálne kúpalisko s morským vlnobitím. Žije to tu iba dva mesiace, v sezóne, inak je v meste nuda, pokoj.
mijaita
@klukodvody i já jsem si nechala poradit, vzdyt kdo zna nejlépe svuj kraj, nez kdo v nem zije. Mapovala jsem s kamaradkou tri roky po sobe Slovensko, minuly rok opet a letos v zari (jako vzdy), pojedu zas. A tak si tu od tebe neco usapnu :-) Miluju Roháče, veškeré lázně, krásný a milý hotýlek na Liptove stranou vseho deni s krásným výhledem (mohu poskytnout kontakt), kostelíky drevené na vychode, prekrasnou rajeckou dolinu (az na tu prisernou tovarnu), plte pod Strecnem atd.... tak uz vis, kudy to vezmes? :-)